Livet er nu. Skriv det.

Det er et højtideligt øjeblik, når en ny skrivebog indvies og tages i brug. De første ord på blanke ark, pennens vej over papiret og intentionen i hjertet. Dette bliver en efterårs- og vinterbog er noget af det første, hun fortæller sig selv og det har stor betydning. Energien er anderledes nu, hun kan tydeligt se skrivelysets flamme, mens hun skriver.

Udenfor er luften kølig og vinden stille, skydækket er som et gråt tæppe af uld. Dette øjeblik, en ny begyndelse og ordene, der baner vej. Det er efterår nu, hun er i færd med at rydde op og så nye frø. Stille gennem dage med æbler og pærer, som naboerne byder hende, når hun går gennem landsbyen med hunden.

Dette er mit liv, skriver hun og jeg vil eje det og leve det, hvert eneste skridt, hvert åndedrag. Hvert fejltrin og hver succes, begge en del af den kreative proces og min rejse gennem livet. Hun er ældre nu og meget kan hun nu slippe uden besvær. Det gør mig lettere, konstaterer hun og ved, at hun ønsker sig et simpelt liv.

Glæden bor i de tidlige morgener og turene ud, når hun betragter krager, råger og glenternes flyveopvisning på himlen. Når hun hører frøerne kvække og hilser på solsikker. Beskærer roserne, laver kaffe og læser en god bog på terrassen i solen.

Hun sukker dybt og ved med hele sit væsen. Livet er nu.

Magiske morgensider, 9. september 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Livet er nu

Skrivebogen

Den skrivebog. Den kan blive din bedste ven gennem vinteren og være dit vidne. Du kan give ordene til papiret og lader fortællinger skrive, mens livet siver ud mellem linjerne og farver sætninger som blod. Du får øje på små åbninger, som efterhånden vil vokse sig større og du begynder at mærke, at noget i dig falder til ro. Du skaber rum, men du skriver i livet. Det liv, som er dit og som du ejer og lever, hvert eneste skridt, hvert åndedrag.

Vækst er en ujævn bevægelse fremad skriver Julia Cameron; to skridt frem og et tilbage. Husk det og være ikke streng mod dig selv. At genfinde sin kreativitet er en helingsproces. Der er dage, hvor man er i stand til at boltre sig med store ting, mens man på andre har tilbagefald og falder i gamle fælder. Det er helt normalt. Vækst sker i ryk og det er også sådan, at kreativitet og skriverejsen er.

Vinterskriverejsen

vinterskriverejsen findes dér et rum, hvor du kan gå ind og falde til ro. Der er tid til hvile, tid til at sanke og tid til at skrive. På dage med flow ruller indsigter ind som tågebanker, det bliver november og mørket slutter sig om dig, så du kan se. Nogle dage sker der næsten ingenting, det føles nyttesløst og du fortæller sig selv, at du hverken kan eller skal skrive. Men det er løgn. Begge dele. Du er ved at lære den kreative proces at kende, du rejser og ankommer til alle stationerne på skriverejsen og hver 14. dage får du et nyt brev med posten med ideer til, hvordan de kommende uger kan udfolde sig, Skriveafsæt, spørgsmål til refleksion og inspirerende billeder. Det gør godt at finde fokus og folde ud. Fordybelse er undervurderet og det samme er vinterens gave.

Vintercirklen, den indre rejse

Det er det, vi skal udforske og lege med, når Vintercirklen, den indre rejse starter sidst i oktober. Vi rejser fra efterår ind i vinteren og mærker processen, vi får den ind under huden og skriver om det. Vi begynder at sætte pris på de korte dage og stunderne i rummet med skrivelyset. Måske holder vi endda mørkning og sidder stille i skumringen, giver slip på dagen og tager imod. Der er ikke fortællinger hver dag, de kommer, når tid er, men hver eneste gang du møder op, gør du dig klar.

Du begynder at kunne mærke, når noget er undervejs, du hører en stemme, en stille hvisken og den er din. Hende, der ved, bor et sted dybt i dig og hun trives godt i vinterrummet. Hun er ven med mørket. De stille stunder. Hun kender din sang.

Din intention sætter kursen

Du kan bruge vinterskriverejsen præcist som du vil. Her er det din intention, som sætter kursen og du vil opdage, at intentionens kraft er stor. I øvrigt får du som deltager en kopi af min nye eBog Spirituel Skrivning og her er intentionen også et tema. Fuld af ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning, kan du lade eBogen blive en trofast følgesvend på din vej.

Prøv, pluk og spørg mig gerne til råds undervejs, jeg er nemlig med som skrivemor og guide i skrivebjergene under hele rejsen. Vinteren og den mørke tid er som skabt til at trække energien hjem. Det er tid til fordybelse og til at nære det indre.

Rodenergiens tid

Det er rodenergiens tid. Det bliver tidligt mørkt. Vi vender næsen hjem og indad, for nu er det tid til at nære det indre og skabe rum til fordybelse, hvor vi kan være, sanke og restituere. Når vi hengiver os til mørket og tillader os selv at komme ned i tempo, slappe af og give slip på alt det ydre, som stresser os og løsriver os fra os selv, sker der noget magisk. Ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro.

Mørket slutter sig om os, så det ydre forsvinder for en stund. Vi opfordres til at nære os selv, sanke og lytte. Fra det sted kan vi også skrive.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintercirklen, Den indre Rejse inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier. og lukke op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket.

Vi starter vinterskriverejsen i slutningen af oktober (23.10) og glider ligeså stille ind i vinter, som ugerne går.

Måske får du som jeg øje på noget essentielt. Du ønsker dig et mere simpelt liv. Du ønsker at give slip på noget af alt det, der ikke længere tjener dig og som tynger dig på din vej. Måske opdager du en ny interesse eller noget, du har lyst til. For en ting er sikkert. På skriverejsen gennem vinteren skærper du din opmærksomhed og det er en gave.

Opmærksomhed

Blomstrende kreativitet starter ofte i det små og med, at man skærper sin opmærksomhed. Hvis du vitterligt ikke ved, hvad du skal skrive, så start med at åbne dig for alt det, der er omkring dig. Du kan starte i din egen stue eller i det rum, hvor du sidder at skrive. Du kan tegne en genstand som befinder sig i rummet med dine ord. Eller du kan beskrive æbletræet, som du ser gennem vinduet og de nu bugnende frugter, der er klar til at høste netop nu.

At være opmærksom og at skærpe sin opmærksomhed overfor detaljer og give sig selv lov til at skrive og beskrive dem, kan være en virkelig god måde at få åbnet op for den kreative godtepose. Stå med begge ben i livets strøm og vær opmærksom. Opmærksomhed er lidt ligesom tillid, det skaber forbindelse.

Lad skrivelængslen føre dig på vej

Men ved du hvad. Du behøver slet ikke at tænke over det. Du skal blot mærke en snert af skrivelængsel og nysgerrighed, du skal blot have lyst til at skabe rum og give dig selv tid og ro i den mørke del af året. Med et inderligt ønske om at nære dine rødder og skrive fra sjæl og hjerte, kan du nu booke billet til vinterskriverejsen.

Vi starter den 23. oktober og du får ravnerabat ved tilmelding senest den 28. september.

Reading and writing scenes in ancient times: an old book and an

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintercirklen være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

Her inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Din skriveglæde vil blomstre. Du dypper pennen i det, der rører sig, du skærper din intention og evne til at lytte.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver 14. dag modtager du et inspirerende skrivebrev fra mig og som byder på skrivesæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Vintercirklen.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I forløbet finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være i kontakt med Kilden.

Du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter om vinteren bl.a. Samhain og Vintersolhverv.

Som deltager i Vintercirklen får du:

  • 7 smukke skrivebreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og coaching. Skrivebrevene udsendes hver anden onsdag i de 14 uger, forløbet varer.
  • Min nye eBog Spirituel Skrivning. Her får du ideer, skriveafsæt og konkrete værktøjer til at forankre dig spirituelt i din skrivning.
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det.
  • Gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle.

Vintercirklen

Vintercirklen, den indre rejse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: