Toner fra hjertelandets kyst

”Først og fremmest må du huske, at du ikke skriver til nogen udenfor dig selv. De ord er magiske, de er nøglen til den gamle dør. Start med at give dig selv tilladelse til bare at skrive i spænding.”

”I spænding?”

”Som i at du er spændt på, hvad der vil ske og mon vil skrives gennem dig, når du møder op i dit magiske rum. Når du har tændt dine skrivelys og sidder med pennen i din hånd. ”

Han er vogter af mit indre rige, Cù, han er tro mod fortællingens kraft. Han kender de mange krumspring og undskyldninger for ikke at skrive, selvom længslen synger sange fra den anden side. Af døren. Kvinder vender om, løber i den anden retning og tilbage til det trygge fængsel, bange for den ældgamle sandhed i egen sjæl.

Hvis ikke nu, så hvornår? Hvis ikke her, så hvor?

De lader frygten tale og nogle erklærer sig enige i dens propaganda. Ofre for noget, de ikke kan kontrollere eller sætte sig op i mod, påstår de. Det styrker både frygt og modstand, der vokser som sjæleædende planter og holder alt for stramt om hjertet.

”Åh, det er så sørgeligt at bevidne” sukker Cù og vender sig mod lyset i øst. Optimistisk maler det himlen i vinterpasteller og så ser vi den pludselig. Solopgangen. Længe har vi vandret gennem dis og mørke, men her tæt på Vintersolhverv ændrer noget sig. Magiske øjeblikke opstår som stjerneskud, ravnen kommer råhbende til syne over mit hoved i buskadset.

Indvielse er det ord, hun slipper og som en fjer svæver det ned og lander i min hånd. Så flyver hun videre mod sydvest.

”Men der vel håb forude?” siger jeg til Cù, mens vi sammen ser solen stige. En orange kugle danser nu dér, hvor der før var mørkt. Han nikker.

”Der er håb. Dybt i dig lyder en sjælelige sang, toner fra hjertelandets kyst. Den sang skal du synge, for den kan du synge rent og du vil opdage, at sangen synger dig. Det kræver øvelse at lytte så dybt, at du bliver det, du hører. Og prøv endelig ikke at forstå det mentalt, det giver bare hovedpine. Det skal læres, øves og forstås fra et andet sted.”

”Fortællersken oplever over tid og gennem sin undervisning, at både eventyr og fortællinger skriver hende. Hun har lært at lægge kampen fra sig og forstået, at hun kan træde til side og blot lade dansen ske. Her bliver hun tonerne, musikken og de bogstavelige dansetrin på skrivebogens dansegulv.

Jo, der er håb. Og nu er solen stået op.

Magiske morgensider, 19. december 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Skrivning er ikke bare

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi intuitivt skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

Skrivning på den indre rejse

Skrivearbejdet kan hjælpe dig på den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse.

Something is happening
in the power and practice of story
In the midst of overwhelming noice and distraction
the voice of story is calling us
to remember our true selves.
– Christina Baldwin – 

Hvis det taler til dig og du åbner dig for, kan du bruge fortællinger og eventyr som guide på den indre rejse. Og skriver du intuitivt og øver dig på at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, jamen så får du den historiemedicin, du så inderligt har brug for. Du giver din indre fortællerske ordet. Du finder din stemme. Du kommer hjem.

Længslen er din billet

Fortællersken online skrivekurser – skriv intuitivt, skriv fra sjæl og hjerte

Mange har skrevet og spurgt, hvad det mon kræver at være med på et af mine online skrivekurser Fortællersken I, Intuitiv Skrivning eller Fortællersken II, Eventyret.

Skal man have særlig skriveerfaring eller evner? Skal man på forhånd have skrevet en masse eller? Hvornår er man overhovedet klar?

Følg længslen, hvis det kalder på dig

Nu skal du bare høre. Længslen er din adgangsbillet. Følg længslen, hvis det kalder på dig og hav tillid til, at den vil føre dig på vej. For det vil den. Det sker igen og igen. Og jeg er med på skriverejsen som din guide i skrivebjergene eller skrivemor, om du vil. Jeg arbejder intuitivt med eventyr og fortællinger og har en masse erfaring med i bagagen. Erfaring med det, der står i vejen og det, der hiver os i frygtens retning. Jeg ser åbninger og jeg kender en del af de snørklede veje i skrivebjergene.

En dyb spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager i mine skrivecirkelforløb og på de intuitive skriveworkshops? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Du længes efter dig selv, din sjæl

Det du længes efter er dig selv. Din sjæl. Skrivelængslen er et kald. Nogle giver udtryk for sig selv og deres iboende kraft og kreativitet gennem malerier, andre danser, synger eller laver skåle af ler. Der er mange måder at lade sjælen danse på, men har du skrivelængsel er der ingen tvivl. Ordet er dit materiale. Din sjæl ønsker at give udtryk for sig selv gennem ord og måske endda fortællinger. At lade sig fortælle.

Så følg blot din længsel og kom med, hvis Fortællersken kalder på dig.

Fortællersken – nye hold til januar

Jeg starter nye hold op i januar måned og der plads på begge hold.

Hvis du vil have en god og grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og at skrive i pagt med årshjulet og i livet, så vælg gerne Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Er det eventyret, som kalder og pirrer, så spring på Fortællersken II Eventyret.

Når du følger din længsel og det, der instinktivt drager dig, følger du samtidig dit hjerte.

Og det er din adgangsbillet. Vil du lære at arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse, skrive intuitivt og gå længslens vej? Så book din plads på et af Fortællersken holdene og så skrives vi ved til januar. Se mere herunder.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken I – Intuitiv skrivning

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du får ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Pris DKK
DKK 2300,-
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 12. januar 2021

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 28. januar 2021 – varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december 2020
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret

Husk at du ikke skriver til nogen udenfor dig selv, men at din intention er at tappe fra din indre kilde af visdom.
Det, der bor i kroppen.
Det, der synger i hjertet.
Det potentiale, der er indkodet i din sjæl. 

Lene Frandsen (c) 2020
Skriveskolen for Fortællersker

Tak til Lis Sørensen for inspiration og en helt særlig strofe. Hør sangen her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: