Fordi det er nu vi lever

Som dagen gryr mærker jeg taknemmeligheden stige. Den kommer dybt indefra og er en følelse, jeg ikke kan forcere. Nu vælter den frem som det naturligste i livet.

Her slutter de åbne fortællinger fra Sorgens Bro. De sidste dage inden Vintersolhverv lukker jeg mig om mig selv og lader inderligheden flyde. Som floden under broen.

Dagens frænde kommer fra det dybe hav og har taget vandvejen for at møde mig under broen. Længe har hendes klagesang lydt og i begyndelsen gjorde den mig urolig og utilpas, men nu forstår jeg sangens toner. Noget er sket gennem sytten dage på Sorgens Bro. Jeg er forandret og anderledes rolig.

Hun har ramt mit hjerte med sin dragende sang, hun har vækket min længsel. En længsel som er dybere end den, jeg kendte før. Nu er jeg endelig klar til at lytte. Mange frygter hendes kald og tror, at de vil drukne, blive trukket under overfladen og miste evnen til at leve. Overvældet af de store følelsers hav og af frygt for det smukkeste sted i dem selv. Det er et paradoks, et smertefuldt dilemma.

Men jeg gik vejen blidt skubbet af sorgen, jeg sagde ja til den og så åbnede den sig. Sorgen. Dér var en bro. Dér fik jeg helt særlige fortællinger. Da lod de mig forstå. Da så jeg.

Fra mit ståsted på broen ser jeg mig tilbage, lyset er slukket og døren lukket i. ”Tak”, mumler jeg og retter igen min opmærksomhed mod vandet og Sælen.

”Lad aldrig dit intellekt holde dit hjerte fanget” siger hun i noget, der minder om en sang. Det ér en sang! Sælen synger. Jeg nikker og lover både hende og mig selv, at det aldrig vil ske igen.

”Faktisk tror jeg slet ikke, at det kan lade sig gøre, når man først er kommet til dette sted” udbryder jeg og den tanke gør mig glad. Der er ingen vej tilbage. Sælen nikker, hun er enig.

Og hvad sker der mon så? spørger du måske, ivrig efter en fortsættelse. Det skal jeg fortælle dig. Vi synger sammen, Sælen og jeg. Vi synger sjælen og hjertets sang. Vi synger længslen og den blågrå morgen, der spejler sit ansigt i havets skød. Vi synger fordi vi kan. Fordi det er nu vi lever.

Fortællinger fra Sorgens Bro, 17. december 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Længslen er din billet

Fortællersken online skrivekurser – skriv intuitivt, skriv fra sjæl og hjerte

Mange har skrevet og spurgt, hvad det mon kræver at være med på et af mine online skrivekurser Fortællersken I, Intuitiv Skrivning eller Fortællersken II, Eventyret.

Skal man have særlig skriveerfaring eller evner? Skal man på forhånd have skrevet en masse eller? Hvornår er man overhovedet klar?

Følg længslen, hvis det kalder på dig

Nu skal du bare høre. Længslen er din adgangsbillet. Følg længslen, hvis det kalder på dig og hav tillid til, at den vil føre dig på vej. For det vil den. Det sker igen og igen. Og jeg er med på skriverejsen som din guide i skrivebjergene eller skrivemor, om du vil. Jeg arbejder intuitivt med eventyr og fortællinger og har en masse erfaring med i bagagen. Erfaring med det, der står i vejen og det, der hiver os i frygtens retning. Jeg ser åbninger og jeg kender en del af de snørklede veje i skrivebjergene.

En dyb spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager i mine skrivecirkelforløb og på de intuitive skriveworkshops? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Du længes efter dig selv, din sjæl

Det du længes efter er dig selv. Din sjæl. Skrivelængslen er et kald. Nogle giver udtryk for sig selv og deres iboende kraft og kreativitet gennem malerier, andre danser, synger eller laver skåle af ler. Der er mange måder at lade sjælen danse på, men har du skrivelængsel er der ingen tvivl. Ordet er dit materiale. Din sjæl ønsker at give udtryk for sig selv gennem ord og måske endda fortællinger. At lade sig fortælle.

Så følg blot din længsel og kom med, hvis Fortællersken kalder på dig.

Fortællersken – nye hold til januar

Jeg starter nye hold op i januar måned og der plads på begge hold.

Hvis du vil have en god og grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og at skrive i pagt med årshjulet og i livet, så vælg gerne Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Er det eventyret, som kalder og pirrer, så spring på Fortællersken II Eventyret.

Når du følger din længsel og det, der instinktivt drager dig, følger du samtidig dit hjerte.

Og det er din adgangsbillet. Vil du lære at arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse, skrive intuitivt og gå længslens vej? Så book din plads på et af Fortællersken holdene og så skrives vi ved til januar. Se mere herunder.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken I – Intuitiv skrivning

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du får ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Pris DKK
DKK 2300,-
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 12. januar 2021

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 28. januar 2021 – varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december 2020
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret

Seal by Gail Salter (c) – Dreamstime

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: