Kaldet indefra

”Det er den tid på året”, hvisker Solsorten, ”tid til at vende hjem. Tegn en cirkel om dig selv og din intention for efteråret og den kommende vinter. Skab rum og sæt sunde grænser. Kaldet indefra, det er som en kærlig portal, gå i gennem i tillid og mærk det. Det, du har brug for. Det, du trænger til nu.”

”Måske kan det synes ubetydeligt, nærmest som om det ikke findes og du mister det, hvis du igen lader det ydre tage over. Men det forsvinder aldrig og bærer ikke nag. Du husker balancepunktet ved Efterårsjævndøgn, men nu er mange dage gået og mørket er vokset. Balancepunktet er et andet sted og ændrer sig hele tiden. I takt med mørkets kommen og vinterens kald. Åh ja, det er tid til at nyde efterårets farvepragt, de gode stunder i gylden sol og sige tak for det, du fik med dig. Slip blidt det, du ikke har brug for længere, lad det gå. Og husk, at give slip er også en proces.”

”Hør kaldet indefra og lyt til sjælens sang. Du har opdaget det, den går ikke længere på kompromis, sjælen. Den er stædig og vedholdende. Den opgiver dig ikke. Kun når du synger din sande sang, kan du synge rent og fra hjertet.”

Jeg står foran Solsorten i dagens første lys, det småregner og luften er tyk af fugt. De ord, som solsorten forkynder, har jeg hørt mange gange før, de står endda skrevet i mine magiske morgenbøger, noteret, hver eneste gang årshjulet drejer. Alligevel gør det godt at høre dem igen og huske. Huske og vende tilbage. Tilbage til sjælens udgangspunkt og det, der gør godt.

Indrømmelse, jeg er efterhånden blevet glad for efterår og vinter. Det indadvendte mørke og tonerne, jeg hører, når jeg bliver stille nok. I mørket kan jeg se.

”Det er en god ide at udføre et lille ritual nu og markere overgangen, tilføjer Solsorten, inden han piler ind i krattet. ”Lad det blive en ceremoni. Giv tid og få sjælen med. Hver eneste dag forsvinder lidt af lyset. Nyd det, mens det er dér og hengiv dig så til mørket. Forankret i rødderne med begge ben på jorden og med tillidsfuld forbindelse til Kilden, det magiske univers, som klæder dig så godt.”

Så er han væk. Solsorten. Jeg siger tak og vender næsen hjemad, mens jeg overvejer, hvordan jeg skal udføre mit ritual.

Magiske morgensider, 2. oktober 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)
En fortælling fra min skriverejse sidste år ved samme tid

Der findes en anden sang, andre toner og et sted,
hvor vinteren ikke bare er noget, det skal overstås,
men er et helligt sted i os selv,
hvor vi sanker, hviler, hengiver os.
Og skriver om det.

Kom med på en magiske skriverejse gennem vinteren i Vintersjæl

Vintersjæl, et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Vinteren og den mørke tid

Vinteren og den mørke tid er som skabt til at trække energien hjem. Tid til fordybelse og til at nære dig selv. Kom ned i tempo, læn dig ind i mørket og oplys dit skriverum med stearinlys. Tid til te, indre nærvær og kontakt til den stille del af dig selv, den hviskende, sjælelige del, der bærer på så meget visdom.

Indre ro og retning gennem ord og skriverier.

Vintersjæl er et eSkrivekursus for kvinder med skrivelyst og længsel. Du kan være med uanset alder, lad blot din skrivelængsel føre dig på vej. Du ønsker dig ro og fordybelse igennem vinteren. Du har en intention om at skrive dig ind.

Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du får lejlighed til at dykke ned i din sjæls visdom og får gennem egne og andres ord vished om vinterens gave.

Du skriver hjemme i dine egne omgivelser, du skal ikke begive dig ud i mørket, stormvejret eller gennem sneen for at nå et bestemt sted hen. Du er allerede ankommet. I Vintersjæl sidder du hjemme hos dig selv i det rum, du har skabt til formålet og som gør dig godt.

Din intention

Du vil blive inviteret til at formulere din intention med at deltage i Vintersjæl. Din intention er en kontrakt mellem dig selv og Kilden. Du får selvfølgelig ideer og inspiration til, hvordan du kan gøre det.

Intentionen er magisk, ordene er din tryllestav

Din intention er ganske magisk, for også her bruger vi ordene som vores tryllestav. Du lærer at skabe rum som landingsplads for ord og fortællinger og opdager, hvordan du ved at formulere en hjertelig intention, en hensigtserklæring, med dit fremmøde kan åbne op og bane vej for, at netop det du søger og har intention om, lander på dette rette sted og tidspunkt. Intentionens kraft er stor.

Forbindelse til kreativitet og intuition gennem fortællinger

Vintersjæl er for dig, som ønsker at skabe kontakt til både kreativitet og intuition gennem fortællingens kraft.

I forløbet, som strækker sig fra november til slutningen af februar, lærer du at bruge dine egne vinterfortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din indre fortæller fri.

Forankret i Vinteren og den naturlige cyklus

I Vintersjæl forankrer vi os i vinterens energi og finder samtidig ro og fordybelse gennem ordene. Skrivecirklen har bl.a. til hensigt at åbne op for skrivelængsel og vise dig, hvordan du tager imod og lader komme.

Vintersjæl er forankret i naturens visdom, vinteren og årshjulet, måned for måned. Skriveøvelser og afsæt vil tage udgangspunkt i hver måneds kvalitet og ved at skrive dig ind i både måned, vinter og din egen kerne, vil du mærke større glæde, accept og forståelse for vinteren og dens gaver. Du lærer vinteren og dig selv at kende på en ny måde gennem din egne ord og den proces, der sættes i gang, når du møder op og siger ja.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro og forankring i dig selv. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiderne og hengiver os til skriveprocessen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Skrivelængsel har ingen alder

Brug vinterenergien til at starte eller genstarte din skriveproces, en skriverejse, som aldrig slutter. Og det er aldrig for sent at fatte pennen og gå i gang. Skrivelængsel har ingen alder! Du er velkommen i Vintersjæl uanset alder og forkundskaber.

Vejen til din vinterkraft

Har du tænkt over, hvordan din vinter skal være? Hvad du ønsker dig af vinterrummet og håber, at mørket skal rumme? Kan du mærke hvad du har brug for? Og har du tænkt over, at du selv kan være med til at forme det rum ved at have en intention om at nære det indre og lytte til sjælens sang?

John O’Donohue siger det således:

We need to remain in rhytm with our inner clay voice and longing.
Yet this voice is no longer audible in the modern world.
– John O’Donohue –

Det kan være svært at skabe rum og blive lydhør overfor sjælens stemme og længsel i en travl hverdag. Og det kan være en udfordring at blive glad for vinterens og mørkets gave, hvis vi fortsat skal være i fuld vigør og have ligeså travlt som i den lyse del af året. Nu er dagene korte, mørket kommer tidligt og uanset om vi synes om det eller ej, kalder det os ind. Vi kaldes hjem.

Det er min intention med Vintersjæl

Det er min intention med Vintersjæl som er for kvinder i alle aldre. Her skaber vi hver især rum og finder rum gennem skrivning og fortællinger. Vi høster historiemedicin af den slags, der er så god for sjæl og hjerte.

Vintersjæl starter den 1. november og skriverejsen varer 4 måneder. Der er ikke bestemte dage, du skal skrive, du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din vinterrytme.

Vintersjæl er et eSkrivekursus. Der er ikke en ydre cirkel. Du helliger dig din egentid.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er snoet-vej.jpg

Vejen gennem vinteren

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk. Forløbet slutter ved udgangen af februar, hvor marts tager over og det første spæde forår giver sig til kende.

Invitation og detaljer? De følger herunder og husk, at hvis du bare kan mærke, at du skal være med, så får du ravnerabat ved tilmelding senest den 15. oktober.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er vintersjael-1.png

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er kvinde-hav-dis.jpg

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivecoach og intuitiv guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det. Skrivecoaching foregår på e-mail, du får personligt svar fra mig og vores korrespondance er dybt fortrolig.
  • Dit kraftdyr fra den keltiske tradition – jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er vintersjael-2.png

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er vintersjael-uden-tekst-.png

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pennen.jpg

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Det er et online skriveforløb for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er vintersjael-1.png

TILMELDING TIL VINTERSJÆL

“My old grandmother always used to say, Summer friends will melt away like summer snows, but winter friends are friends forever.”

– George R.R. Martin, A Dance with Dragons –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: