Tilbage på sporet

“Åh ja, nu kan jeg se det. Du er fanget i en filterfortælling. Det er næsten ligeså slemt som at være forvandlet til en sten.”

Jeg løfter blikket fra asken, rejser mig og forsøger at ryste filteret af. Det er klæbrigt som harpiks. Faola venter tålmodigt på, at jeg skal komme mig, men det er svært. Høgen har prikket til noget i mig, som er vant til den slags historier. Historier om ikke at have det, der skal til, om at være forkert, malplaceret, svag og uheldig.

Min rejse i skoven startede alene, men nu er jeg blevet vant til at være en del af et team. Glad for de frænder, som lærer mig gode ting, finurligheder, snedighed og list. Ord og sætninger, der er som nøgler til min sjæl og hvis kraft, jeg kan mærke, når jeg åbner min rejsedagbog. Men forladt af en ulv og spottet af en høg. Det huer mig ikke.

”Høgen er altså en dygtig lærer” bemærker Faola. ”Hans metoder er blot lidt anderledes, både mere direkte og kryptiske på samme tid. Han ved, at en god lærer ikke altid stryger sin elev med hårene.”

Hun ler kort.

”Tag aldrig fejl af dine frænder, selvom de rører ved noget ubehageligt i dig. Noget du helst vil skjule. Du har brug for at få øje på det, mærke det, så det kan heales. Hiv det frem i lyset, se det i øjnene og læg det fra dig med en hjertement tak. Og skal vi så se at komme videre?”

Fuld af urolige følelser og groggy af fortællingens filter får jeg fremstammet et ja og går ind i hulen under stjernerne. Det er eftermiddag nu og solen hænger dovent på himlen over træerne. Det er tidspunktet for siesta, men vi trasker roligt ind mellem granerne og følger en smal sti mod vest. Den er beklædt med grannåle og små øer af mos. Faola går forrest, jeg følger hendes spor som en skygge.

Mens vi går, tænker jeg på filterfortællingens indvirkning og på, hvor let det var for høgen at bringe mig ud af fatning. Måske var det ikke engang hans intention? Det skete bare, et gammelt sår blev åbnet og mismodet ramte mig som en giftig pil.

Her vender Faola sig om. Aldrig mere vil jeg glemme, at hun er tankelæser.

”Præcis” siger hun, ”en gift som lammer dig alene fordi du engang valgte at tro på den fortælling. Men du er ikke dit filter. Smid det fra dig nu og vid, at du er stærkere end du tror. Havde du ikke været stærk, modig og havde du ikke haft dine magiske evner, så gik vi to slet ikke her. Tror du, at jeg vil følges med et udueligt menneske, som sinker mig og har ondt af sig selv? Hun smiler og ryster på hovedet.

I samme øjeblik kan jeg mærke filteret slippe. Mine skridt bliver lettere og lyset vender tilbage til min sjæl.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
26. april 2022

Image by Wisconsinart – Dreamstime (c)

Lad dine filterfortællinger skrive og kom tilbage på sporet

Hvis du læser med her, så ved du nu, hvor vigtigt det er, at vi får øje på vores filterfortællinger. Ikke for at finde endnu en grund til at slå os selv i hovederne, tværtimod, men for at få dem frem i lyset og gjort op med dem. Måske tjente de os engang, beskyttede os og havde et formål, men de har for længst gjort deres arbejde og er nu passé. Alligevel hænger de som et klæbrigt filter mellem os og den direkte oplevelse af livet. Nu.

Det kan også være filterfortællingerne, som gør at vi kan have svært ved at skrive fra sjæl og hjerte. De kan ligefrem blokere for den direkte adgang til kilden. Det kan de, fordi vi giver dem magt. Vi tror på dem som propaganda og vi kan ikke se skoven for bare træer. Men når vi ser det, når det går op for os, så dæmrer det og ja, det kan være svært at erkende. Sorg følger i kølvandet på opdagelsen, en form for lammelse måske, men den varer som regel kort. Især hvis man som jeg får hjælp af en ulv på skriverejsen i Det Magiske Univers.

Hvad mener jeg med det? Jo ser du, det er kraftfuldt og magisk at lade sine filterfortællinger skrive og siden opdage, at man kan bevæge sig videre. En blokering opløses og lyset vender tilbage til sjælen, som jeg skrev i fortællingen ovenfor.

Hvad sker dér, når vi skriver filterfortællinger

Hvad vil der ske? Du får det skrevet. Du giver det til papiret og du vil opleve, at filteret bliver mere synligt. Håndgribeligt, eftersom du har skrevet dets fortælling. Det er som skammen, der ikke trives længere, når den bliver sagt højt. Den lever bedst i det stille.

Du kan træde et skridt tilbage, du får mulighed for at stille spørgsmålstegn ved filteret og fortællingen. Er den virkelig sand? Og hvad ville der ske, hvis du så livet eller situationen gennem et helt andet filter? Også det kan du skrive dig ind.

Filterfortællingerne kan være så indgroede, at de er svære at få øje på. De er blevet en fast bestanddel af vores repertoire, når det gælder noget, der kræver at vi forlader vores komfortzone, gør noget, vi ikke plejer og når vi har en intention om at skrive fra sjæl og hjerte. De påvirker den måde, vi møder andre mennesker på, de dikterer vores adgang til livet og egen-udfoldelse. De gør det søde surt. De spænder ben for glæden.

Og husk: Du er ikke dit filter.

Hvordan du kan gribe det an

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med en filterfortælling, så skriv gerne på tid. Sæt dit stopur på 30-40 minutter og skriv tiden ud. Giv den gas, mal tykt på og mærk, hvor meget kraft filterfortællingen har i sig. Men den kraft vil fordampe efterhånden som du skriver den.

Senere kan du bevidst vælge at skrive med et andet filter. Eller helt uden filter. 

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Lyst til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte? Jeg har skabt to sommerskrivekurser til dig, som ved at sommerens fortællinger har en helt særlig klang og som har brug for at skabe balance mellem det indre og det ydre i den lyse del af året.

Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet, ved fuldmåne og under stjernerne, når augustnætterne folder sig ud. Skriv de lyse nætter, skriv din sjæl. Ord og fortællinger hjælper os med at skabe forbindelse og holde indre fokus, mens vi er ude. En form for balance eller harmoni, om du vil.

Ude og inde i sommeren

Jeg har skabt 2 skrivekurser til dig, der gerne vil skrive i løbet af sommeren. Det foregår online, men online betyder ikke, at du skal være online for at skrive og deltage. Du modtager materiale og inspiration på e-mail og kan siden logge af og tage forløbet med dig ud i sommeren.

I alle mine forløb ærer jeg tiden offline, hvor du er fordybet i din proces. Der er ingen deadlines eller ting, du skal nå. Du kan plukke de afsæt og øvelser, som taler til dig og skabe helt din egen skriverejse.

På egen hånd eller i en skrivecirkel?

På skriverejsen Sommersjæl, som starter den 1. maj skriver du på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel. På Fortællerskens Sommerskriveskole og kurset Intuitiv Skrivning (Skoven) bliver du en del af en mindre skrivecirkel som deler af proces og fortællinger og bevidner hinandens skriverejse.

I begge forløb får du inspiration til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte og du kan som altid konsultere mig i processen og få lidt hjælp med på vejen. Jeg er din intuitive skrivecoach og vil elske at hjælpe dig på skriverejse og bevidne din rejse.

Læs mere om sommerens online skrivekurser herunder.

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1400,-

Beløbet kan deles op i 2-3 rater, hvis det passer dig bedst sådan. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELDING SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor

Tilmeld dig ved at klikke på billedet ovenfor

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen. Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  I forløbet øver du dig på at have tillid til din intuition og fortællingens kraft.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet findes på Facebook, det er hemmeligt og jeg holder det kærligt i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider dig gerne i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Men du holder pennen.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Story Board
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Øvelse
 • Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april
DKK 1700,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. Pladserne gives efter først-til-mølle.

TILMELDING – klik på billedet herunder

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Du modtager ikke yderligere bekræftelse på din indbetaling, men hører fra mig, hvis du mod forventning ikke betaler.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: