Koen i bøgeskoven

Verden er anderledes uden det gamle filter. Skoven er grønnere, duftene mere intense og himlen over granerne mere blå.

”Vi skal ind i bøgeskoven” forklarer Faola, mens vi går. ”Vi skal mødes med Bò. Bò?”

”Koen.”

Faola går videre uden at tage sig af den forundring, der rejser som modstand i min krop. Hvad laver en ko i en bøgeskov? C’mon. Jeg registrerer, hvordan mit kritiske sind altid står på lur som en blotter bag et træ. Og jeg mærker, hvor anstrengende, det er. Det er hårdt at være skeptiker, især når man har en intention om at leve et fortryllende liv. En god portion sund fornuft og kritisk sans er vel godt nok, men det kan også blive for meget. Det er nålen, der prikker hul i sæbeboblen af muligheder og magi. Igen og igen. En rusten nål.

Jeg stamper hårdt i jorden, så mine skridt synker dybere ned i grannåle og muld. En gren på tværs får mig til at snuble. Næsten. For jeg genvinder balancen og skynder mig efter Faola, mens eftermiddagen rejser mod aften. Og jeg hører mig selv sige:

”En ko i en bøgeskov. Fantastisk!”

På et tidspunkt ender granskoven og andre træer tager over. Den grønne farve skifter fra mørk til lys og pludselig er vi i bøgeskoven. Her er foråret som et fortryllende palads af træer med smukke nyudsprungne blade, næsten selvlysende i deres intense grønne farve.

Bò, som jo er ko, står tæt på et af træerne og gumler fornøjet.

”Uhm” udbryder hun da hun ser os. ”Det er intet så skønt som friske bøgeblade.”

Vi går helt hen til hende og Faola tager bladet fra munden.

”Bøgebladet” fniser Bò og jeg trækker på smilebåndet.

”Vi har brug for din hjælp” siger Faola. ”Det står klart. Men lige nu er jeg faktisk usikker på, hvad du kan bidrage med.”

Hendes stemme er brysk og jeg bliver fornærmet på Bòs vegne, men hun gumler ufortrødent videre, mens hun betragter Faola med milde øjne.

”Lidt at spise måske?” foreslår hun og vipper med hovedet mod mig. ”Måske den unge dame har lyst til lidt salat?”

”Tak for komplimenten” smiler jeg og føler mig umiddelbart godt tilpas i Bòs selskab.

“Det er ikke spisetid nu” svarer Faola. ”Men hun kan plukke lidt bøgeblade til senere.”

Hun er altså mig. Jeg begynder at plukke sporadisk af de smukke blade, irriteret over Faola. Selv er jeg fascineret af Bòs evne til at nyde livet og de lækre friske blade.

Kan man overhovedet spise bøgeblade? hører jeg den indre skeptiker mumle. De er sikkert giftige. En fælde, svarer hendes tvillingesøster og snart taler de i munden på hinanden. Bò og Faola konverserer lidt, mens jeg sørger for salat til aftensmaden og ignorerer de to søstre i mit hoved. Fy og Skamme, kalder jeg dem. Go away!

Faola gør tegn til, at vi skal videre, dagen er fremskreden. Jeg siger tak til Bò og bøgetræerne og mærker et stik af sorg, da vi bevæger os videre. Jeg kan godt lide Bò og fornemmer, at jeg kunne lære noget essentielt af hende. Kære Gud, mumler jeg, lad mig møde hende igen.”

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
28. april 2022

Photo by Jessicahyde, Dreamstime (c)

Bøgeblade og skriverier

Faktisk kan man godt spise nyudsprungne bøgeblade. De er saftige og smager mildt og friskt, en smule syrligt. De har en svag smag af nødder. Man kan bruge dem i salater eller gøre som Bò, spise dem som de er. Senere hen udvikler de garvesyre og bliver bitre og uegnede til at spise. Men lige nu er skoven fuld af fine friske bøgeblade.

Jeg færdes i skovens magiske univers hver morgen, når jeg har tændt mine skrivelys og trukket kort. Det lille ritual åbner døren til det magiske univers og fortællingen fortsætter. Hver dag hører jeg min indre censor fortælle mig, at det er tid til at forlade skoven og at jeg ikke har nogen som helst anelse om, hvor fortællingen vil tage mig hen.

“Nej” svarer jeg til begge dele. Jeg har ikke tænkt mig at forlade skoven og fortællingen nu. Og det er sandt, at jeg ikke ved, hvor fortællingen vil tage mig hen og hvad der vil ske. Det er det, der tænder min ild. Og det er intuitiv skrivning i sin essens, fordi jeg lader fortællingens kraft tage over. Jeg lytter og skriver det, jeg hører og ser, for jeg vandrer også i fortællingen. Jeg smager, dufter og ser. I dag gjorde det godt at møde livsnyderen Bó og blive mindet om noget vigtigt i livet. Husk at nyde. Stop op og se de smukke farver i skoven. Foråret står i fuldt flor. Smag på bøgeblade, drik af fortryllelsens dråber og vov at sætte dit kritiske sind på pause. Den indre censor vil altid gerne stikke en kæp i hjulet, når du forlader sovepuden i din komfortzone og bevæger dig ind i Det Magiske Univers.

Samtidig med, at jeg selv rejser videre ind i skoven for at ophæve forbandelsen og befri manden med hætte, der er blevet forvandlet til en sten, arbejder jeg på materialet til mit kommende online skrivekursus på Fortællerskens Sommerskriveskole. Her får du selv lejlighed til at rejse ind i skovens magiske univers og skrive intuitivt fra sjæl og hjerte. Du får skriveafsæt og øvelser, som kan føre dig på vej.

Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.
– Clarissa Pinkola Estès –

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På skrivekurset her bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn.

Det skal vi lege med i de kommende måneder. Fra juni til slutningen af august. Sammen skal vi en tur i skoven. Skriveafsæt og øvelser sætter dig på vej, så kast dig ud i det og se, hvad der sker. Bliv ikke oppe i hovedet. Husk at du er på eventyr. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. En legende tilgang til at skrive vil være en stor hjælp her. Det må gerne være sjovt. Vildt. Mærkeligt. Fantastisk. Giv dig selv lov til det.

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Du behøver ikke særlige skriftlige erfaringer

Skal du være med? Du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger, følg blot din skrivelængsel. Du får ravnerabat ved tilmelding senest i morgen og sparer 200 kr. på deltagergebyret. Snup din plads nu, så er du med på holdet, når vi starter skriverejsen den 1. juni.

Og nej, du skal slet ikke være online hele tiden.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces. Og eftersom forløbet her foregår om sommeren, vil jeg kærligt invitere til, at du tager skrivebog og pen med udenfor.

Skriv de lyse nætter, skriv din sjæl

Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet, ved fuldmåne og under stjernerne, når augustnætterne folder sig ud. Skriv de lyse nætter, skriv din sjæl. Ord og fortællinger hjælper os med at skabe forbindelse og holde indre fokus, mens vi er ude. En form for balance eller harmoni, om du vil.

En sommerbog

Du kan dedikere en særlig skrivebog til dine sommerfortællinger. Bogen kan fungere som en slags rejsedagbog fuld af ledetråde, små oplevelser, fortællinger, tegninger og hvad der nu byder sig til. Her kan det være en fordel at have en skrivebog i A5-størrelse, det har jeg selv, men gør det, som det passer dig bedst. 

Og husk din intention. Den starter du med at skrive i din bog, når du indvier din sommerskriverejse. Du får selvfølgelig ideer til, hvordan du bedst formulerer din intention, når kurset starter.

Se mere herunder og husk ravnerabatten. Ved tilmelding senest i morgen den 30. april.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

Kom lad os sammen rejse ind i Det Magiske Univers. Kom med ind i skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det. 

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen. 

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april
DKK 1700,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. Pladserne gives efter først-til-mølle.

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG FLERE DETALJER

KLIK HER FOR TILMELDING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: