Blåøjet drømmer

“Har du tænkt på at lade skønhed være din ledestjerne?” spørger Cù, som er hund. ”At det som er smukt og som føles godt i hjertet vil styrke og nære dig? For jo mere du værdsætter skønhed og bevidst søger den, desto mere vil den fylde i dit liv.”

”Du ved godt, hvad ægte skønhed er, poesien danser i dit blod. Men ofte stivner du og bliver overvældet af alt det grimme og voldsomme, som du oplever i den ydre verden.

Han ryster beklagende på hovedet så morgenduggen sprøjter, dråber hvirvler rundt i luften og falder til ro igen. Luften er tyk af fugt.

”Kun den, der bærer skønhed i hjertet, kan få øje på den i det ydre. Og du ved udmærket, at det ikke handler om en stereotyp fremstilling af et bestemt udseende. Det er en følelse, et kærligt kald. Livet er så meget mere end det, medierne præsenterer jer for hver dag. Desværre er det ofte det, der sætter dagsordenen og smukke hjerter bliver kolde.” Cù sukker, som kun hunde kan.

”Åh ja Cù. Men når jeg var bringer af den slags, ja jeg kan dårligt sige ordet, blev jeg ofte mødt med hovedrysten og et ”du er for naiv og blåøjet. En drømmer.”

”En blåøjet drømmer” griner Cù, ”slet ikke så dårlig endda. Det er i virkeligheden et kompliment.”

”Yeah right, Cù.”

”Jeg mener det” ler han. ”Du er en vidunderlig blåøjet drømmer”

Jeg smager på ordene, lægger lidt stilhed mellem linjerne og kan mærke glæden ved Cùs ide. Stille håb synger. Han ser afventede på mig, tripper lidt på stedet. Hvad mon jeg vil sige nu? Vi står midt på markvejen omgivet af majs blomstring. Frodighed og oaser af grøn så langt øjet rækker og længere endnu. Det har regnet, en duft af græs og våde blomster smyger sig om os, kærtegner det, der er blevet for hårdt. Stilheden er et lydløst skib på roligt hav.

Og så siger Cù:

”Her har vi et mønster som du må gøre op med nu. Hans brummende stemme er forbavsende blid.

”Det handler ikke om at andre skal kunne se det og mærke det, som du gør. Det meste af dit liv forsøgte du at forklare, du ville så gerne vise din flok det, dit hjerte så. Men da du opdagede, at I tilsyneladende talte hvert jeres sprog og at dine ord var afsæt til hånlig latter, trak du dig såret tilbage og det, der var smukt blev så hårdt og trist.”

”Det var dengang” skynder jeg mig at sige, ”meget er sket siden da. Jeg har efterhånden lært det, selvom det sker, indrømmet, at jeg falder i fælden igen.”

”Du må aldrig blive for forsigtigt” beder Cù, ”så er du stadig fanget i mønsteret. Kan du se det?”

Jeg nikker, sukker og bøjer mig i vådt støv. Cú har ret, selvfølgelig har han det. Derfor har jeg altid en hund eller to ved min side. Hvad skulle jeg dog gøre uden min magiske familie?

”Og husk det nu. Du skal bare skrive om det, lade det danse fra din pen, når du har vandret ud i morgenen og dit hjerte har sanket sin frugt. Lad det flyde ud på linjerne, lad det flyve ud i verden. For måske er der andre som dig? Andre, som kan opfange bølgerne og er i stand til at mærke skønhedens energi.”

Cù laver en komisk piruette i gruset.

”Så hvad beslutter du dig for? Er du frisk? Vil du give det en chance?” Cù bliver utålmodig, for linjerne rinder ud.

”Vil jeg lade skønhed være min ledestjerne? Tja, hvorfor ikke? Jeg er jo en blåøjet drømmer. Tak Cù, det er en fin intention for min sommer. De sidste linjer skrives med et smil.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
31. maj 2022

Photo by MN Studio, Dreamstime (c)

Poesien viser sig ofte i de ting, man ikke troede, var vigtige.
Mary Caroline Richards

Og hvad er der så med den poesi

Engang for længe siden i de keltiske lande, betragtede man poesi som kanaliseret, en slags nedarvet hukommelse. Poesi (og fortællinger i øvrigt) var ligeså helligt og værdifuldt som clairvoyance, vision og spådom var det.

Og én ting kan jeg skrive under på. Det gør godt at give sjælen lov til at digte.

Når jeg skriver og poesien flyder, så er det ikke en anstrengelse at få det til at ske.  Jeg lader det ske gennem mig. Det kan man øve sig på og blive bedre til. At skabe rum, åbne op og give plads til, at det kan ske.

Gør dig modtagelig for poesien

Poesi er noget, man lader komme og gør sig modtagelig for. En slags hukommelse fra sjæl og hjerte, her er jeg enig med de gamle keltere. Når vi skriver og lader komme, møder op og kontinuerligt har en intention om at blive mere opmærksomme og lydhøre, når vi ønsker at give den indre stemme tid og råderum, så begynder der at ske noget.

Den stille stemme bliver mere tydelig og med lidt øvelse, disciplin og tålmodighed bliver vi mere lydhøre og sensitive overfor det, der ikke råber så højt. Gennem ordene og det, vi sætter i gang med vores fremmøde. Og så begynder vi at huske.

Vi kan åbne os for skønhed og poesi ved at lade den blive vores intention. Når vi sætter farten ned, når vi trækker vejret dybt og begynder at åbne vores hjerte.

There is a creative spirit in you desiring to be free
and you may well get out of its way
for it will give you no peace until you do
– Mary Caroline Richards –

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Hvis du har skrivelyst og længsel og gerne vil sætte ord på din sommer, så kom med, når Fortællerskens Skriveskole starter i morgen den 1. juni. Jeg har skabt et kursus, som hedder “Intuitiv Skrivning, Skoven”, det foregår udelukkende online og der er ikke bestemte tidspunkter, du skal kunne skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Med online mener jeg, at vi har et hemmeligt fælles rum på Facebook, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Ikke hver dag, nej, vi giver tid og skaber forhåbentligt hver især en godgørende proces. Den kan være langsom, den kan være fuld af flow. Det er dér ingen regler for og i øvrigt er der også noget, som hedder slowflow.

Jeg har et par ledige pladser tilbage på holdet og du skal være hjertelig velkommen. Tilmeldingslinket er åben indtil den 5. juni, så lukkes det ned. Det gælder så længe pladser haves. Læs mere om Fortællerskens Sommerskriveskole herunder.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi tager på sommereventyr sammen.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig, der som jeg har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer. Til dig, som har skrivelængsel og lyst til at skrive fra sjæl og hjerte. Til dig, som har brug for kærlige vidner til din rejse, men som ikke blander sig unødigt, men blot ser dig og anerkender, at vi er på samme slags vej.

Det foregår udelukkende online, men der er ikke bestemte tidspunkter, du skal skrive og være til stede. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din sommer og din livsrytme.

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen. Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  I forløbet øver du dig på at have tillid til din intuition og fortællingens kraft.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet findes på Facebook, det er hemmeligt og jeg holder det kærligt i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider dig gerne i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Men du holder pennen.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Lytning (lytteskrivning)
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Øvelse
 • Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. Pladserne gives efter først-til-mølle.

TILMELDING – klik på billedet herunder

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Du modtager ikke yderligere bekræftelse på din indbetaling, men hører fra mig, hvis du mod forventning ikke betaler.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: