Dybdeskrivning

Varm kakao er godt ved fuldmåne. Sårbarhed er en forudsætning for ægte styrke og for at jeg kan udvikle min urtalenter. Venlighed er en hellig gral. Det står i min rejsedagbog som på visse sider minder om en Book of Shadows. En dybt personlig skildring, hvor tråde af magi, ritualer og gode råd florerer.

Det er tidlig morgen og endnu mørkt udenfor, lyset kommer sent i december. Jeg er stået op og sidder ved bordet svøbt i et uldtæppe. Et enkelt stearinlys brænder, det er mit skrivelys og symboliserer et indre fyrtårn. Flammen kalder mig hjem.

Jeg bladrer lidt i rejsedagbogen og hvis jeg vil, kan jeg læse om min rejse gennem november og ind i december. Jeg kan genkalde mig de dage, hvor Gwyneth var underviser og huske det essentielle. Jeg ser, hvad der toner frem mellem linjerne.

Vi har passeret fuldmåne, himlen er skyet og lyset kommer langsomt gående op af havegangen som en gæst, der ikke har travlt. Uglen letter fra æbletræet og flyver mod skoven, rester af natten falder fra hendes vinger som fnug. Hvis jeg indstiller næsen på forkælelse, kan jeg dufte kaffe og nybagt brød fra køkkenet. Værtinden er på plads.

Det er tid til et bad og til at komme i tøjet, men først skriver jeg lidt i min rejsedagbog og gøder mine rødder. Skrivningen hjælper mig med at være forankret, jeg rejser i pagt med årshjulet, jeg skriver mig ind. Dybdeskrivning er en kunst, som rejsende kvinder har stor glæde af. Det skaber sjælekontakt.

”Morgenmad” hører jeg en stemme råbe fra gangen, det er Scarlett som er på vej mod spisestuen. Jeg smækker bogen i og tager et hurtigt bad. Det er weekend på pensionatet, men vi har først helt fri søndag. I dag har Scarlett planer med os, rygtet lyder, at vi skal i skoven.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
10. december 2022

Rejsedagbogen

Har du en intention om at arbejde spirituelt med ord og fortællinger på din indre rejse? I så fald kan jeg varmt anbefale, at du dedikerer en rejsedagbog til formålet.

Uanset hvad du skriver og hvordan, du griber det an, er det en gave at have en skrivebog, hvor du noterer dig lidt af det, du oplever undervejs og i processen. Processen er essentiel, processen er nøglen.

I rejsedagbogen betragter du dig selv i processen. Du lytter og tager ved lære af alt det, du møder undervejs. Du skriver om synkronicitet og særlige oplevelser og du holder øje med dig selv.

Skriv rejsedagbog undervejs

Hvis du deltager i et af mine skriveforløb, vil du opdage, at jeg ligefrem opfordrer til, at du skriver rejsedagbog undervejs. For du vil opleve, at processen er nøglen.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning” siger Loren Cruden og det er sagen i en nøddeskal.

Fokuser på processen og lad på forhånd være med at udelukke noget. Rejs i nysgerrighed og undren og lad ordene folde det ud, du ikke kan tænke dig til. Der er mange gaver at hente.

Processen er nøglen

Når vi lærer at holde øje med og betragte os selv i processen, sker der noget. Vi bliver bevidste om kreativitetens ebbe og flod, naturens rytmer og vores egen dans og deltagelse. Vi opdager, at vi er en de af et større billede, uanset hvor alene og ensomt vandrende, vi måske kan føle os til tider.

Når vi danser med kreativiteten, Kilden og naturens ebbe og flod, når vi lærer energien at kende og kan mærke os selv i den energi, så begynder vi at kunne skrive frit. Ikke at vi altid kan eller skal skrive, sankning, pauser og stilhed er også en vigtig del af den kreative proces, men det er i accept af den skiftende rytme, de vekslende toner, dur og mol, at vi begynder at føle os hele, både som kvinder og som skabende væsener.

Det handler ikke om intellektuel forståelse, det er ikke en mental søgen efter mening, vi skriver fra et dybere sted og folder det ud, der rumsterer og som måske fylder os med frygt, skam, sorg, smerte eller glæde naturligvis.

Processen er nøglen til varig skriveglæde og selvudfoldelse via ord og fortællinger. Lytning er et andet nøgleord. Lyt til din skrivelængsel, den er ofte et kald fra sjælen.

Book pen

Rejsedagbogen, din trofaste følgesvend på skriverejsen

Rejsedagbogen er din trofaste følgesvend på skriverejsen. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, her betragter du, undrer dig og stiller spørgsmål. Du ser på alt det, du oplever med nysgerrighed og medfølelse og skriver ord om processen og dine egne følelser og tanker i den forbindelse. Uden dom.

Hvad oplever du? Hvordan er det at skrive? Hvad undrer dig, hvad er du nysgerrig overfor og hvilke svar søger du? Prøv at rejse gennem spørgsmål, som åbner op og giver plads til, at svar kan lande, berige og berøre dig. Du skal ikke selv søge svarene, giv slip på dine spørgsmål, stil den på papiret og lad svarene komme til dig. De kommer, når tid er. Aldrig før og aldrig siden.

Fortællingens kraft

Og har du lyst, kan du som jeg alliere dig med fortællingens kraft. Lad det blive en ven, en særlig frænde. Inviter fortællinger ind i dit skriverum og øv dig på at danse med dem. Lyt til dem. Og lad dem skænke dig historiemedicin til sjæl og hjerte.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Hvis du selv har fået lyst til at skrive og lade ord og fortællinger støtte dig på din indre rejse, så kom med på et af mine skriveforløb.

Alene eller i en mindre cirkel af kvinder?

Men først et spørgsmål. Har du lyst til at skrive på egen hånd eller ønsker du at blive en del af en mindre cirkel af kvinder, der løfter og støtter hinanden i skriveprocessen og som er vidner til hinandens udfoldelse?

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Skrivning fra sjæl og hjerte har ingen alder.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: