Hos bøgen

Scarlett tog os med i skoven. Men inden vi gik ud, samledes vi i det gamle bibliotek, hvor hun fortalte lidt om skovens univers. Om træerne som alene og i grupper er fulde af betydning for os. I den keltiske tradition har træerne meget specifikke betydninger. De fungerer som landmærker, de er udgangspunkter og steder, fra hvilke man kan stige ned til underverdenen og andre verdener. Træernes livscyklus minder os for evigt om årshjulet og de stedsegrønne træer skænker os tro og håb.

Vi talte lidt om træernes betydning for os hver især. Maize fortalte, at hun har et særligt sted ude i skoven, hvor hun finder visdom og ro. Jeg kom til at tænke på fuldmånetræet og hvordan ravnen havde ført mig derhen. Det var tilbage i november. I december dansede jeg under fuldmånen ved havet og nåede aldrig ind i skoven.

Men den lørdag gik vi i skoven. I samlet flok til at begynde med i ført varmt tøj, for luften var iskold og snefnug dalede. Det var for alvor blevet vinter. Da vi nåede til skovbrynet og indgangen til skoven, standsede Scarlett op og sagde:

”Herfra går vi hver for sig. Og jeg vil invitere til at du betræder skoven med en intention. Måske har du et spørgsmål, du gerne vil have svar på? Måske er der et særligt træ, hvis visdom vil klæde din sjæl? Det er helt op til dig, men prøv at gå med din intention i hjertet. Og gå langsomt. Prøv at få alle sanser med, lad skovens indtryk sætte aftryk.”

Så skiltes vi og Maize forsvandt med hastige skridt ind mellem de første graner. Hun vidste tydeligvis, hvor hun skulle hen. Jeg begav mig i meditativt tempo ind i skoven af den brede skovvej velvidende, at jeg på et tidspunkt ville nå til en skillevej. Jeg gik uden at se mig tilbage, men da jeg endelig gjorde holdt og vendte mig om, var de andre forsvundet. Jeg var alene.

Jeg tænkte på, hvordan min vandring minder om de tidspunkter, hvor jeg intuitivt færdes i min skrivebog, hvor jeg lader pennen bevæge sig fremad som min fødder gør det i skoven. Og jeg ved, at skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Nu skrev jeg ikke, jeg vandrede. Længere ind i skoven, hvor et drys af sne lå strøet på skovstien. Da jeg nåede skillevejen, brugte jeg min intuition og valgte min vej videre uden besvær. Jeg gik til højre. Ukendt vej, jeg har aldrig været her før, tænkte jeg og børstede min tillid af. Og min intention? Jeg ville tale med et træ, som havde en særlig visdom, noget, jeg kunne have glæde af på min personlige rejse.

På et tidspunkt nåede jeg til en lysning. Og nej, her stod ikke et gammelt egetræ, træet var en bøg. Bøgetræet er forbundet med urgammel visdom og læring. Nøgleord er bøger, tekster og skriftruller, vejledning fra fortiden og forfædre/mødre. Man siger, at Bøgen er skovens dronning (hvor egetræet er kongen). Hun skænker os jordforbindelse og et stærkt fundament til at studere både nyt og gammelt. Ordet ”beech” og ”book” har samme oprindelse.

Så meget vidste jeg og jeg blev glad, da jeg så bøgen. Befriet fra sin sommerdragt kunne jeg beundre dets form og de smukke grene. Stolt stod træet og hengav sig til vinter. Energien var i rødderne. Jeg gik hen til træet, tog min handske af og lagde min håndflade mod dens stemme. Barken var grå og glat og mindede mig om elefanthud.

”Vær hilset gode træ” sagde jeg. ”Jeg kommer til dig med en intention.”

Træet svarede med brummende stemme, det hilste mig velkommen og sagde:

”God formiddag, rejsende kvinde. Så kom du endelig.”

”Endelig? udbrød jeg, ”Har du da ventet mig?”

”Selvfølgelig har jeg det. Jeg ved altid, hvem som kommer. Og eftersom du fulgte din intuition og ikke brokkede dig over valget eller tvivlede på det, du mærkede, blev du ført i rigtig retning. Gør sådan fremover og du vil ikke spilde så meget af din gode tid.”

”Det vil jeg gøre” svarede jeg og lod min hånd hvile på den kølige stamme. Jeg kunne mærke træets hjerte slå og følte mig tryg. ”Hvad er dit budskab til mig?”

”Budskab” lo bøgen, så jeg kunne mærke det rumlede i undergrunden, ”jeg vil kalde det visdom. Bøgens visdom. Men jeg tror godt, at du ved, hvad det handler om. For du har allerede gjort det, der var meningen.”

Nu var jeg forvirret, men jeg forsøgte at samle tankerne. Det, jeg havde gjort, var at gå ud med min intention. Og bruge min intuition, når jeg kom til steder, hvor vejen skilte. Jeg var kommet hen til bøgens sted uden at tøve. Mit indre kompas fungerer optimalt, når jeg ikke stritter imod.

”Præcis” sagde bøgen, som så mange andre frænder er tankelæser. ”Husk det. Og så vil jeg invitere dig til at begynde at samle ledetråde og magisk information til din videre rejse. Det kan du fint gøre med at konsultere din rejsedagbog.”

”Hvor ved du fra, at jeg skriver rejsedagbog?”

”Jeg ved alt” svarede bøgen med brummelatter. ”Du har fået en bog af Dråbefangeren og den skriver du i. Det gør du fra bordet under vinduet på værelse nummer 3. Du er en af tre kvinder, som er logerende på pensionatet for at lære en særlig kunst. Fortællerskens. Hver måned har I en ny lærer til rådighed og i december er det Scarlett.”

Jeg nikkede alvorligt. Bøgen er et klogt træ og tydeligvis også clairvoyant.

”Men hvad er det, jeg leder efter?” spurgte jeg så.

”Urgammel visdom og læring. Nøglen er bøger, tekster, skriftruller og vejledning fra fortiden. Men her kan man let fare vild eller miste jordforbindelsen. Komme for meget i op i hovedet og gøre det en intellektuel sag, når det handler om at bevare din grounding. Det kan jeg hjælpe dig med. Kan du huske, hvordan du kom ud til mig?”

”Det tror jeg nok.”

”Godt så. Gå nu tilbage og gør, som jeg har sagt. Når du er klar, kan du komme tilbage og så tager vi os en snak om det, du har fundet frem til. Aftale?”

Jeg nikkede og tog afsked med bøgetræet. På vej tilbage lod jeg mine ben gøre arbejdet. Noget I mig kendte vejen og inden længe sted jeg igen i skovbrynet, hvor jeg kunne skimte røgen fra skorstenen på pensionatet nede fra dalen. Scarlett kom listede ud fra et træ og smilede bare. Vi fulgtes tilbage. Maize og Elva var ikke kommet ud af skoven endnu.

Jeg skyndte mig op på mit værelse for at skrive det ned, som bøgen havde fortalt mig. Det føltes som en højtidelig gerning. Bagefter var jeg træt og tog en lur under et tæppe på sengen.

Og nu er det søndag. December er elleve dage gammel. Værtinden er taget af sted for at besøge sin familie, jeg hørte hendes bil køre af sted tidligt i morges. De andre sover længe, jeg har spist morgenmad på værelset for en gangs skyld. Lyset begynder at vågne, et strejf af sol finder vej til himlen. Jeg skal ud og gå en lang tur i dag.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
11. december 2022

Photo by Ian Francis, Dreamstime (c)

Intuitiv skrivning

Intuitionen er dit kompas og den tvinger dig til at være til stede i nuet, for det er sådan intuitionen virker. Fra det ene øjeblik til det andet. Derfor kan du sjældent tænke dig til, hvad du vil skrive, du er nødt til at møde det blanke papir og skrive dig ind i tillid.

Lad historier og fortællinger folde sig ud i processen, lad inspirationen møde dig undervejs. Når du skriver intuitivt, ved du præcist i det rette øjeblik, hvilken drejning fortællingen vil tage. Lige dér.

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelig. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu.

Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition. Også når du skriver.

Hvis du strander, så lad ved med at forcere. Der må gerne være pauser i den kreative proces. Prøv at lade være med at tænke dig ud af mellemrummet, men lyt til det, der endnu er uformgivet. Vær så stille, som du kan. Giv tid, giv kærlighed til processen.

Intuitionen guider dig i nuet

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke.

Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Du kan samle energi og blive en slags ordmagiker, en fortællerske, som samler sin kraft i pennen. Det kræver øvelse, træning og disciplin, javist, men din belønning er så meget desto større. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Hvis du selv har fået lyst til at skrive og lade ord og fortællinger støtte dig på din indre rejse, så kom med på et af mine skriveforløb.

Alene eller i en mindre cirkel af kvinder?

Men først et spørgsmål. Har du lyst til at skrive på egen hånd eller ønsker du at blive en del af en mindre cirkel af kvinder, der løfter og støtter hinanden i skriveprocessen og som er vidner til hinandens udfoldelse?

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Skrivning fra sjæl og hjerte har ingen alder.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: