En kop magi

Tiden står stille på Primrose Café. Man svøbes i et klæde af sød forventning, dufte og magi. Grace holder vores hænder, ser os i øjnene og forsvinder så om bag disken og ind i baglokalet for at komponere vores te. Komponere er ordet. For Graces te er som sød musik for krop og gane. Det står i den folder, som ligger på bordet ved siden af den lille prins. Elva og jeg læser, ser på hinanden og smiler uvilkårligt.

”Det her er jeg spændt på” siger Elva.

Caféen er lille, hyggeligt indrettet med gamle møbler. I det ene hjørne står en stor lænestol af den slags, man finder i en dagligstue, hvor ejeren nyder at læse foran pejsen. På et bord ligger en stabel bøger og mens vi venter, går jeg hen for at undersøge bøgerne nærmere. Den øverste er en bog skrevet af Grace Winterbottom. Den handler om magiske teer og om at nyde en kop magi.

A cup of magic.

Så sker det, Grace kommer tilbage bærende på en bakke med to små kander te, tilhørende krus og to tomme tallerkener. Hun stiller en kande foran Elva og en kande foran mig.

”Så er jeres te klar” siger hun og smiler, hun har et af den slags ansigter, der kan lyse op på den mørkeste dag. Hendes blå øjne funkler af liv og en gnist af humor. ”Er I spændte?”

”Ja for søren” udbryder Elva og skænker straks sin te i kruset. Hun stikker hovedet ind i dampen og dufter. ”Lavendel og mynte, hvis jeg ikke tager meget fejl?”

”Godt duftet” svarer Grace stadig smilende, ”og endnu en ingrediens. ”Mistelten.”

”Mistelten, det troede jeg var noget, man hængte over dørkarmen i håb om at kys fra sin hjertenskær.” Elva skærer en grimasse.

”Mistelten kan mere end at pryde dørkarme. Den er et kys i sig selv. Den har afslappende egenskaber, den skænker dig ro og sænker dit blodtryk. Den bruges også som en hjælp til at falde i søvn og sove bedre. Sammen med lavendel og mynte vil den rense dig, styrke din fordøjelse og gøre dig rolig og afslappet.”

”Jamen tak” svarer Elva, ”jeg glæder mig til at smage.

Nu er det min tur til at skænke te og dufte. En stærk duft af bær og citrus rammer min næse.

”Citrus” siger jeg. Og et rødt bær, måske brombær eller?”

”Hyldebær” svarer Grace, ”jeg har komponeret en te til dig, som vil styrke dit helbred gennem vinteren og booste dit immunforsvar. Teen indeholder også økologiske citroner fra en plantage i Spanien og et strejf af ingefær. Alt i alt en te, som styrker dig og gør dig klar til vinter.”

”Tak” siger jeg, ”jeg glæder mig også til at smage. Jeg kaster et blik på uret, der hænger over døren. Vi har kun tyve minutter tilbage af vores besøg, så bliver vi hentet af værtinden.

”Kage” udbryder jeg, ”hvad kan du anbefale.”

”Et stykke af min julekage” svarer Grace, ”til jer begge to. Den passer til begge teer og til årstiden.”

Vi drikker te og spiser kage med en gaffel. Det er en typisk engelsk julekage, fyldig, fugtig og lækker med en strejf af citrus til at komplimentere den lidt fedtede smag. Grace er gået tilbage bag disken, hvor hun holder øje med os, mens hun nynner en julemelodi og smører sandwich. Jeg har lyst til at blive i Primrose Café og drikke te hele dagen.

Pludselig går døren op og værtinden træder ind i caféen. Er tiden allerede gået? Humøret synker på glædebarometret.

”Virginia” udbryder Grace og skynder sig ud i lokalet, hvorefter hun omfavner værtinden og kysser hende på kinden. De to kender tydeligvis hinanden. Men var der ikke også noget om, at de var veninder?

Elva og jeg ser på hinanden og smiler. Virginia. Nu kender vi hendes navn. Turen til byen har bragt os et skridt nærmere mysteriet værtinden.

”Grace” siger Virginia. ”Har du min te klar?”

”Selvfølgelig” svarer Grace. ”Skal du have en julekage med tilbage.”

Virginia ryster på hovedet. ”Ikke i dag. Jeg har tænkt mig at servere en anden pudding i aften. Men de to damer dér skal jeg have med tilbage.”

”Selvfølgelig, de to bor på pensionatet.” Grace nikker indforstået.

Da vi skal betale for te og kage, rækker Grace os en pose med te hver. På hver pakke er vores navne sirligt skrevet med tuds. Hvor kender hun dem fra? Vi har ikke præsenteret os, men det kunne tyde på, at Grace og Virginia har talt sammen inden besøget.

”Velkommen tilbage” siger Grace, da hun følger os til døren. Klokken bimler, det er begyndt at sne. Et fint lag dækker torvet og vi sætter spor, da vi går hen til bilen.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
15. december 2022


Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2022/23


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL (Klik for invitation og detaljer)

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING (Klik for invitation og detaljer)
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår) Klik for invitation og detaljer
Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2023
Pris DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT
skriv til skrivehuset@gmail.com for tilmelding

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: