Lys i mørket

Vi kører hjem gennem snoede veje med stendiger og skarpe sving. Der er faldet mere sne og farten er langsommere, end da vi kørte ud. Virginia styrer bilen med overblik og kontrol. Hun kender landskabet og dets linjer, de små steder, hvor man skal være ekstra opmærksom. Vejret ser ikke ud til at genere hende. Klassisk musik strømmer ud af højtaleren, jeg lukker øjnene og døser lidt.

På forsædet forsøger Elva at få Virginia i snak, men hun svarer med enstavelsesord og vil tydeligvis helst ikke forstyrres. Besynderligt. Sammen med Grace i caféen var hun en helt anden kvinde.

Jeg må være faldet i søvn, for pludselig gør bilen holdt foran garagen, der hører til pensionatet. Vores lille eventyr er forbi. Vi stiger ud og takker Virginia for turen, nu kender vi hendes navn og er et skridt nærmere mysteriet værtinden. Eller er vi?

Til frokost serveres sandwich, vi henter hver vores i køkkenet. Scarlett og Maize er ingen steder at se. Jeg går op på mit værelse for at skrive om turen, min rejsedagbog er blevet et fast indslag i min dag. Den er et fundament, et anker, som holder mig i mine rødder. Der sker meget på pensionatet, selvom det ikke umiddelbart synes sådan. Det er det mellem linjerne, det subtile som man let kan overse, hvis man ikke er opmærksom.

Magisk opmærksomhed. Det er nøglen. Jeg lover mig selv altid at være ydmyg overfor det, der viser sig for mig. Det, jeg får lov at skrive om og sætte ord på, når jeg sætter mig ved vinduet og ser havet i horisonten.

I de decemberdage har jeg en tilbagevendende drøm. Jeg drømmer om et lys, en lanterne, der lyser kraftigt i mørket. Den viser sig for mine øjne og flammen er evigt ung. Den er som en invitation til at vælge lyset og kærligheden selv i den mørkeste nat. Og december er mørk, lyset er sparsomt i de dage, men sneen liver landskabet op. Om natten er himlen klar og stjernerne funkler. Jeg ser to stjerneskud og i de splitsekunder føler jeg mig lykkelig. Fordi jeg vågnede, gik hen til vinduet, åbnede det og stak hovedet ud. Fordi jeg er præcis hvor jeg skal være.

Den næste dag opdager jeg noget. Maize og Scarlett er blevet gode venner, de går ture sammen og har ofte fortrolige snakke. Typisk Maize, tænker jeg, kusine til Gwyneth og nu på usædvanlig god fod med Scarlett. Måske er hun i en særlig slags lære? Månedelev?

Elva og jeg snakker om det, hun inviterer mig ind på sit værelse, hvor vi laver hver vores te, den vi fik på Primrose Café. Vi sidder på hendes seng og har det hyggeligt.

”Måske er det bare sådan, det er?” Elva smiler og nipper til den varme drik. ”Mennesker finder sammen. Nogle tiltrækker os, andre frastøder. Og vi to har jo også fundet melodien og i øvrigt fundet ud af værtindens navn. Virginia. Hun er mig en gåde og jeg vil gerne løse hende.”

Vi griner i kor og drikker vores te. Teen smager forbavsende godt, man kan mærke dens lindrende egenskaber, den er virkelig som en kop magi. Jeg beslutter mig for at få fingrene i Grace Winterbottoms bog ”A cup of magic”. Måske i boghandleren i byen?

”Vi skal derind igen” siger jeg og vi bliver enige om at finde ud af køredage og tidspunkter. Næste gang vil vi ikke være afhængige af Virginia. I øvrigt har det gjort at komme at udvide horisonten og komme lidt væk fra omgivelserne på pensionatet.

Sidst på eftermiddagen går jeg mig en tur alene og denne gang væk fra havet. Bag ved pensionatet i østlig retning går en lille vej, hvor jeg aldrig har været. Den går gennem en slags plantage og fører ud til en større vej. Var det her vi kørte i går? Landskabet ser anderledes ud på gåben, når man færdes til fods og kan mærke den friske luft i lungerne. En flok heste er ude på engen med dækken og røg ud af næseborene. Jeg hilser på dem og vender snuden hjem. Mørket kommer med et sæt, men jeg følger lyset fra pensionatet. Det har været en fin dag.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
15. december 2022

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2022/23


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL (Klik for invitation og detaljer)

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING (Klik for invitation og detaljer)
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår) Klik for invitation og detaljer
Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2023
Pris DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: