Primrose Café

Pennen førte mig frem til pensionatet, ordene skabte en vej. Det er den intuitive skrivnings kunst. At skrive fra et andet sted. Jeg havde ingen anelse om, at jeg ville ende på et sted, hvor rejsende kvinder kommer. Stedet findes ikke på et kort, kun det indre kompas kender ruten. Som var det meningen. Bestemt.

Elva og jeg mødes i hallen, vi har begge røde kinder af glødende forventning om dagens eventyr. Værtinden har startet bilen, klassisk musik strømmer ud af højtaleren og blander sig med den kolde luft. Vores ånde laver røgsignaler. Hun sidder bag rattet og venter, Elva hopper ind på passagersædet og jeg sætter mig bagi.

Lyset har brudt mørket, snefnug falder og lander på ruden. Vinduesviskerne arbejder monotont til lyden af motor og musik. Det føles godt at være på vej, at se landskabet fra bilen. Vi kører mod nordøst væk fra havet. Vejene er snoede og omkranset af stendiger. Vintermarker strækker sig, et stykke skov dukker pludselig op i et sving og jeg får øje på ravnen. Hun letter fra et højt grantræ og flyver mod vest. Stille hilser jeg på hende og hun svarer mig i den sfære.

Som altid er værtinden tavs, hun koncentrerer sig om at køre bilen og lytter velsagtens til den skønne musik. Hendes lyse hår bølger ned af ryggen toppet af en rød alpehue. Først da vi nærmer os byen, vores destination, bryder hun tavsheden. Det giver et sæt i mig.

”I har som sagt to timer til jeres rådighed, mens jeg klarer mit. Vi mødes på torvet, hvor jeg også sætter jer af. Her finder I den berømte Primrose Café som ingen har hørt, men som de alligevel ved findes. Det er et særligt sted.”

”Tak for turen” siger vi i kor, da bilen stopper midt på torvet. ”Vi ses om et par timer.” Værtinden nikker til svar og kører straks videre. Hvor mon hun egentlig skal hen?

Vi står midt i byens hjerte. På hjørnet ligger caféen, vinduerne er oplyst og lettere duggede. Et skilt med bogstaver i forskellige farver siger Primrose Café midt på en mark af hvide blomster.

”Hvad synes du?” spørger Elva, skal vi se os lidt omkring, inden vi drikker te på caféen.”

Jeg nikker.

”Ja, det synes jeg. Selvom jeg godt nok er spændt på det sted, men lad os gemme det til sidst.”

Et par andre butikker har til huse på torvet, en bank og en antikvitetsboghandel. På et modsatte hjørne bor en grønthandler, en bod udenfor under markisen bugner af årstidens frugt og grøntsager. Husene er lave og bygget i sten. De gader, der støder op til torvet, er smalle, husene ligger tæt og lyset har svært ved at trænge ned nu, hvor solen står lavt på himlen. Vi går forbi en frisørsalon, en butik med retrotøj og en tarotforretning. Ja, du læste rigtigt. Det står dér på skiltet med guldbogstaver og snirkler. Tarotbutik.

”Har skal vi da ind” siger Elva, men så opdager vi, at butikken er lukket. Closed, står der på et skilt, som hænger på døren. Da vi ser nærmere på forretningens åbningstider, kan vi se, at den kun har åben tre dage om ugen. Torsdag, fredag og lørdag formiddag.

”Vi må komme tilbage” siger jeg og Elva nikker. Det er en aftale.

Små stræder med brostensbelægning, et andet lille torv, hvor en blomsterhandel pryder. En slags campingvogn med åben front sælger kaffe, te og mulled wine, varm vin med skiver af appelsin og lidt krydderier. Ikke så sød som gløgg og ganske dejlig. Men vi har allerede bestemt os for at drikke te på Primrose Café og tiden går, så vi skynder os tilbage til det store torv og hen til caféen. Den har heldigvis åben, en duft af te, krydderier og bagværk strømmer os i møde, da vi åbner døren og træder ind.

”Velkommen” siger hun og træder frem bag disken. Hun er en buttet kvinde midt i halvtredserne med kjole, støvler og forklæde. Håret er mørkt med grå striber og sat op i en løs knold på hovedet. Øjnene blå, huden hvid og accenten umiskendelig irsk. Hun smiler.

”Jeg hedder Grace og jeg er ejer af Primrose Café. Har I været her før? Hun venter ikke på svar. ”Nej, det har I selvfølgelig ikke, for så vidste jeg det. Måske har I hørt om min te? Jeg laver en personlig te til alle der kommer, baseret på hvad de er for en type og hvad de har brug for lige nu.

”Spændende” udbryder Elva. ”Og kagerne?” Hun peger på glasmontren, hvor små kager i alskens farver og faconer står placeret på sølvbakker.

”Hjemmebagte, men her kan du vælge frit. Jeg vil selvfølgelig anbefale en kage, som komplimenterer din te.”

Vi tager plads ved et af de få borde i caféen. Vi er de eneste gæster. Her er hyggeligt, dæmpet lys og stearinlys på bordene. På hvert bord står en lille jernfigur som forestiller en prins med krone. Han smiler underfundigt og betragter os tavst.

Grace sætter sig kortvarigt ned ved samme bord. Først tager hun Elvas hånd og ser hende i øjnene. Så er det min tur. Det sitrer i min krop ved hendes berøring. Og det skal der komme te ud af? Jeg mærker modstand, selvom jeg glæder mig til at smage. Min te. Min særlige te.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
14. december 2022

Photo by Steve Allen, Dreamstime (c)

It’s not down on any map; true places never are.
– Herman Melville –

Landskaber på den indre rejse

Du har sikkert opdaget det. Dit rige indre liv rummer en masse skatte og når du sætter ord på, kan du bevæge dig rundt i dine indre landskaber præcist som hvis du var på rejse i det ydre.

Ja, ofte oplever du at det indre spejles i det ydre.

Du kan skrive dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og måske taler du med nogle af dem, du møder undervejs? En fremmed, et dyr måske eller et af træerne i kanten af skoven?

Når du går på skrivende opdagelse i dine indre landskaber, får du adgang til ressourcer og skatte. Og efterhånden opdager du, at nogle af landskaberne går igen. Du lærer dem at kende, ved, hvem der bor dér og hvordan dér ser ud på de forskellige årstider.

Det skal vi selvfølgelig også lege med og skrive os ind, når Fortællerskens Årshjul forløbet starter til januar.

Skal du være med, har du booket din skriverejse? For det er præcis sådan, det er. Som deltager i Fortællerskens Årshjul sætter du ud på dybt personlig skriverejse og skriver dig ind i årstid og energi. Til det får du inspiration, skriveafsæt og øvelser og kan til enhver tid konsultere mig som skriveguide i bjergene … eller dalen, hvor du nu befinder dig.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt.

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: