Linjedanseren

Da jeg har skrevet i min rejsedagbog, bladrer jeg lidt i den og forundres. Så mange sider, så meget skrift. Det startede på kanten til november, hvor Gwyneth dukkede op og rejsen begyndte. Men egentlig startede det hele med Dråbefangeren som en slags prolog, en trylleformel, som åbnede den knirkede låge og hvor landskabet omkring pensionatet blev et virkeligt sted.

A tale begun in other days,
When summer suns were glowing–
A simple chime, that served in time
The rhythm of our rowing–
Whose echoes live in memory yet,
Though envious years would say “forget”.

Lewis Carroll –

Det var Dråbefangeren, som skænkede mig bogen, hun skrev forordet og rakte mig pennen som en stafet. Først nu går det op for mig, at det er en ære, noget man ikke skal forklejne eller kimse af. Bogen er tyk, A4-størrelse. Den fylder på bordet ved vinduet, hvor jeg har udsigt til have, klitter og hav på en klar dag. Det har jeg ikke i dag. Det sner. Vinter igen, konstaterede jeg, da jeg stod op og trak gardinet til side. Sådan er det i marts. Der er dage med vinter og dage, hvor foråret danser.

Da jeg har bladret i bogen og læst lidt af det, jeg skrev i de forgangne måneder, træffer jeg en beslutning. Det sker, da Corr viser sig for mig, pludselig står han på en af siderne og vrister sig fri af en linje.

”Det er et spørgsmål om vedholdenhed” siger han og ser granskende på mig. ”Du skal insistere på at skrive dig gennem hele årshjulet, inden du begynder på den fase, hvor redigering finder sted. En fase, hvor hoved og hale kommer til syne som slangen i Loch Ness. Nessie fasen.”

Det får mig til at smile. Jeg er glad for at se Corr.

”Vær hilset skønne Corr, godt at se dig. Nessie fasen, siger du?”

”Præcis. Den tid, den glæde. Men indtil da er din opgave at tage imod det, der kommer til dig. Hver dag. Lad det skrive fra sjæl og hjerte.

”Hvordan går det i øvrigt med Fionnuala?” Corr tripper på den flossede linje. Han er graciøs som en danser.

”Hende kender du selvfølgelig.” Jeg nikker. ”Det går fint. I går fik jeg undervisning i at skænke mig tid. Jeg trak en streg i sandet og fra det øjeblik er min tidsmåling en anden end den gængse. Jeg skriver, rejser og lever i pagt med årshjulet og i en cyklus, hvor alt vender tilbage.”

”Alt og alt” svarer Corr og klikker med næbbet. ”Noget forgår, mens andet består. Dette års fiasko gøder jorden til næste års succes. Og sådan er der så meget. Men intet skal man tage for givet i Det Magiske Univers. Man bør være åben for mirakler.”

Da sker det, at Corr trækker sig tilbage ligeså pludseligt som han kom. Linjen hiver ham tilbage i teksten og et vindpust får siderne til at blafre og rejsedagbogen klapper i.  Jeg har også lyst til at klappe. Af Corr, fordi han dukkede op på rette tid og sted og bekræftede min beslutning.

Med ro i maven og tid i mit glas beslutter jeg mig for at gå tur ved havet. Vind er tiltaget og sne falder. Det bliver en stormfuld tur. Men jeg har brug for det nu, brug for at blive blæst igennem og indvie havet i min intention. Med et skrig. Et skrig, som sætter de fugle fri, der har været fanget i mit bryst.

Jeg smiler ved tanken, da jeg går ned af trappen og hen til den stumme tjener, der har holdt min frakke og hue. Støvlerne står klar. Jeg er ventet.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Vinter/Forår)
7. marts 2023

Photo by Petr Simon, Dreamstime (c)

Kalder det på dig at skrive cyklisk?
Har du en intention om kontinuerligt at forbinde dig til den naturlige cyklus?
Vil du gerne skrive dig til større ro og dybere rødder?
Vil du øve dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte?
Har du skrivelængsel?

Så er Fortællerskens Årshjul ganske sikkert noget for dig.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. april 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Du tilmelder dig enten for 3 måneder eller du booker 1 års skriverejse i Fortællerskens Årshjul.
Nye deltagere starter den 1. april 2023

FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL – KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

KLIK HER FOR KURSUSPROGRAM PÅ SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER FORÅR/SOMMER 2023

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: