Sommerskriveskole 2023

Igen i år afholder jeg sommerskriveskole for kvinder. Kurset hedder “Intuitiv Skrivning, Skoven”.

Forløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august. Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Fortællerskens Sommerskriveskole inviterer også til, at du logger off og bruger tid alene. I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis. Vi forbinder os til sommerens energi og skriveafsæt og øvelser har sit afsæt i skovens univers.

På sommer-skriverejse i Det Magiske Univers

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ind i Det Magiske Univers. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Forløbet og din skrivning

Jeg byder på inspirende skrivebreve med månedlige afsæt og øvelser, som alle er forankret i skovens univers. Brug skriveafsæt og øvelser som det passer dig. Brug dem intuitivt og følg din indre stemme.

Du er velkommen til at skrive fra afsæt og øvelser helt kronologisk og lade de mindre fortællinger være dit forløb. Skoven er fuld af små og store fortællinger og de behøver ikke umiddelbart at hænge sammen. Giv dig selv lov til at fare vild, gå på opdagelse og få en oplevelse. Lad dig overraske. Det må gerne være sjovt, skørt og uden særlig sammenhæng (den ser vi ofte først i retroperspektiv).

Du må gerne fare vild
Fortællingerne behøver ikke at hænge sammen
Gå på opdagelse, få en overraskelse
Det må gerne være sjovt, skørt og du skal ikke forstå mentalt

Du er også velkommen til at starte ved indgangen til skoven og i de tre måneder, forløbet varer, bevæger dig videre ind, dybere ind og følge din egen skovvej. Det betyder så, at du kan bruge de afsæt og øvelser, som kalder på dig ELLER som du har stor modstand på. Prøv begge dele. Opstår der en føljeton, en lang fortælling, så lad det være sådan.

Der er ingen facitliste. Der er intet særligt mål, vi skal nå. Vi skal bare en tur i skoven, skrive intuitivt og åbne os, så fortællingens kraft og magien kan finde os og lede os på vej.

Der er ingen facitliste
Prøv afsæt og øvelser, kast dig ud i det
Modstand og irritation kan være en gave, hvad gemmer dér sig bag?
Skriv uden at holde for hårdt på pen eller vilje. Lad intuitionen føre dig på vej.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser og når du er online, sker det i et lukket, hemmeligt rum på Facebook. Det er her, vi deler af proces og fortællinger og hvor jeg lejlighedsvis inspirerer med skrivetips og ord om den kreative proces, spirituel skrivning og meget mere. Forløbet skaber sig selv undervejs.

Du bestemmer helt selv, hvor tit du kommer til stede i vores hemmelige rum. 1-2 gange om ugen er rigeligt og måske er der uger, hvor du er helt væk. Der er ingen krav om, hvor tit og ofte du skal komme til stede. Mærk efter og kom, når du er klar. Resten af tiden er du offline med din rejsedag, din pen og dine skriverier.

Men skal jeg ikke have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning. Den slags kan give unødig stress og fragter os ofte ”op i hovedet”, så skriverejsen bliver fortænkt og måske defineret på forhånd. Det kan være i fint i andre sammenhænge, men her? Nej. Vi er nysgerrige, åbne og spændte på, hvad der venter os i skoven.

Har du brug for motivation i den retning, så tænk hellere på ”hvorfor” du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, så er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte og lad intentionens kraft virke.

Og selvfølgelig får du også en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

Det er nok, at du mærker lyst og at skrivelængslen kalder. Det er nok, at du elsker skoven og gerne vil vide mere om træernes kraft og symbolik. Det er nok at du gerne vil skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du kan bruge forløbet som en støtte på den indre rejse. Måske er du i en transitionsperiode, et svært sted i dit liv? Ellers også kan du bare mærke, at sjælen kalder og at den gør det via din skrivelængsel. Det er en fornem intention at lytte til det, der vil skrives gennem dig.

Lad skoven transformere.

Forløbet er for kvinder i alle aldre uanset forudgående skriveerfaring. Og eftersom det udelukkende foregår online og hjemme hos dig selv, kan du være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Ravnerabat ved tidlig tilmelding

I år har jeg delt ravnerabatten (ved tidlig tilmelding) op i 2 rater. Jo tidligere du tilmelder dig, desto mere sparer du på deltagergebyret. Der er et begrænset antal pladser på holdet.

Herunder finder du invitation og detaljer og tilmeldingslink.

Der er ekstra ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. april. Der er et begrænset antal pladser på holdet.

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.

Fra 5. juni til 31. august

Forløbet er glidende. Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal deltage på. Du skaber selv det rum og tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, et kærligt og kreativt rum, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis også. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse. Uanset hvor du er i dit liv nu.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens – og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Ved tidlig tilmelding opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Tilmelder du dig senest den 15. april
DKK 1500,-

Tilmelder du dig i perioden 16. april – 5. maj
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Betaling i rater

Beløbet kan deles op i 2 rater, det koster ikke ekstra.

Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Det gælder uanset hvornår du tilmelder dig.
Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Step across the boundary and the trespass of story will begin. The forest takes a deep breath and through its whispering leaves an incipient adventure unfurls. The quest. In the lull – not the drowsy lull of a lullaby – but the sotto voce of a woodland clearing, scented with story as it is with wild garlic; this is the moment of beginning, the pause on the threshold before the journey. So many tales begin here, hard by a great forest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: