At elske sig selv i april

Ceridwen er en anderledes lærer end de andre. Det mærker jeg snart. Hun er mere som en veninde af den vilde slags, en, man møder på stranden i østenvind og som slår ud med armene som i en invitation. Hendes undervisning er ikke planlagt, endnu har hun ikke indkaldt til møder i biblioteket, men synes at elske det impulsive og uforudsigelige. Hun er som vejret i april, man ved aldrig og der er noget over hendes, som jeg tiltrækkes af. Jeg føler mig godt tilpas i hendes selskab. Hun skubber til den del af mig, der stadig forsøger at kontrollere, uden ord beder hun mig om at løsrive mig fra noget af det gamle, som holder mig tilbage.

På den tolvte morgen i april vågner jeg tidligt. Jeg har sovet godt og føler mig udhvilet for første gang længe. Da jeg står op og trækker gardinet til side, ser jeg at solen skinner. Landskabet er svøbt i dug og haven har fået et lysegrønt skær. Foråret danser derude.

Lad mig danse med, siger jeg højt og kommer hurtigt i tøjet. Bad og morgenmad kan vente. Jeg skal ud i den tidlige morgen, jeg skal ned til havet og vaske mit ansigt i saltvand. Dufte længslen fra det dybe ubevidste og skrige om kap med sejlende måger.

Da jeg kommer ud fra klitterne, hvor havet ligger langstrakt foran mig, får jeg straks øje på hende. Hun står i vandkanten med ryggen til mig, men der er ingen tvivl. Ceridwen. Det lyse strithår, den praktiske Barbour oilskin som er lidt for stor til hende. En flagrende nederdel og strømpebukseben i snørestøvler. Mine følelser er som en pose blandede bolsjer. På den ene side vil jeg gerne være alene, på den anden side er jeg glad for at møde hende. Jeg beslutter mig for at trodse min modstand og trasker ned til vandkanten, hvor hun vender sig om i samme øjeblik.

”Hej morgenven” udbryder hun og smiler bredt. ”To sjæle én glæde.”

Jeg nikker og trækker på skuldrene.

”Godmorgen Ceridwen. Du er også en morgenfugl?”

”I den grad. Jeg elsker de tidligere morgen, at gribe dagen og de første solstråler og komme ud. Frisk luft, saltvand og havet, der synger sin længsel op på min kyst. Hun smager på ordet længsel og ser undersøgende på mig. Jeg nikker. Jeg ved godt, hvad længslen egentlig betyder. Hvor den kommer fra. Længslen er en essentiel del af vores pensum på Pensionatet.

Jeg går helt ud i vandet med mine gummistøvler, bukker mig ned og former mine hænder som en skål. Skålen fylder jeg med havvand, som jeg skyller mit ansigt med. Jeg smager på det salt, der lander på mine læber og føler mig levende som aldrig før. Den træthed, jeg mærker nu, er af den bløde slags. Den er en velkommen gæst i min sfære. Den er hellig.

Ceridwen betragter mig, mens jeg udfører mit lille ritual. Hun siger ikke noget, men jeg kan mærke hendes tilstedeværelse. Hun er et kærligt vidne til det tidspunkt, hvor jeg er gået i land på en ny kyst. Øm og forkommen, men vågen som aldrig før. Jeg kysser blidt min morgen. Jeg lader vandet hele mine sår.

Da jeg er færdig, ser vi på hinanden og begynder at gå langs havet i nordlig retning. Våde skygger fra klitterne strækker sig ud over sandet og forsøger at indfange os, men vi færdes i vandkanten og bliver i lyset. Tavse går vi sammen og jeg undres igen over, at Ceridwen mere er som en ven. Det går op for mig, at jeg stadig har en forudindtaget mening om, hvordan en lærer er. At jeg stadig bokser med begrebet autoritet og at det på mange måder holder mig fanget.

”Du er ved at lære at elske dig selv i april” siger hun pludselig og stopper op.

Jeg nikker og får akut tårer i øjnene.

”Det er jeg. Det har jeg aldrig kunne før. Det har altid været et af de svære steder.”

”Det er aprils natur” siger Ceridwen og slår armene om mig i et varmt knus. ”Før var du nødt til at skubbe hende bort, men nu lader du hende holde om dig.” Hun hvisker de sidste ord i mit øre, inden hun slipper favntaget og sætter mig fri.

”Du er flyveklar” siger hun. Her vender vi om og går tilbage til Pensionatet. Ind i de dybe skygger, gennem klitterne og ud på den anden side. Kaffen smager bedre end ellers og Virginias nybagte boller er som det første måltid efter en lang og udmattende rejse. Elva og Maize, Ceridwen og jeg sidder omkring bordet og vælger os april.

Jeg vælger mig april!
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste.
Det volder lidt rabalder,
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil!

Jeg vælger mig april,
fordi den stormer, fejer,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner ejer,
fordi den kræfter vælter,
i den bli’r somren til!

Bjørnstjerne Bjørnson

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
12. april 2023

Photo by R. Gino Santa Maria, Dreamstime (c)

Historiemedicin og forløsende skrivning året rundt

Som du måske har gættet er der flere kapitler i fortællingen fra Pensionatet, som jeg ikke har delt her på bloggen. Men jeg lover dig, at de er en del af manuskriptet og at de kommer med i min bog, når den tid kommer. Det, der gik forud for denne fortælling, er af den svære slags og det skal jeg lige fordøje.

Sådan er det, når vi skriver og lader ord og fortællinger guide os på den indre rejse. Der er historiemedicin til alle tidspunkter og på alle steder. Også de svære. Det er ikke alt, vi kan dele og heller ikke alt, vi skal dele, men over tid kan vi se, hvordan vores skrivearbejde og de fortællinger, vi skrev, da det var tungt og svært, er med til at heale os big time over tid.

Vi skriver os til større ro og dybere rødder. Præcis som du får mulighed for, hvis du deltager i mit cykliske skriveforløb Fortællerskens Årshjul, som drejer hele året rundt. Du kan springe på, når du er klar. Forår, sommer, efterår eller vinter. Og jeg kan love dig for at sommerens energiarbejde er undervurderet, så hvis det kalder på dig, skulle du prøve at skrive dig ind.

Fortællerskens Årshjul – Nye deltagere starter den 1. maj

Det får du inspiration til i Fortællerskens Årshjul. Nye deltagere starter den 1. maj og du booker enten en 3 måneders skriverejse eller snupper en skriverejse hele året rundt. Her sparer du selvfølgelig lidt på deltagergebyret. Se mere herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. maj 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Fortællerskens Årshjul forbinder dig til årstid og energi. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. maj 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.
– Lykke Pia Jespersen –

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud,
det varmer, det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”
– Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: