Intuitiv timing

Bag pensionatet lidt oppe af vejen til højre, er der en låge i stendiget, som fører ud på engen. Jeg har været her én gang før i marts, hvor vejen viste mig vej. Mine ben gik af sig selv og lod tankeprotester ligge bag efterårets blade.

Denne gang er det anderledes, jeg går samme vej med en intention om at møde Cailean igen. Eneboeren, som er er blevet min mentor. Med Ravnens hjælp blev jeg indviet til at gå Eneboerens Spor og nu er jeg på vej med bankende hjerte. Min fortælling har jeg i frakkelommen. Dér har været modstand og forsinkelser, men i retroperspektiv kan jeg se, at det var nødvendigt. Der var noget, jeg var nødt til at gøre først. Det kulminerede i går, da jeg mødte Ceridwen på stranden og hun sagde til mig:

”Du er ved at lære at elske dig selv i april.”

”Det er godt” siger Cailean, da han har budt mig indenfor.

Jeg gik gennem lågen og ind i skoven, jeg fulgte kilden langs træerne og kom frem til huset igen. Det gule træhus med rødt tag og skorsten. Ingen bil, ingen cykel, kun en gammel trækvogn til venstre fra døren. Det eneste, der er anderledes nu, er skoven som har fået et lysegrønt skær. Sporadiske anemoner titter frem fra skovbunden og fuglene er aktive. Skoven har fået lyd. Det var en morgen i marts, at jeg var her første gang. Nu er det midt i april.

Cailean har lavet te til os. Igen får jeg følelsen af at jeg er ventet. Da tanken strejfer mig, ser han på mig og smiler. Han er klædt i samme tøj som sidst, men virker frisk og soigneret. Der er intet lemfældigt over ham. De lyseblå øjne blandt rynker og læderhud er klare og hans blik borer sig ind i mit. Han læser mine tanker.

”Selvfølgelig er du ventet. Og det er godt, at du lyttede til det indre kald og fulgte den sti, du troede var en afvej. For det, du gik igennem har gjort dig klar til vores møde i dag. Det kunne ikke ske før og er i øvrigt et eksempel på intuitiv timing. Vildfarelsen var tilsyneladende.”

Cailean skænker te og serverer forårskager, små sprøde småkager med citron og hvid glasur. Jeg smiler ved tanken om at Grace i Primrose Café har bagt dem og at de to kender hinanden. Jeg er nysgerrig efter at vide mere. Men mest af alt er jeg nysgerrig på, hvad Cailean vil fortælle mig nu, hvor jeg endelig er kommet tilbage. Hvad betyder det at gå Eneboerens Spor? Jeg ved, at jeg på sin vis er skabt til det, men samtidig skræmmer det mig.

”Lige dele fryd, lige dele frygt”. Cailean ser på mig, mens han forsigtig drikker af kruset med dampende varm te. Lyset siver ind fra køkkenvinduet, jeg ser ham i modlys. Det grå hår er samlet i en hestehale, men viltre totter af nyt hår rejser sig fra hovedbunden og danser i lyset. Selvom han er en ældre herre, ser han ikke ud til at have lidt hårtab. Jeg smiler. Nu må jeg altså koncentrere mig og ikke lade mig fascinere af hans karisma.

”Det er sådan, det føles, ja.” Jeg nikker og forsøger at fastholde hans blik. ”Lige dele fryd, lige dele frygt. Jeg er stadig ikke helt med på, hvad det vil sige at gå Eneboerens Spor.”

”Selvfølgelig er du ikke det. Du er jo netop slået ind på det. Og her er jeg nødt til at pointere noget vigtigt som er afgørende for, at du lærer det, du skal. Du kan ikke forstå det mentalt eller lære det på den måde. Det er ikke et pensum, du læser i en bog og jeg kan ikke høre dig i det. Du må lade det komme til dig på vores møder og hvis der er øvelser og små opgaver, som jeg finder relevante, vil jeg give dem til dig undervejs. Ikke før, ikke siden. Så slap af og nyd denne del af rejsen.”

”Men jeg bor jo på Pensionatet og er ikke alene” udbryder jeg. ”Det er noget helt andet med dig.”

”Jeg er skam heller ikke alene” smiler han og bider i en sprød småkage. Krummer drysser ned på bordet og han samler dem op med spidsen af en finger.

”Jamen hvad betyder det så? Er man ikke ensom som eneboer? Har man ikke trukket sig tilbage fra verdens larm og støj og valgt at leve alene i pagt med naturen?”

”Det har man. Men ensom er man ikke, tværtimod. Det er et livsvalg, som skænker dig utrolige gaver, hvis du er skabt til det. Ikke alle kan det, mange ville blive sindssyge af at være i sit eget selskab ude i skoven i længere tid af gangen. De ville kede sig. En slags økuller, kan man sige. Lad os kalde det skovkuller.”

Jeg trækker på smilebåndet.

”Så du fortæller mig, at det er et livsvalg, der på ingen måde er ensomt?”

”Præcis” svarer han. ”Jeg befinder mig som en fisk i vandet. Jeg er en skovmand. Men jeg har venner i både skov og by. I skoven er det dyrene, fuglene, træerne ikke mindst. Her er et rigt liv af frænder. I byen er jeg partner med Grace og Holly? Hun er min datter.”

”Excuse me? Er det virkelig sandt?” Jeg kan ikke tro mine egne ører og kommer til at grine. Min indre pige er vågnet og med hende den slags latter, der ikke kan holdes tilbage. Men jeg ler ikke af ham. Jeg ler af mine egne forudindtagede meninger.

Cailean griner med. Latteren får os til at slappe af og den sidste flig af modstand slipper. Teen smager af mynte og gør godt helt ind i sjælen. Lyset er blødt i det hyggelige køkken og Graces forårskager smager af solskin og citron.

”Vi har et frit forhold” siger han, ”forstået på den måde, at vi lever hver for sig. Men vi ses tit og vi har ikke andre partnere. Vi elsker hinanden og har respekt for de steder, hvor vi er forskellige og har forskellige behov. Grace er skabt til at bage magiske kager og brygge guddommelig te. Hun er født som værtinde på Primrose Café. Jeg har et andet formål. Men kærligheden? Den lever i bedste velgående.”

”Og hvad med Holly? Savner hun ikke sin far?”

”Holly er en voksen kvinde nu, men hun har aldrig savnet nærvær eller kærlighed. Hun nyder at komme ud til mig i skoven, når hun har brug for at slappe af. Her er der ro og tid til at summe og sanke. Vi diskuterer litteratur og vi samler forråd i skoven. Laver mad. Nogle gange overnatter hun, andre gange er hun her kun et par timer af gangen. Holly bestemmer selv, men hun er altid velkommen hos mig i skoven og jeg elsker, når hun dukker op.”

Således går det til, at jeg på aprils trettende dag får et andet indblik i de mange måder, man kan gå Eneboerens Spor på. Cailean har fundet sin måde. Jeg skal nu finde min, men jeg har ikke travlt. For en ting har jeg lært.

En ny begyndelse kommer sjældent prompte, men er en rejse fra det ene til det andet og på den rejse må man passere et land midtimellem. Et land fuld af bjerge, dale, tærskler og snoede veje. Dér er ting, man må slippe undervejs og man må gå igennem svære steder. Nu er jeg her igen. Hos Cailean i skoven. Noget er forandret. Det er mig.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
13. april 2023

Intuitiv skrivning. Er det det samme som at bruge sin intuition?

Fortællingerne og den historiemedicin, de bringer med sig, er en essentiel del af både min livsrejse og min spirituelle praksis. De er mit et og alt. Derfor er det mig en stor glæde at undervise i intuitiv skrivning og gøre det på en måde, der gør dig i stand til at finde din egen vej og måde. Jeg har ikke forkromede facitlister i mine forløb, men selvfølgelig er der et slags pensum og noget, du må gøre dig erfaringer med for at blive en erfaren fortællerske.

En essentiel del af det, er det, der står i vejen.

Mange formoder at intuitiv skrivning er det samme som at bruge sin intuition. Det er det og det er det ikke. For hvis du siger, at din intuition fortæller dig, at du skal skrive noget bestemt og at du så skriver det fra dine tanker og fra det mentale felt, så er det ikke intuitiv skrivning. Det er sikkert din indre censor, som spiller dig et puds. Det kan man som læser mærke. Selv er jeg blevet en slags ekspert i at læse med sjælen og hjerte og jeg kan med det samme fornemme, om du er i det ene felt eller det andet. Men jeg gør dig aldrig forkert, for jeg ved fra min egen skriverejse at man kun kan lære det ved at øve sig og øve sig lidt mere.

Det er en livslang rejse. Heldigvis! For spørger du mig, findes der intet bedre og mere lindrende end historiemedicin.

Når du skriver intuitivt, bruger du din intention MENS du skriver

At skrive intuitivt er at give slip på alle formodninger og skriver sig ind. Her lader du din intuition guide dig undervejs, mens du skriver. Det kan du kun lære ved at øve dig. Og det er den øvelse, du får med dig, hvis du deltager i et af mine online skriveforløb. Her sætter du en proces i gang og den proces er essentiel.

Vil du lære det? Skal du med en tur skoven?

Mit næste online skrivekursus i intuitiv skrivning er et sommerkursus. Her skal vi en tur i skoven. For ser du, skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Som Clarissa Pinkola Estès siger det:

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Fortællerskens Sommerskriveskole foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis. Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Forløbet er en tur ind i Det Magiske Univers med skoven som afsæt.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole. Jeg er med som underviser og skriveguide i skoven. For i dette forløb vil der være en ydre cirkel, et hemmeligt lukket rum på Facebook, hvor vi deler af proces og fortællinger. Et rum, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed til dig som skriver med i den første kreative fase.

Kalder det på dig?

Så vid, at du kan nå den ekstra ravnerabat med ved tilmelding senest den 15. april.

Læs med videre og kom, hvis det kalder.

Elsker du skoven, dens magiske væsener og træerne ikke mindst? Har du lyst til et inderligt sommereventyr med afsæt i skoven? Har du brug for fordybelse, tid alene og lyst til at skrive fra sjæl og hjerte? Kalder skrivelængslen?

Det er din adgangsbillet. Lad porten til skoven åbne sig og skriv dig ind.

Fortællerskens Sommerskriveskole 2023

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.

Fra 5. juni til 31. august

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers at gøre.

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

I år har jeg delt ravnerabatten op i 2 rater

Jeg håber du har lyst til at være med.

I år har jeg delt ravnerabatten (ved tidlig tilmelding) op i 2 rater. Jo tidligere du tilmelder dig, desto mere sparer du på deltagergebyret.

Ved tilmelding senest den 15. april kan du spare 400 kr. på deltagergebyret. Pris og detaljer fremgår sidste i invitationen her.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, et kærligt og kreativt rum, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens – og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Ved tidlig tilmelding opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Tilmelder du dig senest den 15. april
DKK 1500,-

Tilmelder du dig i perioden 16. april – 5. maj
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Betaling i rater

Beløbet kan deles op i 2 rater, det koster ikke ekstra.

Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Det gælder uanset hvornår du tilmelder dig.
Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: