Genvalg

Næste morgen vågner jeg tidligt. Lyset er kommet, men der er længe til det tidspunkt, hvor Virginia åbner døren til spisestuen og bærer kaffen ind. Jeg kan ikke sove mere, så jeg beslutter mig for at stå op og gå til havet. Bag pensionatet tøver solen i flimrende morgenlys sejlende ind og ud mellem skyer. Jeg går langsomt og stopper op for at hilse på solsort og æbletræ. Mine øjne hviler ved de lysegrønne blade, de fede knopper, der nok først springer ud til maj. Synet er som balsam for sjælen og jeg takker det gamle træ for at dele sin blomstring med mig.

”Du er mit vidne”, siger træet stille. ”Lad mig være dit.”

Det er forår nu, men varmen lader vente på sig. Morgenen er kølig og fugten hænger ved. Stien ind i klitterne er våd og sandet tungt at gå i.

I går skete der noget som ændrede min kurs. Med ét blev det klart som en lysende stjerne. Selvom det er så subtilt som de små grønne spirer, kan jeg mærke det dybt indeni. Mit møde med Cailean var en ting, men det som Ravnen bragte mig gjorde udslaget. Længe har hun kaldt, længe har hun råået. Endelig fandt hun mig i tågen på vej hjem fra Caileans hus. Hun blev min tågeguide og jeg er glad for at det er hende. Ser du, jeg sætter stor pris på hendes ærlighed. Jeg kan lide at hun er direkte og kontant. Hun lægger ikke vinger imellem, når hun fortæller mig, hvad det handler om og hun får mig til at se direkte på det, der skal konfronteres.

Hun vækker min indre ravn. Hun taler til min sjæl.

Magic surrounds you. Take note of the small miracles that are happening.

Således fandt jeg uden problemer tilbage til pensionatet gennem tågen. Således fik jeg skrevet det manifest, der blev en hyldest til min vej. Det flød fra min pen, det var klar til at blive skrevet. Et kursskifte. En stærkere intention.

Endnu er det nyt og jeg har brug for at fordøje. Det fortæller jeg til havet, da jeg står i vandkanten og spejder mod vest. Horisonten er diset og vinden ganske blid. Havet svarer med sin dybe stemme. Havet synger sin sang.

”Giv dig tid og lad ingen skynde på dig. Du har intet at frygte, hvis du lytter til din sjæl. Ubehag og tvivl fordufter, hver gang du vander dine spirer og forbinder dig til det, du har vished om nu. Du er vokset, du er blevet ældre. Det, der virkede før, duer ikke nu. Det er som en kjole, du er vokset fra, et falmet stof, der ikke tjener dig længere. Nye farver vil klæde dig og styrke dig. Ved skillevejen vælger du hjertets vej igen.”

Genvalg, tænker jeg, da jeg har takket havet og trasker videre i et gammelt spor mod nord. Et par måger følger mig på vej. Her er det, at solen pludselig forlader skyerne og går sin egen vej. Strålerne vælter ind over klitterne og lander blidt i mit hår. Varmen strømmer ned i rødderne og bader de nye spirer i lys.

Min indre gnist er tilbage. Den vil jeg elske og værne om nu.  

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
15. april 2023

Hjertets vej

For mange år siden formulerede jeg en intention. Jeg ville følge mit hjerte. Og selvom jeg ofte vakler og tvivlen kommer snigende på svære dage, så er der en flamme i mig, som er stærkere end den vildeste regn.

Den flamme har bragt mig frem til det sted, hvor jeg er i dag. Hvor jeg har skabt mit drømmejob og etableret Skriveskolen for Fortællersker. I mere end 8 år har jeg undervist i intuitiv skrivning og skabt online skriveforløb og workshops for kvinder med skrivelængsel. Jeg har oplevet kvinder blomstre og genskabe sig selv gennem fortællingens kraft. I pagt med årshjulet. I kærlighed til processen.

Jeg valgte at følge mit hjerte. Det blev min intention.

Ved skillevejen – dem er der mange af i livet

Nu er det tid til at vælge igen. Meget er sket i de otte år, hvor jeg har været aktiv som skrivecoach og underviser, meget har åbenbaret sig og jeg er selvfølgelig ældre og mere vis.

Det betyder at jeg nu lader min skriveskole gennemgå en slags renovering. Efterårets skrivekurser og workshops er til revurdering, jeg ønsker at tilbyde mine online kurser i en skarpere version. Læringen er tydelig og den vil jeg fremhæve.

Jeg er vokset som underviser og den erfaring, jeg har nu, har jeg brug for at sætte i spil på en ny måde.

Det vil jeg summe med nu og glæder mig til at løfte sløret i løbet af forsommeren.

Efterårets skrivekurser er under revidering men …

Hvis du kigger efter skrivekurser i fortællersken regi til efteråret, kan du ikke se dem endnu. Men jeg lover, at jeg vil tilbyde Fortællersken kurserne igen blot i en ny version. Det gælder især Fortællersken Intuitiv Skrivning, som jeg vil finpudse og forny.

Fortællerskens Årshjul er undtagelsen. Det snurrer videre og du kan hoppe på forløbet, når det passer dig. Husk at det er et forløb, hvor du skriver alene og rejser på egen hånd, men hvor du kan konsultere mig, når du har brug for det.

Indtil da?

Kom med på sommerskriveskole

Hvorfor ikke deltage på Sommerskriveskolen for Fortællersker, som finder sted i perioden 5. juni – 31. august?

Her får du en introduktion til intuitiv skrivning med afsæt i skovens univers. Det er et online forløb, men der er ikke særlig dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din sommerrytme og det, du eller skal.

Kalder det på dig? Læs med videre herunder.

I dag er sidste dag for tilmelding, hvis du vil have Ravnerabat ekstra og spare 400 kr. på deltagergebyret, men ellers kan du tilmelde dig helt frem til kursusstart, hvis der altså er flere pladser på holdet.

Men hvorfor vente? Hvis skoven og skrivelængslen kalder?

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

I år har jeg delt ravnerabatten op i 2 rater

Jeg håber du har lyst til at være med.

I år har jeg delt ravnerabatten (ved tidlig tilmelding) op i 2 rater. Jo tidligere du tilmelder dig, desto mere sparer du på deltagergebyret.

Ved tilmelding senest den 15. april kan du spare 400 kr. på deltagergebyret. Pris og detaljer fremgår sidste i invitationen her.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, et kærligt og kreativt rum, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens – og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Ved tidlig tilmelding opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Tilmelder du dig senest den 15. april
DKK 1500,-

Tilmelder du dig i perioden 16. april – 5. maj
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Betaling i rater

Beløbet kan deles op i 2 rater, det koster ikke ekstra.

Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Det gælder uanset hvornår du tilmelder dig.
Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: