Det findes her

Når man lærer at trætheden er en ven. Når man begynder at opdage, hvordan man bruger energien. Når det dæmrer i skumringen og alt falder på plads. Igen. Så ved man. At der er en vis bremselængde og at ting tager tid.

Jeg takker for min samtale med Ceridwen og for læringen om den usynlige grænse. Jeg skriver det i min rejsedagbog og indser, hvor essentielt det er for min rejse. Senere bladrer jeg lidt i alt det, jeg har skrevet og mine øjne falder over et citat af John O’Donohue. Det rammer mig som en blomsterknop et sted i hjertet. Stille blomstrer den, smukt folder den sig ud.

You have traveled too fast over false ground;
Now your soul has come, to take you back.

Når det går for hurtigt, når man opdager, at stræberen igen er på spil. Fordi man har fortalt sig selv, at man er en søger, en som rejser ud for at finde sandheden blandt storslåede skatte. Hele tiden falder man for fristelsen og forføres af det ydre. En andens sandhed. En tredjes løgn.

Når man vågner en morgen og visheden danser. Det findes ikke dér. Det findes her.

Det er lørdag og jeg er tidligt oppe. Jeg står op, trækker gardinet fra og hilser på solsort og æbletræ. Åbner vinduet og indsnuser duften af forår, græs og hav. Duggen ligger som perler over landskabet. Solsorten synger sin sang. Jeg kunne lytte for evigt, men kan mærke noget rumstere og kalde mig ud. Denne gang er det ikke havet og jeg er sikker på, at jeg skal gå alene. Hurtigt får jeg tøj på, så sniger jeg mig ned af trappen, ifører mig frakke og støvler og går ud af den tunge hoveddør.

Morgenen er kølig, som den ofte er i april. Jeg går til højre og følger stien op til landevej. Her er marker på begge sider af vejen afgrænset af stendiger og et stykke længere fremme dukker skoven op. Jeg kunne gå vejen ud til Caileans hus, jeg kender den nu og ved, hvor lågen er, men det føles ikke rigtigt i dag. Det er noget andet, som hvisker i mit øre. Den vished er som et kompas, man blindt stoler på, for det er ikke øjnene, der viser vej. Det er ikke de insisterende tanker. Det er hjertet. Ledt på vej af intuitionen, der aldrig tager fejl.

”Du ønskede at følge dit hjerte. Det har ledt dig til mig.”

Pludselig er hun dér, først en skygge over vejen, et glimt og så er hun væk igen. Men hun vender tilbage og hilser med sit velkendt rrråååh, lander på vejen foran mig. Ravnen. Sammen hopper vi over grøft og stengærde ind på engen.

”Du er blevet bedre til det” nikker Ravnen anerkendende. ”Meget bedre. Kan du mærke det?”

Jeg nikker.

”Jeg vidste at du ville mig noget i dag. Og jeg diskuterede ikke med min vished. Jeg krævede ikke en forklaring, jeg lukkede ikke tvivlen ind. Jeg er glad for at møde dig, Ravn. Du kommer som kaldet.”

Ravnelatter flyder som vandet i en flod. På vej mod hav og evighed. Latter som vækker det sidste tøvende forår og får knopper til at springe ud. Latter som heler og gør skammen kold.

”Du kommer som kaldet. Men hvem er det egentlig som kalder på hvem? Har du tænkt på det? Vi er forbundet i den energi, du har til rådighed nu og til det, der er din sjæls intention. Jeg er en hjælper, men jeg er mere end det. Jeg er en storslået læremester.” Hun ler igen og hopper lidt på engen, hvor de første mælkebøtter har meldt deres ankomst.

”Du lærte om den usynlige grænse i går. Det er godt. For du har brug for at forstå din energi og vælge, hvordan du bedst bruger den. For at mestre det, er du nødt til at ære dit væsen. Din store sensitivitet og din krop, som aldrig tager fejl. Den gave, du har fået, fordrer at du ærer dine fortrin og dine særheder. Alt det, der gjorde dig forkert. Det er din styrke.”

”Det begynder at dæmre” svarer jeg taknemmeligt. ”Men jeg er vist først klar nu.”

”Helt sandt. Det er også en del af konceptet.” Hun gnægger velfornøjet. ”Begynder du at indse, hvorfor du er skabt til et gå Eneboerens Spor? Det handler både om dig personligt, om den kvinde, du er og det, der gør dig godt. Men det handler også om inspirationen og de tråde, du fanger som fortællerske. Det, der inspirer dig og som er større end dig selv.”

”Jo før du stopper kampen og hengiver dig til dansen, desto hurtigere vil du finde indre ro og stille lykke. Jeg skulle mene, at du er klar til dit næste møde med Cailean.”

”Han er altså en vigtig brik i mit spil?”

”Han er din mentor præcis som jeg er det. Her er brug for en mand og en fugl. Men som du ved, er det kun på et stykke af vejen. Bedst som du føler dig tryg og sikker ved at følges med os, forsvinder vi igen.

”Cailean forsvinder vel ikke? Han bor jo i skoven og har selv fortalt mig, at han trives godt dér.”

Ravnen ryster beklagende på hovedet.

”Du har meget at lære endnu. Heldigvis.” Med de ord letter hun og flyver ind over kirsebærtræer og bøg. Mod vest og i retning af havet.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
22. april 2023

Photo by Dazhetak, Dreamstime (c)

Hvorfor skrive intuitivt? Hvorfor bruge fortællinger på den indre rejse?

Intuitiv skrivning kan bruges på mange områder, hvis du vil have fat i andet end det, der bor i dine tanker, vante tankemønstre og udenfor din komfortzone.

Intuitiv skrivning kan over tid give dig adgang til

 • Din indre visdom
 • Din stille stemme
 • Din sjæls drømme og ønsker
 • Dit sande jeg
 • Din vise kvinde
 • Uspoleret kreativitet og original skrivning
 • Magi og synkronicitet
 • Din indre styrke
 • Øget selvtillid og tro på dine kreative evner
 • En åbning til skjulte talenter (skyggen)

Du kan ikke på forhånd vide, hvad der vil åbne sig for dig undervejs i processen, hvis du øver dig på at skrive intuitivt, men du kan hjælpe det på vej ved at alliere dig med intentionens kraft.

Fortællinger og historiemedicin

Fortællinger gør det ofte lettere at skrive intuitivt og vækker din indre fortællerske. Fortællinger skænker dig historiemedicin og det er en vigtig del af rejsen og det at være fortællerske.

Historiemedicin er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Læs mere om intuitiv skrivning her

Prøv det. Lær at skrive intuitivt og øv dig på at danse med fortællingens kraft.

Jeg holder sommerskriveskole og byder på et kursus, der hedder “Intuitiv Skrivning, Skoven.”

For skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Glem alt om at udtænke en plan eller at tro, at du skal vide på forhånd. Sådan fungerer intuitiv skrivning ikke. Her folder fortællingen sig ud, mens du skriver.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen på Fortællerskens Sommerskriveskole den 5. juni.

Kalder det på dig? Så læs med videre og husk, at du får ravnerabat ved tilmelding senest den 5. maj.

Men hvorfor vente, hvis du kan mærke det kalde? Der er et begrænset antal pladser på holdet og du kan sikre dig din plads nu.
Læs mere herunder.

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Få ravnerabatten med

Jeg håber du har lyst til at være med.

Ved tilmelding senest den 5. maj kan du spare 200 kr. på deltagergebyret. Jeg kalder det ravnerabat.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, et kærligt og kreativt rum, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens – og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Ved tidlig tilmelding opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. maj – spar 200 kr. på deltagergebyret
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: