Om intuitiv skrivning

Hvad vil det egentlig sige at skrive intuitivt? Er det det samme som at bruge sin intuition? Og hvorfor hører frygt, modstand og den indre censor med, når vi begiver os ud på en intuitiv skriverejse?

Intuitiv skrivning. Er det det samme som at bruge sin intention?

Mange formoder at intuitiv skrivning er det samme som at bruge sin intuition.

Det er det og det er det ikke.

For hvis du siger, at din intuition fortæller dig, at du skal skrive noget bestemt og at du så skriver det fra dine tanker og fra det mentale felt, så er det ikke intuitiv skrivning.

Ikke at vide

Der er her mange går galt i byen og det sker primært på grund af usikkerhed i forhold til ikke at vide. Men ikke at vide er en magisk forudsætning for at skrive intuitivt og tage imod det, der vil skrives gennem dig.

Det er en fordel ikke at vide.

Men hvordan skriver man så intuitivt?

Når du skriver intuitivt, bruger du din intuition MENS du skriver

At skrive intuitivt er at give slip på alle formodninger og skriver sig ind.

Her lader du din intuition guide dig undervejs, mens du skriver.

Det kan du kun lære ved at øve dig. Du sætter en proces i gang, du går vejen og du ved, at øvelse er en essentiel del af rejsen.

Hvordan kan man vide om man skriver intuitivt?

Når vi skriver intuitivt, bliver vi ofte overraskede over det, der skrives gennem os. Det er ikke noget, vi har tænkt eller formuleret på forhånd. Vi frydes, vi forundres og sidder tilbage med en følelse af, at noget skrev sig gennem os.

Lytteskrivning

Det føles anderledes at skrive intuitivt. Når vi bevæger os fra hovedet og ind i sjæl og hjerte, er det som om vi lytteskriver i stedet for at taleskrive. Der er stor forskel og eventuelle læsere kan også fornemme det.

Vejen til at skrive intuitivt er bl.a. at stille dig åben og undrende overfor det, der vil møde dig, når du skriver. Og selve det at skrive er vejen. Det er ikke et spørgsmål om at tænke først og heller ikke om at udtænke en plan for det skrevne. Det er en anden slags skrivning.

Skrivning er vejen, inspirationen møder dig undervejs

Intuitiv skrivning fordrer, at du vover at kaste dig ud på usikker grund i den første kreative fase. Intuitiv skrivning kræver at du vælger at være modig.

Skrivning er vejen. Og inspirationen møder dig undervejs. Lad mig citere Picasso:

Inspiration exists, but it has to find you working.

Frygt, modstand og indre censor er en del af rejsen

En ting er sikkert. Frygt, modstand og den indre censor er en del af skriverejsen.

For når vi via den intuitive skrivning bevæger os ud af vores komfortzone, aktiverer vi ofte de mekanismer, der vil forhindre os i at komme i fare. Tag for eksempel den indre censor. Den er et levn fra gamle dage og den bor i den del af hjernen, hvor det handler om overlevelse. Egentlig vil den bare beskytte os, men det er en misforstået form for beskyttelse, fordi den ofte er medvirkende til, at vi ikke gør det, vi drømmer om. Den vil gerne holde os i vores komfortzone.

At lære den indre censor at kende, for hvad den egentlig er, er derfor en del af det at skrive intuitivt.

Ellers bliver du bremset på din vej. Af dig selv.

Lad ikke din indre censor få det sidste ord

Frygt, modstand og indre censor eller kritikeren, som nogle kalder det, aktiveres, når du bevæger dig ud af din komfortzone og det gør du næsten med garanti, når du skriver intuitivt og kaster dig ud i den første kreative fase.

Her er det at mange bakker ud eller vender tilbage til den trygge sfære, hvor man skriver fra tankerne og kontrollerer det skrevne. Man ønsker ikke at møde sin frygt eller det, der står i vejen. Det kan være helt ubevidst, at du danser udenom og gør det, du plejer.

Men kræver det virkelig, at man møder sin frygt, oplever sin modstand og lærer sin indre censor at kende på godt og ondt, hvis man vil skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte?

Svaret er ja! Det findes ikke uden.

Naturligvis er det forskelligt, i hvor høj grad frygten har tag i os og der er mange måder, den indre censor kan operere og agere på. Men fælles for alle er følgende regel, som gælder på Fortællerskens Vej.

Det, der står i vejen, er vejen. Som fortællersker skriver vi os igennem.

Intuitiv skrivning kan give dig adgang til

Intuitiv skrivning kan bruges på mange områder, hvis du vil have fat i andet end det, der bor i dine tanker, vante tankemønstre og udenfor din komfortzone.

Intuitiv skrivning kan over tid give dig adgang til

  • Din indre visdom
  • Din stille stemme
  • Din sjæls drømme og ønsker
  • Dit sande jeg
  • Din vise kvinde
  • Uspoleret kreativitet og original skrivning
  • Magi og synkronicitet
  • Din indre styrke
  • Øget selvtillid og tro på dine kreative evner
  • En åbning til skjulte talenter (skyggen)

Du kan ikke på forhånd vide, hvad der vil åbne sig for dig undervejs i processen, hvis du øver dig på at skrive intuitivt, men du kan hjælpe det på vej ved at alliere dig med intentionens kraft.

Intentionens kraft

Din intention er essentiel. Hvad ønsker du dig af din intuitive skrivning? Hvad er dit formål?

Og det kan være meget subtilt. Det kan være et stille kald, en genklang, noget som hvisker i dit øre. Det er sjældent højrøstet og gemmer sig ofte bag burde og skulle.

Det subtile, det stille, det, der får længslen til at danse, er et fint pejlemærke. Her handler det ofte om sjælen og ikke om egoet.

Skrivelængsel er ingen tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

Får jeg en vejledning i, hvordan jeg formulerer min intention, hvis jeg deltager på et af dine skrivekurser?

Det gør du selvfølgelig og det er en essentiel del af pensum i Fortællersken Intuitiv Skrivning, som jeg lancerer i en ny udgave til høst 2023.

Skal man have et mål med sin skrivning

Hvis du deltager på et af mine fortællersken skrivekurser er et mål med skrivningen ikke nødvendigt. Husk at vi skriver intuitivt.

Et mål kan begrænse dig, fordi det ofte tager dig ud på en lineær skriverejse fra A til B og hvor du oplever kontrol i forhold til at nå frem til det ønskede mål. Du kan let snuble i dit ego.

Hvis du har brug for motivation, så tænk i stedet på, hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention.

Når vi kender vores formål, vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Lidt mere om intentionens kraft

Wayne Dyer betragtede intention som en kraft i universet, som muliggør skabelse af alt, hvad der er til. Intention er således ikke noget, man gør eller tilstræber, det er snarere en energi, som vi allerede er en del af. Han forklarer intentionen som et energifelt, der er fuldt tilgængeligt for alle og som vi kan aktivere og bruge til at skabe positiv fremgang i vores liv.

En af måderne at få kontakt til energifeltet af intention er at droppe kampen, fordommen og mistilliden til livet og i stedet at søge harmoni med det, der omgiver os.

Ved at hengive os til det subtile, naturlige flow og bevidst at søge harmonien, giver vi plads til at vores dybeste ønsker kan manifestere sig. Wayne Dyer fortalte, at retningen for vores dybeste ønsker dukker helt naturligt op til overfladen, når vi giver slip.

Og det er præcist det vi ønsker os som fortællersker.

Vi ønsker at give slip og lytte, så vi kan skrive det, vi hører.

Til høst lancerer jeg en ny udgave af Fortællersken Intuitiv Skrivning

Når jeg til høst lancerer en ny udgave af Fortællersken Intuitiv Skrivning, vil den læring, der er i processen være tydeligere for dig som deltager.

Den erfaring, jeg har fået gennem de otte år, jeg nu har undervist i intuitiv skrivning og Fortællerskens Vej, skal selvfølgelig implementeres i kommende forløb, så du som deltager kan få endnu mere ud af et skriveforløb hos mig.

Men det kræver at du går vejen.

Hjertets fortællinger kommer ofte op til overfladen, når vi skriver intuitivt. Og fælles for alle, som deltager på Fortællerskens Skriveskole er, at vi ønsker at skrive fra sjæl og hjerte.

At skrive og arbejde med fortællinger er en del af kurset. Det lægges der op til og det skal du som udgangspunkt have lyst til.

Det kræver at du har lyst til at skrive og arbejde med fortællinger.

Fortællinger gør det ofte lettere at skrive intuitivt og vækker din indre fortællerske. Fortællinger skænker dig historiemedicin og det er en vigtig del af rejsen og det at være fortællerske.

Historiemedicin er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Snart kan du tilmelde dig Fortællersken Intuitiv Skrivning i den nye udgave

Det nye kursus Fortællersken Intuitiv Skrivning lancerer jeg til høst. Inden længe lægger jeg invitation og detaljer op og du kan tilmelde dig og opnå ravnerabat, hvis du allerede nu kan mærke, at du skal være med.

Forløbet starter den 15. august 2023 og varer i 4 måneder.

Det er et basiskursus i Fortællersken forløbende og skænker dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og den første kreative fase.

Den eneste måde at lære det på, er, at gå vejen og de oplevelser, du får undervejs med din skrivning, er en vigtig del af din rejse.

I løbet af den kommende uger lægger jeg Fortællersken Intuitiv Skrivning på min kursusliste og du kan tilmelde dig og opnå ravnerabat.

Sker der ikke noget før 15. august? Jo da

Fortællersker skriver selvfølgelig også om sommeren.

Fortællerskens Sommerskriveskole 2023
Kursus: Intuitiv Skrivning, Skoven

Fra 5. juni – 31. august

Fortællerskens Sommerskriveskole byder i år på kurset: Intuitiv Skrivning, Skoven og har afsæt i skovens univers. Afsæt og øvelser forankrer dig i skoven, træerne, fugle, dyr og andre skønne væsener.

Legen er vejen og det får du inspiration til. At lege med ord og fortællinger i skovens univers.

Skal man have særlig skriveerfaring for at være med?

Nej! Overhovedet ikke. Faktisk kan det nogle gange være en fordel ikke at have erfaring. Skrivekurset er for kvinder i alle aldre og uanset forudgående erfaring.

Følg blot din lyst og din skrivelængsel.

LÆS MERE OM FORTÆLLERSKENS SOMMERSKRIVESKOLE HER

Kommer der andre Fortællersken skrivekurser til efteråret?

Ja. Fortællersken Pennens Kraft i vinterudgaven kører som sædvanlig fra 1. oktober. Inden længe finder du forløbet på min kursusliste.

Desuden har jeg et helt nyt Fortællersken skrivekursus i støbeskeen, men det kan jeg først fortælle mere om senere. Lige nu simrer det i den store gryde.

Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Kærlig hilsen
Lene

Hvem er jeg?

Det kan du læse mere om i linket her.

Hvad siger andre om at være på skrivekursus eller i forløb hos mig?

Det kan du læse mere om i dette link.

Lene Frandsen (c)
Skriveskolen for Fortællersker
2023

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: