To kvinder på sten

Solsorten sidder på taget, da jeg træder ud af døren og lukker den bag mig. Jeg hører hans sang, før jeg får øje på ham i lyset på tagryggen. Han synger, fordi han kan og fordi dagen er ny. En hymne til solen, der er gledet op i horisonten bag pensionatet. En hymne til livet og det håb, der er mest levende, når jeg står tidligt op.

To morgenfugle hilsener på hinanden, jeg står stille og lytter til hans sang. Han er dygtig, han mestrer sit instrument, det næb og den melodi, der er blevet hans. Uden anstrengelse og uden at holde inde, bare fordi jeg dukker op. Uden tøven lukker han mig ind og jeg bliver hans vidne.

”Det er mig en ære, kære Solsort, at lytte til din sang. Du synger så smukt. Jeg bliver berørt.”

Han kvitterer med en trille og jeg tager afsked. På vej ned til havet igen. Denne morgen møder jeg ikke Ceridwen og er glad for at være alene. Østenvinden er kold, men da jeg kommer ud på den anden side af klitterne, er der læ. Uden at have planlagt det, går jeg mod syd og finder de to sten, hvor Ceridwen og jeg sad forleden dag. Stedet byder mig velkommen, jeg vælger min sten.

Stor er min overraskelse, da jeg ser en skikkelse komme gående langs stranden. Hun bærer hovedet højt og ser sig omkring. Da hun får øje på mig, vinker hun ivrigt. Elva. Det er længe siden, vi har været alene sammen, for alle har haft travlt med sit. Vi har kun været samlet ved måltiderne.

”Hej” siger hun og jeg rejser mig, så jeg kan modtage hendes knus. ”Sidder du her?”

”Det gør jeg” svarer jeg med kort latter, ”og du er ude at gå morgentur?”

”Hvor er vi dog skarpsindige” svarer Elva og tager plads på den ledige sten. ”Men skal vi ikke droppe formaliteterne og gå til sagen? Fortæl mig om din rejse, hvad har du gang i nu?”

Jeg ryster på hovedet.

”Elva, du kender reglerne. Du må ikke spørge. Hvis jeg vil fortælle, skal jeg selv tage initiativet.”

”Åh alle de mærkelige regler. Vi to har da et venskab, der kan opløse lidt af alt det. Hvis vi følger reglerne til punkt og prikke, vil det efterhånden gå ud over vores fortrolighed. Kan du ikke mærke det? Vi kommer længere fra hinanden og jeg aner ikke, hvor du er på vej hen.”

”Søde Elva, det gør jeg faktisk heller ikke. Jeg er i en proces, som er spæd og ny. At afsløre noget ny og at forsøge at forklare, vil kun forplumre følelsen af, at jeg er på det rigtige sted. Det må du respektere. Men du har ret i, at vi har forsømt vores venskab på det seneste. Det kan vi jo råde bod på nu. Hvornår er det busdag igen? Hvad med en tur til byen?”

Elva ser på mig og smiler bredt.

”Jeg er ofte i byen som du ved. Bussen kører, når jeg skal afsted.”

”Hold da op. Det passer ikke. Fortæller du mig, at køreplanen retter sig efter dig?”

”Ikke mig personligt, men det formål, der er med min rejse.” Elva nikker og rører ved en muslingeskal med sin løbesko. ”Det er svært at forklare. Så skal vi ikke bare lade det ligge? Synes du at vi skal tage til byen sammen i dag?”

”Hvorfor ikke? Vejret er fint og jeg kunne godt bruge en ny te fra Graces magiske hånd. En, som ærer det sted, hvor jeg befinder mig nu og som styrker mig på min rejse.”

”Te.” Elva skærer en grimasse og ser mystificeret ud. Hun klør sig i håret, nu uden hue. Det er vel forår også selvom vinden er kold. ”Jamen, det kan vi da godt. Så tror jeg bare, at noget vil afsløre sig selv og det skal du være parat til. Jeg er ikke skuespiller, jeg er fortællerske og te magiker in spe.”

”Te magiker? Skrives det i et eller to ord?”

Elva ler. ”Det må du selv om. Men som du ved, har vi hvert vores speciale. Jeg er i lære hos Grace på Primrose Café. Hvordan det kom i stand, ved jeg ikke. Det skete bare en dag, hvor jeg vidste, at jeg skulle til byen. Alene. Bussen kom og jeg kørte direkte ind til torvet, gik gennem døren til Primrose Café og hokus pokus, jeg var ventet. Grace tog imod.”

”Det minder lidt om min egen oplevelse” svarer jeg og smiler ved tanken om, at Elva er ved at lære at lave magiske teer.

”Det glæder mig” siger jeg og mener det. ”Det må være fantastisk at lære af Grace.”

”Det er det også.” Elva rejser sig fra stenen og stamper i jorden. ”Min bagdel er iskold. Skal vi ikke suse tilbage til Pensionatet og spise morgenmad. Gøre os klar og lade bussen finde os? Hvem ved, måske kan jeg endda hjælpe dig med din te, hvis du altså vælger at afsløre lidt mere for mig om din vej.”

Jeg nikker. Det skal jeg lige overveje. Hvorfor jeg er så forsigtig, ved jeg ikke. Men for første gang i mit liv mærker jeg, at ikke alt skal deles og at jeg bærer flammen til et skat i mit indre, som ikke har brug for at blive fortalt. Endnu. Jeg holder den tæt til hjertet og nærer den med mit nærvær hver eneste dag. Den bor i mine skridt. Den banker i mit hjerte. Det er nok. Det er alt.

Klokken er ti, da Elva og jeg står ved busstoppestedet og ser bussen nærme sig af snoede veje. Vi er på vej til byen og Primrose Café.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
19. april 2023

Skriv med mig og rejs ind i et magisk univers af ord og fortællinger

Det er blevet forår og lyset vokser. Vi er på vej mod Beltain, det tidspunkt, hvor foråret kulminerer og hvis vi lever cyklisk og i pagt med naturen, er det tid til at springe ud.

And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.
– Anais Nin –

Den sidste del af foråret og sommeren er som udgangspunkt en udadvendt tid, hvor lys, lyde og sociale aktiviteter er i centrum. Et tidspunkt, hvor man glemmer alt om længslen og behovet for fordybelse og alenetid? Et tidspunkt, hvor kreative sysler lægges væk og først støves af, når det er blevet efterår og vinter igen?

Nej! For fortællersker skriver også om sommeren. Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet og det kan skænke os berigende gaver, hvis vi formår at skabe en god balance mellem det indre og det ydre i den lyse tid. Det kan skrivning hjælpe dig med, ja hvis du altså ikke skriver i forvejen og gerne vil bevare en god rytme og ære din proces.

Vi tror det måske ikke, men afhængig af årstiden er der forskel på energien, når vi skriver. Mange tænker, at det at sysle med ord og skriverier er et vinterligt anliggende, men sådan forholder det sig slet ikke. Sommerens ord og energiarbejde er ofte undervurderet. Det er synd.

Skriv udenfor, i skoven og i haven

Jeg har i flere år tilbudt sommerskrivekurser for kvinder og sidste år introducerede jeg Fortællerskens Sommerskriveskole og skabte kurset Intuitiv Skrivning, Skoven.

Det var en succes! Så jeg gør det selvfølgelig igen og du er inviteret, hvis skoven og det magiske univers kalder på dig. Læs mere herunder.

Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet og under stjernerne, når vi når frem til august. Skriv de lyse sommernætter, skriv din sjæl.

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet.

Sommerens har sine fortællinger. Springer vi dem over, går vi udenom, mister vi et værdifuldt fundament, som vil støtte os gennem efteråret og vinteren.

Energien er en anden om sommeren, det samme er fortællingerne. De folder os ud som kvinder og mennesker og de fastholder vores forbindelse til Det Magiske Univers. De skaber en sammenhæng og en særlig forbindelse.

Når skrivelængslen kalder, men sabotøren siger nej

Skrivelængsel er et sjælsomt kald. Det pusler og rumsterer, men det kræver dig aldrig på samme måde, som tanker og modstand gør. Når du mærker længslen og får lyst til at skrive og rejse ind i dit eget magiske univers af ord og fortællinger, bliver din indre censor og sabotøren ofte aktiveret og du vil få hundredevis af grunde serveret til, hvorfor du ikke skal skrive eller male for den sags skyld. Det vidste Van Gogh og han sagde:

“If you hear a voice within you say ‘you cannot paint,’
then by all means paint, and that voice will be silenced. “
– Vincent van Gogh –

Når du mærker stor frygt eller benhård modstand, så er det ofte et frygteligt godt tegn. Der er noget på spil, noget vildt, blødt og vidunderligt og det vil gerne skrives gennem dig.

På Skriveskolen for Fortællersker er fokus på intuitiv skrivning. Hvad det er for en slags skrivning, kan du læse mere om i det blogindlæg, jeg skrev i går og hvor jeg opsummer min erfaring efter 8 år som intuitiv skrivecoach og underviser. Rejs videre og læs med i linket herunder.

Intuitiv Skrivning, hvad er det?

Skriveskolen for Fortællersker Forår/Sommer 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Nye deltager starter den 1. maj 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du kan løbende tilmelde dig Fortællerskens Årshjul. Dit kursus starter den 1. i måneden som du ønsker.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


Fortællerskens Sommerskriveskole

Holdstart den 5. juni 2023
Online skrivekursus for kvinder

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. maj
Pris DKK 1700,-

Beløbet er inklusive moms

Varighed 5. juni – 31. august

TILMELDING FORTÆLLERSKENS SOMMERSKRIVESKOLE


Genvalg

For mange år siden formulerede jeg en intention. Jeg ville følge mit hjerte. Og selvom jeg ofte vakler og tvivlen kommer snigende på svære dage, så er der en flamme i mig, som er stærkere end den vildeste regn.

Den flamme har bragt mig frem til det sted, hvor jeg er i dag. Hvor jeg har skabt mit drømmejob og etableret Skriveskolen for Fortællersker. Jeg valgte at følge mit hjerte. Det blev min intention. 

Skilleveje – dem er der mange af i livet

Nu er det tid til at vælge igen. Jeg er en anden, end da jeg startede for 8 år siden og den erfaring, jeg har fået, både på min egen skriverejse og som intuitiv skrivecoach og underviser, skal selvfølgelig sættes i spil på en ny måde.

Til høst lancerer jeg en ny udgave af Fortællersken Intuitiv Skrivning

Når jeg til høst lancerer en ny udgave af Fortællersken Intuitiv Skrivning, vil den læring, der er i processen være tydeligere for dig som deltager.

Den erfaring, jeg har fået gennem de otte år, jeg nu har undervist i intuitiv skrivning og Fortællerskens Vej, skal selvfølgelig implementeres i kommende forløb, så du som deltager kan få endnu mere ud af et skriveforløb hos mig.

Men det kræver at du går vejen.

Hjertets fortællinger kommer ofte op til overfladen, når vi skriver intuitivt. Og fælles for alle, som deltager på Fortællerskens Skriveskole er, at vi ønsker at skrive fra sjæl og hjerte.

At skrive og arbejde med fortællinger er en del af kurset. Det lægges der op til og det skal du som udgangspunkt have lyst til.

Det kræver at du har lyst til at skrive og arbejde med fortællinger.

Fortællinger gør det lettere at skrive intuitivt og vækker din indre fortællerske. Fortællinger skænker dig historiemedicin og det er en vigtig del af rejsen og det at være fortællerske. En ægte fortællerske danser med fortællingens kraft. Sådan er det.

Snart kan du tilmelde dig Fortællersken Intuitiv Skrivning i den nye udgave

Det nye kursus Fortællersken Intuitiv Skrivning lancerer jeg til høst. Inden længe lægger jeg invitation og detaljer op og du kan tilmelde dig og opnå ravnerabat, hvis du allerede nu kan mærke, at du skal være med.

Forløbet starter den 15. august 2023 og varer i 4 måneder. Datoen er foreløbig, men det bliver dér omkring.

Det er stadig et basiskursus i rækken af Fortællersken skrivekurser. Det skænker dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og den første kreative fase. Men jeg sætter min erfaring og pensum i spil på en ny og mere dybdegående måde for dig, som ønsker at gå vejen. Det er den eneste måde at lære det på. De oplevelser, du får med din skrivning er en vigtig del af din rejse.


Sker der ikke noget før høst og efteråret?

Jo da! Fortællersker skriver også om sommeren. Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet.

Du kan enten hoppe på Fortællerskens Årshjul, hvor du skriverejser alene og forankring din skrivning i årshjulet. Du skriver cyklisk, du skriver dig til større ro og dybere rødder. Nye deltagere starter den 1. maj på tidspunktet for Beltain. 

Eller du kan være med på min sommerskriveskole og deltage på kurset Intuitiv Skrivning, Skoven. Her er der ravnerabat ved tilmelding senest den 5. maj. Forløbet foregår i perioden 5. juni – 31. august. 

Se ovenfor, hvor du rejser videre til invitation, detaljer og tilmeldingslink.

Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: