I udkanten af lyset

I sollyset gennem vinduet på en blæsende kold majdag ligger kortene med tydeligt budskab. Min rejsedagbog er slået op og jeg skrevet dagsdato. Pennen er en fyldepen med blåt blæk, jeg holder den i hånden. Parat. Til at skrive. Men noget i mig venter på, at tonen slås an, venter på at tankerne forstummer. I mig åbner et rum sig, et rum hvor jeg kan gå ind. Men ordene kommer først, når jeg skriver. De rigtige ord. Dem, der ikke er udtænkt og komponeret i hovedet. De ord, der kommer, når pennen rejser ind, de fortællinger, der finder sin åbning og sin lyd.

I nat mødte jeg Faola i landet mellem drømme og vågen. Pludselig stod hun dér bare i skovkanten med blikket rettet mod mig. To skridt nærmere, så stoppede hun op ved siden af en birkestamme.

”Fokus” var hendes ord og jeg lyttede så inderligt, jeg kunne.

Ulven er min frænde, når der opstår en situationen, hvor jeg har brug for beskyttelse. Hun advarer mig og tøver ikke med at træde mellem mig og det, der kan være en fare. Hun minder mig om, at min intuition er stærk og god og at jeg aldrig må tvivle på den eller gå imod det, jeg mærker. Deri ligger styrken. At være tro mod sig selv og det, man mærker.

Nu husker jeg vores møde tilbage i marts, da Fionnuala var lærer på Pensionatet. Faola sagde, at hun ikke ville vige fra min side, om jeg så sendte hende bort. Det gjorde jeg ikke, men jeg har ikke set så meget til hende siden.

”Jeg er skyggen, som følger dig i udkanten af lyset” svarer hun og blotter sine tænder. I et gab. ”Tvivl aldrig på, at jeg holder øje med dig og toner frem, når du har brug for assistance.”

Det glæder mig og det siger jeg til hende. Jeg skriver hende i min bog. Mine fyldepen lader blækket flyde og Fiolas ord færdes over linjerne på poter. De sætter spor. I mit hjerte.

I sollyset gennem vinduet på en blæsende kold majdag skriver jeg en ulv. Og får lyst til at stille et spørgsmål, så det gør jeg.

”Er du min bodyguard?”

Faola ler som kun ulve kan det.

”Jeg er din soulguard. Din sjælevogter. Men jeg synes faktisk, at du har gjort det godt på det seneste. Du har taget ved lære af det, der spændte ben for dig og satte dig ud på sidelinjen. Vist gør det ondt, når knopper brister, men det er en smuk smerte. Kan man sige sådan?” Faola strækker sig dovent.

”En smuk smerte?” Jeg ryster på hovedet.

”En nødvendig smerte” tilføjer Faola og smiler. ”Så lad gå da. Og det er præcist, hvad jeg har tænkt mig at gøre. Jeg må videre. Vi ses, når du har brug for mig igen.”

Hun forsvinder et sted mellem linjerne og dér, hvor virkeligheden hører op. Jeg smiler og lukker min rejsedagbog med det segl, der har fået så stor betydning. Tak. Uanset, hvad der byder sig til og hvor træt, frustreret eller sorgfuld, jeg er, siger jeg tak. Fordi ordene kom. Fordi en frænde dukkede op. Fordi jeg aldrig er blevet svigtet af en fortælling.

Senere

”Se efter åbningen” hører jeg en stemme sige ”se efter det, du ikke kan se.”

Jeg er gået en tur i skoven, det er sidst på eftermiddagen og lyset er sparsomt. Tykke skyer leger dyner og breder sig med dug og dun. Skoven er fugtigt og duften skarp. Granskoven kalder. Eftersom jeg er alene, har jeg ingen anelse om, hvor vej jeg skal gå. Tidligere stolede jeg på Willow. Uden at tænke over det, kopierer jeg hendes flakkende gang, nærmest flyvende bevæger jeg på tværs af stier og ind og ud mellem stammer.

Indtil jeg hører stemmen. Som beder mig om at se efter åbningen, at se efter det, jeg ikke kan se.

Jeg stopper op og smiler. Stemmen er lys og ungdommelig, men jeg kan ikke se nogen. Ingen dyr, ingen væsener. Er det et ungt træ, som har fået lov at tale? Og beder træer overhovedet om lov, hvis de vil have ordet? Har de det ikke allerede? En stemme, som de kan lufte og lade høre. En sang, som de kan synge. Uanset, hvor unge eller gamle, de er, uanset hvor krogede stammer og grene er. Alle har de en sang.

”Det vil jeg gøre” siger jeg højt og lytter efter svar. Der kommer ikke noget. Tror jeg. For da jeg igen begynder at gå, kan jeg høre en stille hvisken, som en sværm af myg, der følger mig på vej. Jeg stopper igen op og trækker vejret dybt, jeg beder om, at alt i mig må blive så stille, at jeg virkelig kan høre. Det, jeg ikke kan høre. At jeg må se det, jeg ikke kan se.

Så står hun dér. Ved siden af en granstamme. Hun er et lys, en feminin stjerne. Bedre kan jeg ikke beskrive hende, hun er et glimt, det sekund, hvor tiden står stille og en åbning sker. Og det gør ikke ondt. Stedet er parat til at blive åbnet.

”Du har bestået” lyder stemmen, lys og en smule drilsk. En tone af munterhed rammer min sfære. Og selvom jeg ikke aner, hvad hun taler om, så ved jeg det godt. Det mærkes. Jeg har bestået og alting er forandret nu. Jeg ser med nye øjne.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
18. maj 2023

Image by Visionarts, Dreamstime (c)

Kun når du skriver

Vejen ind i fortællingerne og det magiske univers findes kun, når jeg skriver. Det er ikke noget, jeg henter på andre måder, jeg skriver aldrig i hovedet.

Når tankerne begynder at skrive, inden pennen er på papiret eller mine fingre på tastaturet, stopper jeg dem med det samme. Intuitiv skrivning kan ikke ske i hovedet.

Jeg praktiserer intuitiv skrivning med intention. Det er min hemmelighed.

Hvis du vil lære det

Hvordan gør man så det? Det er svært at forstå mentalt og kan ikke intellektualiseres. Derfor tilbyder jeg mine online skrivekurser og forløb, så du kan lære det og gøre det samme. På din måde. For ikke to veje er ens, men der er ligheder og røde tråde og en masse gode værktøjer, som kun kan bruges, når man befinder sig lige dér, hvor de kan bruges. Ikke på forhånd, ikke før eller siden. Og kun når du skriver.

Hvis du gerne vil lære det og har lyst til at skrive intuitivt, hvis du er nysgerrig på, hvilke fortællinger, der bor i din pen og dit hjerte, så kan jeg varmt anbefale dig at deltage på et af mine forløb og intuitive skrivekurser.

Intuitiv skrivning, Skoven

Den 5. juni starter mit online sommerskrivekursus ”Intuitiv Skrivning, Skoven” og her får du rig lejlighed til at prøve det selv. Deltager du på holdet, er jeg med som intuitiv skrivecoach og rejseleder gennem sommeren og du kan konsultere mig undervejs og i processen.

Jeg har skabt skrivekurset på baggrund af min egen rejse og det, jeg ofte har oplevet i skoven. Skoven kan noget særligt. Og der er masser af saft, kraft og inspiration at hente blandt træerne, skovens væsener og i de forskellige skovlandskaber.

Du får skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på vej. Du skriver dig ind. I skoven.

Når du selv skriver

Hvis du gerne vil lære det, må du skrive selv. Intuitivt og med intention. Det får du inspiration til på Fortællerskens Sommerskriveskole. Dér kan jeg hjælpe dig og vise dig hvordan. Når du selv skriver.

Der er ledige pladser på holdet, men du kan også tage skrivekurset alene, hvis du har brug for det i sommer. Læs med videre og kom, hvis det kalder. Jeg vil elske at guide dig på vej og glæder mig til skriverejsen gennem sommeren.

Intuitiv skrivning, hvad er det? Klik på linket og læs mere.

Intuitiv Skrivning: Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Du får selvfølgelig vejledning til, hvordan du kan bedst formulere din intention, så den rummer det, du ønsker dig af din skriverejse.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

I forløbet møder du træerne, skovens væsener og du lærer mere om tærskler, både i naturen og i fortællinger.

Den første kreative fase

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på min intuitive sommerskriveskole.

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et magiske sommereventyr af ord og fortællinger
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som gerne vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe ELLER som gerne vil skriverejse alene
 • som er nysgerrig på, hvilke fortællinger, der lander i din pen, når du skriver intuitivt
 • som er i et mellemrum på din livsrejse, som er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.

Og meget mere. Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, så skriv til mig på skrivehuset@gmail.com eller giv mig et kald på telefon 29476483. Læg en besked på min telefonsvarer, så ringer jeg dig op så hurtigt som muligt.

Deltag på holdet og vær med i skrivecirklen (online)

I en hemmelig gruppe på Facebook holder jeg er et skriverum med næb, kløer og kærlighed. Du bliver du en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet holder jeg i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller skriv alene uden at være en del af den ydre cirkel

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel, mit hold?

Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt?

Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers.

Fra 5. juni til 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod.

Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Hvis du skriverejser alene

Deltager du på egen hånd, behøver du slet ikke at være online bortset fra, når du modtager materialet (hver måned) og downloader det, så du kan tage det med dig, hvor end din sommer går hen.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces uanset, om du er med på holdet eller skriverejser alene.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • Inspiration fra træer, deres symbolik og skovens væsener
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri
 • Billet til en eventyrlig sommerskriverejse i skovens univers

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Kan jeg betale i rater?
Ja, det kan du. Du kan betale beløbet i 2-3 rater, det koster ikke ekstra, men du forpligter dig i så fald til at betale det fulde beløb indenfor aftale tidsramme. Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig det.

Hvad hvis jeg vil tage kurset på egen hånd?
Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: