Vi skriver, vi lever

lyset

Jeg fornemmer, at de fleste af os er dybt spirituelle mennesker, som forsøger at skjule vores spiritualitet af angst for at skræmme andre væk. Det er en slags skam, så vi skjuler vores længsel efter at forbinde os og gør os hårde dér, hvor blødheden burde blomstre.

For mig er skriverejsen også et spirituelt anliggende. Det har jeg haft svært ved at sige højt, men det er hele tiden sådan, at det har været. For jo mere jeg skrev og desto dybere, jeg kom, jo mere forstod jeg, at jeg forbandt mig, når jeg skrev. Noget ville skrives gennem mig og jo mere åben og modtagelig, jeg blev, desto mere flød det. Nu går jeg bevidst på rejse i mig selv efter forbindelser og jeg lytter til de dybere budskaber, der rumler som torden i undergrunden. Jeg går ind i et rum af åbenhed og fordybelse og jeg sidder gerne i stilhed. Med mig selv, med ordene og så lader jeg komme. Jeg møder op og skriver.

At møde op

Det vigtigste, vi kan gøre, når vi ønsker at skrive og endda at blive bedre til det, er at møde op. Intet kan erstatte selve skrivegerningen, det øjeblik, hvor vi forbinder os og forankrer os i nuet. Det skrivende øjeblik kan ikke tænkes, det skal skrives, mærkes og leves. Det er som et åndedrag, vi tager i samklang med noget, der er større end os. Jo mere vi tænker og prøver at forestille os, hvordan det vil jo blive, desto mere energi bruger vi på ikke at skrive. Så det bedste vi kan gøre for os selv er at møde op og gøre det eneste, vi egentlig behøver at gøre: At skrive.

Skrivelængsel

Længslen. Skrivelængslen. Hvad handler den om? Mange påstår, at de har en bog i maven, men bøger bor ikke i maver. De skabes i gerningsøjeblikket. Så bogen i maven handler i virkeligheden om længsel efter at sætte noget fri, så det kan lade sig skabe. Det handler om lyst til at tage på skriverejse i noget, der kunne blive til en bog. På sælsom vis skriver historierne ofte sig selv, når vi møder op og tager imod dem. Når vi skriver os igennem sætninger, afsnit og kapitler. Og vi kan forestille os, at vi lægger frø, vi gøder marker og vander haver. Vi skriver os fra kyst til kyst og lægger spor. Senere kan vi vende tilbage og forbinde punkter, vi kan slette det, der er overflødigt og vi kan rette og finpudse. Men i første del af processen sætter vi fri. Måske vokser der så faktisk en slags bog ud af maven, men at turde glemme produktet for en stund og overgive sig til processen, fuldt og helt, det er en gave.

Give slip og se, hvad der sker. Lad det være et eventyr.

Vi ønsker at skrive, vi mærker en længsel, men det er ikke alt. Vi ønsker også at skabe forbindelse og det er som om at længslen driver os mod ordene. Vi ønsker forbindelse gennem sproget og ordene. Vi forbinder os både med noget, der er større end os selv, men vi forbinder os samtidig med vores dybeste selv, vores sjæl.

Vi skriver, vi lever

Så måske er det i sidste ende ikke så vigtigt, hvad skriveprocessen ender med. Om skriver vi en roman, noveller eller vores personlige livshistorie. Om vi blogger eller skriver dagbog, som kun vi selv læser. Måske handler det i virkeligheden om, at vi faktisk møder op og gør det. Skriver. Lever. At vi favner dagen og de øjeblikke, hvor vi har muligheden for at træffe valg, der ærer vores hjerte. Hvor vi skriver os fri og forstår, hvad vi er gjort af. At vi lærer os selv at kende på godt og ondt og skriver det hele. Det sure med det søde. Sorgen, glæden og vejen.  At vi forstår, at vi er samskabere og at vi er skabt til at skabe. Og at det at gøre det, gør os levende og mere bevægelige, mere frie og sandsynligvis også lykkelige. Vi former, skaber og skriver. Vi lever.

Kærlig hilsen
Lene

På skriverejse – skriveforløb i Skrivehuset

lyset

One thought on “Vi skriver, vi lever

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: