I fortællingens tegn

Mindørmitlysmitliv

De kommer, når man mindst af alt venter dem. Fortællingerne. Og det behøver skam ikke at være, mens man sidder ved sit skrivebord og er klar til at skrive. Får når man først er taget i ed og har sagt ja, så ved man at hver eneste morgen er ny og således en ny lejlighed til at møde op og dedikere sig. Sige ja til livet, dansen og den længsel, der rumler som torden indeni eller danser til mere subtile toner. Det kan være fuldmånen eller en tur langs havet. Fuglene en tidlig morgen eller skumringen, der trækker tråde og vækker minder. Længslen bor alle steder og det samme gør de fortællinger, som dukker op for at hjælpe os på vores færd. Vi føler os måske lidt ensomme på den indre rejse, men det behøver ikke at være sådan. Selvom vi er nødt til at gå vejen alene, er der hjælp at hente.

En ny dag, en ny fortælling

For mit eget vedkommende har jeg valgt fortællingerne til at assistere mig på min vej og kaste lys, der hvor der er mørke. Men jeg har efterhånden en lumsk anelse om, at det er fortællingerne, der har valgt mig. De dukker op i alle afskygninger og med forskellige budbringere. Tidligere var det månederne, der flyttede ind på min pensionat og uden at jeg havde bedt om det, fortalte mig om årstiderne og den naturlige cyklus. Nu er det fuglene. Og den sidste uges tid har jeg fundet inspiration i en helt særlig form for afsæt, som jeg også vil bruge på efterårets workshops og i de personlige forløb. Nogle ganske særlige tarotkort af keltisk oprindelse, som ikke alene vækker dyb genklang, men som også er smukke og frodige af symboler og mystik. De er oplagte som inspiration og afsæt til fortællinger og eventyr fra sjælen.

Fortællinger på Poetiske Paradokser

Måske har du læst med? Hvis ikke, er du velkommen til at tage en tur omkring Poetiske Paradokser og læse fortællingerne, der opstod ud fra det kort, jeg trak den respektive dag. Første dag var det nærmest tilfældigt, men da jeg mærkede spændingen og glæden ved blot at trække og vende et kort og lade det være min trædesten udi fortællingens verden, blev jeg ved. For det var ikke alene sjovt og spændende, det var også healende. Det var som en kilde af indre glæde strømmede igennem mig, da jeg skrev og lod komme og den visdom og læring, der dukkede op, var selvfølgelig ikke spor tilfældig. Gennem kortene fandt jeg netop de ord, jeg havde brug for. Ord, som styrkede mig og som gav mig lyst til mere, åbnede en hemmelig dør til både kreativitet og skriveglæde og satte fri.

Druiden og Daggryet
Dans med Døden
Fuldmånegaven

Dedikation er ren magi

De historier, sange og fortællinger, som kan hjælpe os i vores liv er begravede i vores hverdag. For at se dem og kunne lytte til, hvad de har at fortælle os, er vi nødt til at se os selv som eventyrer, en slags arkæologer, der kontinuerligt møder op, lytter, søger og skriver det, der er til os. For ordene opstår først, når vi begynder at skrive, det er ikke noget, vi på forhånd kan tænke os til. De fleste ord bliver i hovedet og det er synd. For ikke alene giver de hovedpine, de skaber også frustration og længsel. Vi længes i al hemmelighed efter at hengive os, men vi strander på kolde kyster af modstand, frygt og bange anelser. Vi tør ikke, selvom vi er glade for at fortælle andre, at vi har en drøm om at skrive en bog, når vi engang får tid. Men tid er ikke noget vi får. Det er noget som kommer, når vi møder op og dedikerer os. Dedikation er ren magi.

I fortællingens tegn

Efteråret i Skrivehuset står i fortællingens tegn. Jeg er i gang med at udvikle både skriveworkshops og personlige skriveforløb, skriverejser, som har til hensigt at åbne op for din indre fortæller og lære dig, hvordan du tage imod og lade dine egne fortællinger være lysende fyrtårne på din vej, skabe indsigt og øse af den visdom, du allerede har i dig. På de intuitive skriveworkshops deler vi fortællingerne med hinanden, for der sker noget smukt og magisk, når vi tør læse højt og lytte. Vi spejler os og deler både sårbarhed og styrke gennem de fortællinger, der kommer til os. Og vi gør det uden at forvente hverken ros eller anerkendelse. Det eneste vi siger, er ”tak”. Der er ingen kritik eller bedømmelse af fortællingerne. De taler for sig selv.

Kreativitet og indre styrke

Jeg vil invitere til skriveøvelser, der handler om at forbinde os til vores intuition og den verden af visdom, der findes i vores egen sjæl. På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og kraftfuld måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv og stå ved, hvem vi er. Vi genfinder vores livsglæde og begynder at skrive med ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver fra det mentale felt. Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejser skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl.

Efterårets program er på vej

Efterårets program er på vej. Det bliver en lille vifte af personlige forløb og intuitive skriveworkshops, som afholdes i min egen spisestue med kun seks pladser per gang. Der er som regel rift om pladserne, så tøv ikke, hvis du bare kan mærke, at du skal være med. De personlige forløb, derimod, er for dig, som ønsker at arbejde endnu dybere med din indre fortæller og skabe et rum af ro og fordybelse, hvor du kan arbejde med dig selv og din skrivende kreativitet. Du sætter gang i en skriveproces, som aldrig ender. Hvis du vil se lidt anbefalinger fra andre, som har været i forløb hos mig, kan du læse anbefalingerne her. Ikke to personlige forløb er ens, de skræddersys til dig, din længsel og dine behov.

Et rum af kærlighed og magi

Min rolle som fortæller, skrivecoach og underviser er at skabe rum fuld af åbenhed, magi og kærlighed, hvor blandt andet fortællinger kan opstå og guide os på vej. Rum, som åbner op og giver tilladelse til nærvær og fordybelse. Skrivelængsel er et symptom og handler faktisk sjældent om, at vi partout skal skrive en bog eller give noget videre til offentligheden. Det handler om vores længsel efter os selv, vores sjæl og den visdom, der bølger dybt i os. Længsel efter at hengive os til vores kreativitet og skaberkraft og tage det igen, som vi har mistet undervejs. En visdom og en vej, som vi kan skrive og som bliver til, mens vi gør det; skriver og hengiver os til processen.

Hvad min egen skriverejse angår, vil jeg fortsætte med at skrive og tage imod fortællinger. En del af dem publiceres løbende på min blog Poetiske Paradokser, resten vil blive udgivet i en bog, som jeg skriver på i øjeblikket.  Hensigten med bogen er at fortælle om skriverejsen og styrken i processen og øse af mine egne erfaringer og det, der drypper på mig undervejs. Bogen vil naturligvis være krydret med fortællinger fra sjælen.

Jeg håber at vi ses i løbet af efteråret. Du skal være hjertelig velkommen.

Og der er i øvrigt stadig 3 ledige pladser på den intuitive skriveworkshop den 20. august.

Kærlig hilsen
Lene

skovenijuli

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: