Forårscirklen

Birds of a feather

Du har længe haft lyst til at skrive. Du føler dig inspireret af andres skriverier og poesi og mærker et stik af længsel efter selv at give udtryk for det, der rører sig i dig. Skrivelængsel har været dér, så længe du kan huske og den bliver ikke mindre med årene. Noget rumsterer i dig og vil gerne udtrykkes, foldes ud og sættes fri.

På skrivende rejse gennem foråret

Forårscirklen er et skrivegruppeforløb til dig og din skrivelængsel. Vi starter den 6. marts og begiver os ud på en skrivende rejse gennem foråret indtil udgangen af juni. Skrivecirklen er forankret i foråret og den helt særlige, spirende energi, der nu opstår efter en lang vinter.

Ud fra månedlige opgaver og afsæt får du lejlighed til at gå på opdagelse i både din skrivelængsel og forårets energi. Vi arbejder med fortællinger som omdrejningspunkt og øver os på at skrive fra sjæl og hjerte. Hjertets fortællinger er nemlig som broer og deres kraft går gennem tid og rum. De åbner steder i os, som var lukkede og hjælper os til at finde tilbage til vores vej.

Den hellige cirkel

Forårscirklen og de øvrige skrivecirkler i øvrigt er bygget op omkring respekt og tillid, sådan som Julia Cameron så fint formulerer det i ”Den hellige cirkel”. Og hellig betyder på ingen måde, at det drejer sig om noget religiøst eller sektagtigt. Her betyder hellig ”dyrebar” og ”noget vi værner om”.

Billedet på den hellige cirkel er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Skrivecirklen er en døråbning

Med det udgangspunkt begiver vi os på skriverejse sammen og inviterer små fortællinger til at lande i cirklen blandt os. Vi deler, men vi vurderer ikke det skrevne og giver karakterer. Skrivecirklen er ikke en skrivekonkurrence, det er en døråbning.

Lad os være nænsomme ved hinanden. Lad os ikke rykke hinandens ord og ideer op med rode, før de har haft mulighed for at blomstre. Lad os give tid til udviklingsprocessen, de sovende tanker, regelmæssigheden, dannelsen af frugt og at ny sæd sås. Lad os aldrig afsige forhastede domme eller være letsindige i vores trang til at fremme en unaturlig hurtig udvikling. Lad der altid være et sted, hvor kunstnerens tumling kan forsøge sig, vakle, mislykkes og forsøge igen.

Og hvad så med den indre censor?

Den indre censor er ikke inviteret med på rejsen, men vi vil snart opleve, at hun alligevel er taget med som blind passager. Det er helt normalt. Måske dukker den indre censor allerede op, når du læser opgaver og afsæt igennem og fortæller dig, at du ikke er inspireret. Ja, det er måske sådan, at din indre censor allerede nu begynder at rumstere, hvor du læser invitationen her. Den indre censor vil for alt i verden sørge for, at du ikke begiver dig ud af din komfortzone, følger hjertet og din skrivedrøm. Får din indre censor sin vilje, vil du forblive hvor du er og aldrig skrive dig derhen, hvor du egentlig hører til og hvor din skriveglæde og kreativitet vil blomstre. Og ofte er det sådan, at vi strander på øverste etage, vi strander i hovedet.

Lad ikke din indre censor få det sidste ord

I forløbet vil du således lære din indre censor bedre at kende. Har du brug for skrivecoaching, støtte og opmuntring, står jeg til rådighed, men jeg kan love dig, at dine skrivende medrejsende i cirklen også kan bidrage med støtte og historier, der minder bemærkelsesværdigt meget om din. Vi har alle en indre censor, men vi lader ikke den indre censor få det sidste ord, vi skriver os igennem det, vi møder på vores vej. Vi er her for at lære.

I cirklen er alle lige

Misundelse, ondskabsfuldhed og kritik hører ikke hjemme i cirklen. Ej heller dårligt humør, fjendtlighed, sarkasme eller hersen med andre for at hævde sig. Succes kommer i bølger. Når man trækker en hellig cirklen, skaber man en tryg sfære og et centrum, hvor det fælles kan kanaliseres hen. Ved at udfylde sin plads ærligt og redeligt, tiltrækker man kun det bedste. Man tiltrækker de mennesker, man har brug for og man tiltrækker de gaver, man bedst finder anvendelse for.

I cirklen er vi ikke ude på at vurdere eller nedgøre hinanden. Vi sammenligner os ikke, men ved, at hver blomst er unik og har helt sin særlige plads i haven. Vi støtter, løfter og hjælper hinanden på vej. Vi hylder processen og ærer og respekterer også de andres proces. I cirklen er alle lige.

Kom, skriv og lad blomstre

Du kan læse mere om Forårscirklen her. Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com og der er stadig ledige pladser. Måske har du ligesom Lykke Pia Jespersen lyst til at få kontakt til din skriveglæde og vejen tilbage til en del af dig, som du glemte undervejs?

Der er sket noget vidunderligt. Jeg har fået kontakt til min skriveglæde og dermed til en vigtig del af mig selv. Gennem skriveriet fandt jeg nemlig vejen tilbage til noget af det af mig, der var blevet væk. Noget af det der var blevet glemt. Jeg er slet ikke færdig. Jeg er kun lige begyndt. Men jeg er over de første spæde skridt og jeg har skrevet mig igennem en del af min modstand.

Jeg har længe talt med mig selv om at jeg ville skrive, men Skrivehusets Vintercirkel blev anledningen. Lenes skriveafsæt tilsammen med hendes egne inspirerende tekster, blev det der fik mig i gang med skriveriet. Øvelserne og erfaringerne herfra gav mig mere blod på tanden. Lenes kommentarer til os i Cirklen sammen med hendes løbende coaching af os, hjælper mig med at holde det ved lige. Så, hvis du ligesom jeg, inderst inde ved at skrivning det er dig, men alligevel ikke rigtigt får gjort noget ved det, så skulle du måske give dig selv en skrivegave. Jeg har i hvert fald aldrig været så skriveglad før.

Som medlem af Forårscirklen får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt i en personlig e-mail fra mig, som også vil indeholde anden inspiration måske i form af små meditationer og ideer til bevægelse, ro og nærvær, der gør sjælen og skriveprocessen godt.
  (4 x omkring den 5. i hver måned)
 • Inspiration og skrivende input fra skrivecoachen og underviseren. Jeg byder ind med viden og visdom om livet, naturen og ikke mindst skriveprocessen i både månedsbrevene og i Forårscirklen på FB.
 • Større viden og indre indsigt om den naturlige cyklus på rejsen fra forår og ind i sommeren, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • 100 kr. rabat på deltagelse i 1 af de intuitive skriveworkshops, jeg afholder i 2016.
 • Du bliver en del af et skrivende netværk, som hylder processen, årets naturlige cyklus og skriver om det.

PRIS
Pris DKK 950,- for 4 måneders deltagelse.

For kvinder med skrivelængsel – uanset alder

Forårscirklen er for kvinder med skrivelængsel – og du er velkommen uanset hvilken alder du har.  Lad din skrivelængsel være din døråbning. Kom og tag med på at skrivende forårseventyr.

Kærlig hilsen
Lene

PS Billedet hedder “Birds of a feather” og er inspireret af energien og sammenholdet i den hellige cirkel.


Regler for hellige cirkler (af Julia Cameron)

 • Kreativitet blomstrer, hvor man er tryg og føler sig accepteret.
 • Kreativitet styrkes blandt venner og isner blandt fjender.
 • Alle kreative tanker er børn, som fortjener vores beskyttelse.
 • For at få kunstnerisk succes, må man have haft kunstneriske fiaskoer.
 • At opfylde vor kunstneriske bestemmelse er en hellig pagt.
 • Når man modarbejder sin kreativitet, forbryder man sig mod en hellig pligt.
 • Kreativt modspil skal støtte det kunstneriske barn, aldrig gøre nar af det.
 • Kreativt modspil skal bygge på styrker, aldrig beskæftige sig med svagheder.
 • Succes kommer i bølger og er et udslag af gavmildhed.
 • Andres fremgang kan aldrig stå i vejen for ens egen fremgang.

Birds of a feather

2 thoughts on “Forårscirklen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: