Skriverejsen

snowdrops

Jeg ved af erfaring at skriverejsen er magisk og at vi ved at rejse gennem ordene og bl.a. bruge fortællinger som broer og hjælpere undervejs kan skabe magiske og varige forandringer i vores liv. Og noget ligeså vigtigt er, at vi ved at skrive, gerne dagligt, forankrer os i nuet og i det skabende øjeblik. Vi kommer til stede i vores liv, en form for bevidst nærvær med os selv og vi kan via ordene være i det ene øjeblik efter det andet. Vi lærer at nyde processen og ønsker os ikke et andet sted hen.

Længslen er ingen tilfældighed

Vi starter dér, hvor vi er. Møder op og bliver efterhånden bedre til at åbne os og tage imod. Vi lærer os selv at kende på en ny og oftere kærlig måde, fordi vi nu tager vores kreativitet og skabertrang alvorligt. Vi gør noget med den, vi skriver. Længslen er ingen tilfældighed, den er et dybt og inderligt kald fra sjælen om at komme hjem. Hjem til os selv. Og det kan vi bl.a. gøre via ordene, fortællingerne og det, der dukker op, når vi skriver os på vej.

Alt det, vi glemte

Det gør godt at skrive på den måde og efterhånden får vi tillid til, at der er svar til os og hjælp at hente. På vejen møder vi alt det, vi havde glemt og ved fortsat at følge længslen, husker vi pludseligt det væsentlige. Alt det, vi havde glemt. Den lille pige, det indre barn og alle drømmene. Livsglæden. Dansen. Nuet. Vi skriver os ind bag de døre, som før var lukkede og bliver efterhånden også bedre til at lytte til den indre stemme, sjælen og vores intuition. Vi kan høre vores egen livssang strømme fra de steder, hvor vi nu befinder os på skriverejsen.

Ro fra stress og jag

Jeg har kvinder i forløb, som finder ro fra stress og angst ved at skrive. Det gør uendelig godt at sætte sig og lade det ene ord tage det andet. Via de skriveopgaver og afsæt, som jeg f.eks. byder på i skrivecirklerne, er det muligt at forankre sig i nuet og lade åndedrættet falde til ro. Ofte handler opgaverne om den årstid, vi befinder os i og det tidspunkt, hvor vi er lige nu. Vi bruger bevidst de energier, der er til stede og giver os selv både tid og ro til at skrive og folde ud. Vi lærer både os selv og årstiden bedre at kende og opdager, hvordan vi er forbundet.

Skriverejsen er en pilgrimsfærd

Skriverejsen er en anden måde at tage på pilgrimsfærd på. Men her handler det ikke om at søge fjerne kontinenter og andre egne, det handler om at rejse i dig selv. Gennem modstand, frygt og indre censor skriver du dig ind. Du flygter ikke længere, du søger ikke ud. Du er med dig selv, præcist som du er og efterhånden opdager du, at du er mere end nok. Du har hvad du skal bruge. Uanede ressourcer og ord, der smyger sig om dit hjerte og fortæller dig lige netop det, du trænger til at høre.

På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og nærende måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv. Genfinde vores livsglæde og skrive med en styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver mentalt fra sindet. Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl. Nu forstår vi pludselig længslens kald. Det sagte suk og lyden af kærlighed. Den indre rislen og følelsen af, at der hele tiden mangler noget. Nu husker vi det.

It doesn’t interest me what you do for a living.
I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart’s desire.
– Oriah Mountain Dreamer –

Det er det, skriverejsen dybest set handler om. Det, dit hjerte længes efter. Den længsel, der har rumsteret, så længe du kan huske og som ikke bliver mindre med årene.

Det sætter sig i kroppen

Måske føler du dig tung. Måske fortæller tankerne dig, at det ikke nytter noget og at du hellere skal blive dér, hvor du er. Svøbt i en inderlig længsel, der som plastikfilm klynger sig til dig. Usynlig for andre, men som en fangedragt for dig. Ubrugt kreativitet og kvindelig magi. Skaberkraft og danseglæde. Forstummet og stivnet bag et usynligt slør.

’Det sætter sig i kroppen. Alt det, der ikke bliver skrevet. Eller sagt. Alt det, der ikke synges og danses. Det fortvivler, forstummer og går gennem en usynlig dør, hvorefter det træder hen over de knirkende gulvbrædder i kroppen og finder sig et sted. Der sætter det sig. Lægger sig. Og venter. Og bliver det ikke kaldt på, hentet ud, skrevet, sunget, danset eller malet, så begynder det at udvikle sig på egen hånd. Det bliver til smerte. Først en lille smerte, noget subtilt, en følelse af længsel, et suk. Men senere buldrer det. Højt. Smerte eller endda sygdom. Det er kreativiteten, der ikke bruges, leves og åndes. Den vender sit ellers så skønne ansigt indad og ligner til sidst et hengemt skelet. Raslende, pivende og vred. Den græder og skaber sig, som den nu kan under de dårlige betingelser. For hvem ønsker at blive smidt i en sort fangekælder og glemt?”

Hvis du vil skrive og folde længslen ud

Du er hjertelig velkommen i en af skrivecirklerne eller på de intuitive skriveworkshops, jeg afholder her i foråret og efteråret. Men du kan også sagtens skriverejse alene. Start dér, hvor du er og lad ordene føre dig på vej. Du kan eventuelt begynde at skrive morgensider eller finde en anden skrivemåde, hvorpå du kontinuerligt møder op og skaber forbindelse. Tillid er nøgleordet.

FORÅRSGAVE TIL DIN SKRIVELÆNGSEL

Og som noget nyt tilbyder jeg nu en intuitiv coachingsession for kvinder med skrivelængsel. En gave til dig, som gerne vil i gang med at skrive, men ikke helt ved, hvor du skal starte. Du har måske ikke lyst til at være i skrivecirkel med andre på nuværende tidspunkt, du vil gerne begynde for dig selv og gøre det helt på din egen måde. Men hvordan kommer du i gang?

Vi mødes til en 2 timers coachingsession her i Skrivehuset ved Ringsted og tager en god snak om dig og din længsel. Jeg byder på te eller kaffe og i min spisestue med udsigt til marker og himmel lægger vi de allerførste spor på din skriverejse. Til slut vil jeg invitere dig til en intuitiv skriveøvelse, så du får en god fornemmelse af, hvad der gemmer sig bag din længsel. Du får inspiration og gode ideer med dig hjem og vil efterfølgende modtage dit helt eget skriftlige materiale på baggrund af vores snak inklusive en meditation.

Pris for 2 timers coaching, snak og skriftligt materiale kun
DKK 850,-

Forårsprisen er gældende i tidsrummet 1. marts til og med 30. juni 2016. Skriv til mig på skrivehuset@gmail.com og book din tid allerede nu. Du kan også ringe på telefon 29 47 64 83. Samtale og coaching finder sted i tidsrummet 10-17 på hverdage eller i weekenden efter aftale.

At du får kontakt til din skriveglæde er min mission og mit ønske. Det er nemlig muligt gennem ordene og skriverierne at få kontakt til en del af os, som vi glemte på vejen. Den del, der elsker at skrive og skabe. Den del, der elsker at synge og danse. Den del, der er skabende, levende og som har tillid og tror på, at der findes en anden vej.

Jeg ønsker dig en fortryllende skriverejse.

Kærlig hilsen
Lene

snowdrops


DET SKER (klik på links for yderligere info)

Forårscirklen – skrivegruppeforløb
Starter søndag d. 6. marts

Skriv din Sjæl
Starter torsdag d. 19. maj

Intuitiv skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel
Lørdag den 16. april kl. 10
Lørdag den 7. maj kl. 10
Lørdag den 11. juni kl. 10
Lørdag den 3. september kl. 10
Lørdag den 22. oktober kl. 10

Skrivelængsel – coaching
I tidsrummet 1. marts – 30. juni 2016 efter aftale

Sommerskole – mini-skriveretreat
August 2016- nærmere information følger snarest

cropped-2011-november-003_b.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: