Kvinden og skrivelængslen

Skrivehuset

Jeg kunne ligesom mærke det. Og jeg forestillede mig, hvordan jeg drog af sted til det sted i Danmark, hvor hun holdt sine magiske skriveworkshops. Hvor hun skabte et helt særligt rum af åbenhed, rummelighed og kærlighed i forhold til det at skrive og tage imod historier og fortællinger. Hvor hun lærte os at være åbne og modtagelige og fortalte os, at det at skrive var som at tage på et indre pilgrimsfærd med ordene som transportmiddel.

På de intuitive skriveworkshops ledte hun os på vej med skriveøvelser og opgaver, som havde til hensigt at fungere som trædestene, der så skulle fragte os videre på vores skrivende færd. Magiske døråbninger til alt det, vi ikke kan tænke os til, men som vi er nødt til at skrive os ind i. Hver for sig og alligevel sammen.

Kvinder med skrivelængsel bærer rundt på en særlig gave

For hun havde forstået at kvinder med kvinder med skrivelængsel bar rundt på en helt særlig gave. Og at det ikke nødvendigvis og faktisk sjældent betød, at de derfor partout skulle skrive en roman eller udgive deres digte i bogform af den grund. Men at længslen ofte afslørende noget helt andet, som kvinden bare havde glemt. Fordi hun ikke længere lyttede, fordi hun havde glemt at bruge sin intuition og sine helt særlige evner. Og måske slet ikke vidste, at hun gik rundt og bar på det, hun ønskede sig allermest i livet. Sin egen sjæl.

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

There is no greater agony than bearing an untold story inside you” – Mary Angelou –

En særlig stemning i spisestuen

Der var en helt særlig stemning i hendes spisestue. Dér i et hus midt på landet åbnede hun sine døre for en lille kreds af kvinder, vel vidende at fysisk nærvær, ro og fordybelse er særlige sjældenheder i vores travle verden.

Hun tilbød sjæledage, hvor man tog en dag ud af kalenderen og dedikerede den til skriverier fra hjerte og sjæl sammen med en cirkel af andre kvinder, der havde gjort det samme. Bare en lille sluttet cirkel, ikke for mange på én gang. Og man tilbragte dagen med at skrive og læse højt for hinanden af det, der dukkede op og ønskede at blive skrevet og fortalt på netop den dag i netop den cirkel af kvinder.

Fortællingens kraft og kunsten at lytte

For hun vidste også, at kvinder op gennem tiderne har haft en helt særlig tradition for at fortælle hinanden historier og give deres visdom videre gennem fortællinger. Og at der er en særlig, kærlig magi i at turde hengive sig og bare lytte uden at bryde ind og give gode råd, ros eller ris med på vejen. Bare lytte så dybt og inderligt, som man overhovedet kan og få en oplevelse uden at skulle gøre andet end være nærværende. Og sige tak.

Jeg så det for mig, jeg mærkede det

Jeg kunne ligesom se hende. Forestillede mig, hvordan hun tog imod og guidede på vej uden at blande sig unødigt. Hun lod opstå, lod komme og øste så af sin egen skriveerfaring og bød på små værktøjer og måder til at komme endnu dybere ind i den magiske gerning, det kan være at skrive. Hun åbnede sit hjem og sin stue og skabte en rum, hvor historier og fortællinger kunne finde vej. Båret af vinden, fragtet gennem luften, dalende ned fra himlen eller opstået et sted mellem træerne derude. Overleveret af en fugl, en frø eller et andet slags væsen, måske, men skrevet og skabt i det øjeblik, hvor kvinderne i stuen mødte op og begyndte at skrive.

Et nyt perspektiv på det at skrive

Hun vidste noget om kreativitet og om, hvordan kontrol og forestillinger om “hvordan” kan ødelægge skriveglæden. Hun kendte også til den indre censor, sabotøren og de gamle historier om, at vi ikke kan skrive med mindre vi kender tusind regler og i øvrigt har lært at mestre dem.

Ja, i det hele taget tilbød hun i sin spisestue et andet perspektiv på det at skrive. Hun tilbød en dag fuld af skriveglæde, fordybelse, intimitet og nærvær og havde i øvrigt inviteret Kilden med til bords. Fordi hun tilfældigvis havde opdaget, at Kilden aldrig siger nej til en hjertelig invitation fra en kvinde med skrivelængsel.

Jeg ledte forgæves indtil stilheden gav mig svaret

Jeg ledte i øst, vest, nord og syd. Søgte på nettet og i gamle telefonbøger. Hidkaldte ånder og spurgte i skovens dyb. Til sidst satte jeg mig i stilhed, mediterede og ventede på, at svaret skulle komme. Hvor er hun, den kvinde? Og hvem var hun? For jeg ønskede mig sådan at deltage på skriveworkshops i netop det regi, i netop hendes stue.

Stilheden gav mig svaret. Lige dér i landet af kærligt ingenting gik det op for mig, at kvinden ikke var en særlig skabning udenfor mig selv, men at jeg var hende. Huset og spisestuen var lige dér, hvor jeg boede. Og det var op til mig at skabe det særlige rum af skrivende kvinder og endda invitere dem til at komme.

Jeg er hende.

De intuitive skriveworkshops er sjæledage

I 2015 afholdt jeg den første række af intuitive skriveworkshops for kvinder med skrivelængsel. Fælles for alle dagene blev en enestående oplevelse af nærvær, fantastiske og rørende fortællinger og modige kvinder, der kom, skrev og delte med hinanden og fik en helt ny og givende oplevelse af ”det at skrive” og dele fortællingerne i det fysiske rum.

I lørdags fandt dette års første intuitive skriveworkshop så sted, 5 kvinder gæstede Skrivehuset og skrev fra sjæl og hjerte. Jeg har fået skønne og positive tilbagemeldinger fra dem alle og sidder tilbage med stor taknemmelighed. Jeg elsker fortællingens kraft og styrke og at skabe rum og give det videre, som har givet mig på min egen skriverejse. Jeg gør det på en kærlig og styrkende måde og i takt med, at tingene opstår.

Intet kan erstatte din egen direkte erfaring og oplevelse

På skriveworkshoppen får du nemlig en direkte oplevelse af alt det, du ikke kan tænke dig til, men som kommer dig i møde, når du møder op, gør dig modtagelig og skriver fra den åbne og nysgerrige tilstand. Det er magisk, det er sårbart og stærkt og det er forvandlende. Skriveblokering fordamper og forbehold forsvinder, når vi skriver os ud af hovedet og helt ind i hjertet. Og det gør vi på de intuitive skriveworkshops. Det er en del af min hensigt med at skabe dette rum.

Intet kan erstatte din egen direkte erfaring med fortællingens kraft, når du skriver dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte. Den magiske oplevelse er en af gaverne på de intuitive skriveworkshops.

Vi griner, græder, vi bevæges og forvandles. Og vi forundres over fortællingens kraft, som overrasker os gang på gang. Det er paradoksalt nok svært at sætte ord på. Det skal opleves!

Har du skrivelængsel? Vil du med?

Sidder du tilbage med et hjerte fuld af skrivelængsel og en sjæl, der muligvis gerne vil fortælle sig gennem ord og fortællinger, så fortvivl ikke. Kvinden findes jo og det er faktisk muligt at komme på skriveworkshop i hende spisestue.

Der er endnu 2 intuitive skriveworkshops inden sommerferien:

Torsdag den 2. juni kl. 10 – ny dato – 6 pladser tilbage
Lørdag den 11. juni kl. 10 – 3 pladser tilbage

Invitation og detaljer finder du i linket her: Intuitiv skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel.

Du tilmelder dig på e-mail skrivehuset@gmail.com – pladserne gives efter først-til-mølle princippet. Jeg glæder mig til at byde velkommen.

Kærlig hilsen
Lene


Øv!  Jeg bobler af skrivelyst og længsel, men har desværre ikke mulighed for at deltage på nogle af ovenstående datoer. Jeg bor i udlandet, jeg er norsk, jeg kan ikke foretage den fysiske rejse til Ringsted, hvor Skrivehuset ligger … hvad gør jeg så?

Du tilmelder dig da SOMMERCIRKLEN. Et skrivegruppeforløb for kvinder med skrivelængsel, hvor du skriver hjemme fra dig selv og samtidig bliver en del af en online skrivegruppe i den tid, Sommercirklen varer. 4 måneder, fra maj til august. Invitationen finder du i linket. Jeg tager imod tilmeldinger indtil 20. maj 2016 (så længe der er ledige pladser). Hjertelig velkommen til en skrivecirkel i skriv-fra-sjælen regi og til sommerens særlige energi. Lad din skriveglæde blomstre.

Skriv Din Sjæl
Der er endnu 3 ledige pladser i dette skrivegruppeforløb, som bl.a. rummer 2 intuitive skriveworkshops og en skrivecirkel. For dig, som ikke vil nøjes … læs mere i invitationen her. Forløbet skræddersys til dels efter den fælles hensigt og vejen bliver til, mens vi går. Du lærer at skrive fra sjæl og hjerte og danse i øjeblikket.

Forløbet starter med intuitiv skriveworkshop den 17. maj.

Din personlige skriverejse
Og jeg tilbyder skam også skræddersyede skriveforløb og coaching, din helt egen skriverejse. Læs mere i linket ovenfor.

HVILKET SKRIVEFORLØB PASSER TIL MIG OG MIN INTENTION?

Hvad skal jeg vælge? Er du i tvivl. Læs med her, jeg har lavet en lille oversigt til dig, som forhåbentlig gør det lidt lettere at vælge blandt de fristende skrivetilbud.


Løbende inspiration til din skriveproces, til livet og rejsen?

HUSK AT TILMELDE DIG NYHEDSBREVET HER PÅ SIDEN 🙂 Nyhedsbrev er også i støbeskeen. Og følg også gerne med på Skrivehusets Facebook side.

One thought on “Kvinden og skrivelængslen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: