Rævestreger

Hvad skal jeg vide i dag? Er der noget, jeg kunne have glæde af at kende til? Og hvem mon er min frænde og hjælper på denne dag i marts?

Spørgsmålene stiller jeg på engen tæt ved søen. Tågen er tyk og luften fugtig. Vandperler dingler fra kanten af min hue og en enkelt rammer næseryggen med et lydløst smæld. Jeg vender om og går tre skridt til højre i en fin bue udenom spørgsmålene.

Kunsten er ikke at besvare dem prompte. Spørgsmålene. Så lukker du bare af. Du må slippe dem som din udånding i vejrtrækningens cyklus, du må vove at lade dem gå. Kun sådan kan du rumme de egentlige svar.

Jeg går et par meter fra søbredden og birketræernes stammer, jeg går i retning af nord. Da får jeg øje på hende gennem tågedis. Rødlig pels og øjne, der har fanget min sjæl. Lige dér ved jeg, så jeg stopper op og venter på et tegn. Tålmodighed, du er blevet ven. Hvem skulle have troet det?

Hun kommer nærmere, bevæger sig fra søen og ud på engen svøbt i mælkegrå perler af dis. Hun er bringer af de svar, jeg søgte og ét spørgsmål er allerede besvaret. Ræven er min frænde i dag. Vi går hinanden i møde, mens dagen står op og marts finder sig tilrette i sin sfære. Fra vinter til forår. En bro gennem tågen.

”Vær hilset” siger hun, Ræven, og jeg nikker venligt til hende. ”Godt at se dig igen.”

”Du har stillet nogle spørgsmål ved søbredden. Du vil gerne vide, om der er tegn og budskaber til dig i dag. Masser! Åh, du skulle bare side, men dér har vi paradokset, for alle forsøg på mental forståelse slår magi og mysterier ihjel.

”Fortæl mig lidt mere om paradokset” beder jeg og mærker ikke længere, at jeg fryser.

Hun ler kort, som kun ræve kan det. En helt særlig lyd, der minder mig om en sang. Et vers. En strofe. Det er en sang! Og ordene lyder på engelsk:

If your nose is down to the grindstone rough,
And you hold it down there long enough.
Soon you’ll say there’s no such thing
As brooks that babble and birds that sing.
Three things will all the world compose:
Just you, the grindstone, and your darned old nose.

“Hvad handler det om? Opmærksomhed. En åben og nysgerrig opmærksomhed, hvor du indstiller dig på en modtagelig kanal. Din opgave er lytte og efterhånden som du bliver bedre til det, kan du helt bevidst tune ind. Din hørelse bliver bedre, men du skal vide, at der er forskel på at lytte og høre.

“Opmærksomhed. Lytning.” Jeg gentager ordene som en årvågen elev og det går op for, at det er en god attitude. At beslutte sig for at være en årvågen elev. Jo mindre, jeg på forhånd formoder at vide, desto bedre kan jeg blive overrasket og lære nyt. Af den slags, som ikke kan læses i andres bøger, men som står skrevet i naturen og danser i mit blod.

”Præcist” siger Ræven, vender ryggen til og forsvinder. Hun sætter spor i græsset af rim. Rævestreger.

Tilbage står jeg med glæde i hjertet. Alle mine spørgsmål blev besvaret og jeg går hjem.

Magiske morgensider, 2. marts 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo by Adrian Roberts, Dreamstime (c)

Part of doing something is listening.
We are listening.
To the sun. To the stars. To the wind.
– Madeleine L’Engle.

Ved Forårsjævndøgn starter skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft

Hvert år ved Forårsjævndøgn går solen hen over det følsomme punkt i niogtyve grader Fisk, der er det sidste tegn i dyrekredsen. I stjernernes verden når vi årets store finale.

Når forårsjævndøgnet indtræffer, bevæger solen sig ind i nul grader Vædder, og livets hjul begynder forfra. Det er en dag fuld af radikal frigørelse, der fører os til randen af det nye. Her starter skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Aparagraha

På sanskrit betyder ordet aparagraha ”ikke-griben”. I stedet for som i den vestlige model at jage, indfange og brændemærke vores ønsker, som gjaldt det livet, indebærer aparagraha, at man går gennem verden med åben hånd og åbent hjerte.

I Fortællersken III bevæger vi os aparagraha.

Fortællersken III, Pennens Kraft, er et online skriveforløb for kvinder. Vi skriver intuitivt og har en fælles intention om at forankre os spirituelt i vores skrivning. Der er ikke en fast opskrift på “hvordan”. Du finder selv din egen vej og måde, men i forløbet får du skriveafsæt og øvelser, der som døråbninger sætter dig på vej og du åbner dig for fortællingens kraft. Du øver dig på at lytte.

Du får inspiration, du får spirituelle krydderier undervejs og din intention sætter dig på sjælekurs. Vi skriver nemlig fra sjæl og hjerte og bevæger os ud af fastlåste tanker og rustne formodninger. Vi tager på en indre pilgrimsrejse ind i det magiske univers, hvor fortællingerne er vores primære vejvisere.

Men vi må jo ikke rejse

Jo vi må gerne rejse og lige hvorhen vi vil. Hør bare til, hvad Pernille som deltager på et Fortællersken hold lige nu, sagde forleden dag:

I fantasien og i ordene kan vi bevæge os hvorhen vi vil og både mærke og møde hvad som helst og hvem som helst. Der er ingen afstandskrav eller påbud om at vente. Skønt at have sådan en skriveventil tilgængelig til alle tider, men det er en stor gave at blive opmærksom på i den restriktive hverdag, vi lever i lige nu. Så tak Lene for guidning i en forvirret tid.

Haren og Kompasbogen

Jeg er i fuld gang med at udforme og skabe forløbet. Det har helt sit eget liv. I en længere periode har jeg sanket og samlet til simrebog. Nu er Haren dukket op og har meldt sig som fortæller i 1. del. Han er fælles frænde og skriveafsæt og øvelser er ved at være klar. Og Haren er ikke spor tilfældig, han repræsenterer nemlig de to jævndøgn og er ofte et symbol på foråret, der starter her.

Som på mine andre intuitive skrivekurser er ideen, at du selv skaber din skriverejse og finder din egen vej og måde. Men selvfølgelig byder jeg på ideer og inspiration til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning. Til det har jeg udviklet Kompasbogen.

Ideen til Kompasbogen kom til mig under en gåtur. For mit arbejde med forløbet er ikke begrænset til skrivebordet alene. En del foregår også ude i naturen og i bevægelse på gåturen. At gå tur i den kreative proces kommer vi også ind på i forløbet. Det kan være ganske magisk.

En bog til spirituel forankring på din skriverejse

Kompasbogen er fuld af ideer og inspiration til at prøve dig frem. Pluk, prøv og eksperimenter. Skriv og leg med det. I det fælles rum fortæller vi om vores oplevelser, om processen og deler naturligvis af de fortællinger, som dukker op. Som altid arbejder vi med fortællingens kraft og du vil opleve, at fortællinger kan være som guider på den indre rejse.

Samtidig er det sjovt og givende at skrive på den måde. Og det giver lidt af den frihed og luft under vingerne, som Pernille fortæller om ovenfor. Det kan blive en skriveventil. Det gør godt at samle kraften i pennen ikke mindst i urolige tider.

Jeg er med på skriverejsen som skrivecoach og underviser, du får intuitiv skriveguidning og spirituelle krydderier undervejs.

Og jeg har glædet mig sådan til at invitere dig med på denne skriverejse. Til at tage skridtet fuldt ud og sige:

At skrive fra sjæl og hjerte ER et spirituelt anliggende. Det er sådan, jeg har selv har skrevet og arbejdet med ord og fortællinger i årevis. Og jeg elsker og ærer det. Det vil jeg gerne undervise i og i endnu højere grad end tidligere.

Vær åben for synkronicitet. Vær modtagelig for råd og vejledning fra uventet side. I dit indre magiske univers findes der hjælpere og frænder, som aldrig vil gøre dig forkert.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft den 20. marts ved Forårsjævndøgn. Se mere herunder.

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder – der ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

I Fortællersken III, Pennens Kraft, har vi en fælles intention om at forankre os spirituelt i vores skrivning. Vi skriver intuitivt og åbner op for magi og fortællingens kraft. Fortællingerne er primære vejvisere, de er som guider på den indre rejse.

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III ved Forårsjævndøgn den 20. marts.
Du begiver dig på en inderlig skriverejse gennem foråret og ind i sommeren.
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Forløbet varer som de andre Fortællersken skrivekurser 4 måneder, så du får en god fornemmelse af den kreative proces og dig selv i den.

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT – klik her for invitation og detaljer

Skrivebreve og kompasbogen

Fortællersken III, Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til det magiske univers. Men husk, det er altid dig, som har nøglen.

Samtidig får du som deltager en kompasbog til spirituelt forankret skrivning. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen (arbejdstitel) og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve.

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021 / varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken II får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom og inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken III, Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Holdstart 20. marts 2020 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2600,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Åbn dig for magien, sæt din indre fortællerske fri

Har du skrivelyst og længsel? Har du brug for at lytte til sjælens sang og har du intention om at skrive fra hjertet? Så kommer du ikke udenom spirituel skrivning. Åbn dig for magien og sæt din indre fortællerske fri.

Du skal være så hjertelig velkommen i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: