Overraskelsen

“Allow yourself to be cherished. Mother Earth is protecting you with a shield of love and light.”

På denne morgen møder jeg Odder. Lyset snubler gennem vinduet og bader kortene i gavmilde stråler. Kvinde blændes. Tøver. Ved egentlig godt, hvad hun bør skrive, men lige det ord, bør, får hende til at vente. Hun møder hans øjne, hun åbner sit blik.

”Skænk mig nu det, du har til mig i dag. Glæd mig ved tanken om at glædes.”

Odder betragter hende med listigt blik. Solstrålen trækker sig tilbage, da en sky kommer forbi. Der er opstået et tavst rum mellem dem, men det er ikke ubehageligt, tværtimod må hun erkende, at det egentlig er ret skønt. Odderøjne hviler stadig på hende, som et forstørrelsesglas, hvor solstråler formeres og bliver til ild. Det brænder på huden og hun bliver utålmodig.

Kom så med det, signalerer hun til ham uden ord. Jeg ved det jo godt!

”Du ved så godt som ingenting.” Nu får Odder stemme. ”Og det er præcist det, din sjæl har brug for i dag. Ikke et vide mentalt. Ikke at konkludere intellektuelt. Bare være åben og nysgerrig og tillade så meget lys og leg at trænge ind. Bløde op og blande sig med den flig af mismod, der kommer af at tro, at man ved.”

Odder bevæger sig nu videre ned mod søen. Kvinden følger efter og på vejen lægger hun mærke til et birketræ, som er større end andre birketræer, hun har mødt. Tyk stamme og store kraftige grene. Bladene er grønne og frodige, dunede på bagsiden og med savtakket kant. Bestøvet af vinden og fuld af musik. Den hvide bark har tynde flager af skæl. Det er et ældre træ.

Hun er på vej videre, men stopper så op foran birken. Og så sker der noget. Odder er pist forsvundet. Stemmen tilhører en anden nu. Birketræet taler til hende.

”Velkommen til.”

Da forstår hun, det var ikke Odder, men birketræet, der … Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden og det er ikke usædvanligt i Det Magiske Univers, at en frænde ledsager dig frem til den egentlige budbringer. Og indrømmet! Da hun så Odder, tænkte hun straks, at nøgleordet var leg og at han nu ville invitere hende til at kaste en håndfuld tryllestøv af lethed ind i dagen. Som i ”Kom, nu skal vi lege” og så aner man ikke hvordan. Legen er rustet som en gammel cykel, man har glemt udenfor et skur.

Nu beder birketræet hende om at tage plads og gør opmærksom på det sæde, der er ved hendes rødder. Kvinde sætter sig og spørger så venligt som hun mestrer:

”Hvad nu?”

”Vi skal bare trække vejret sammen” siger Birken og nu kan hun høre dens åndedræt. Ind. Ud. Ind. Ud. Hele jorden trækker vejret gennem birken og birken trækker jorden ind. Ud. Ind. Ud. Ind.

Mere sker der ikke og dermed sker alt. Kvinde og træ trækker vejret sammen.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
6. juli 2021

Det store birketræ, budskab og symboler

Det store birketræ mødte jeg på en gåtur i går aftes. Jeg havde absolut ingen anelse om, at hun ville lade sig skrive ind i dagens fortælling. Det skete bare. Og jeg sidder tilbage med en følelse af dyb taknemmelighed.

Glæden ved ikke at vide. At lægge alle formodninger i en bunke udenfor porten til Det Magiske Univers og skrive sig ind. Ind for at hente godgørende historiemedicin og på en kærlig måde få at vide, hvad man virkelig trænger til.

Som i dag. Bare trække vejret. Være. Glemme alt om mentale spekulationer og intellektuelle forklaringer. Skabe en åbning dér, hvor mismodet var.

Træerne

Træerne er vores ældgamle lærere. De er bærere af visdom og en særlig kraft. Og de har også symbolsk betydning. Birketræerne kaldes også skovens hvide damer. I den nordiske tradition er de associeret med gudinderne Frigg, Idunna, Hell og Freja.

De hvide damer kan hjælpe dig, når du søger nye veje. Birketræet er nemlig symbol på afslutninger og nye begyndelser. I birketræernes sfære kan du give slip på det, der tynger og finde en ny vej gennem skoven. Du skifter ham, du fornyr dig og finder et højere perspektiv i tilværelsen.

Og sådan er dér så meget. Magisk. Vidunderligt. Hvis man åbner sine øjne og vælger at se. Jeg skriver videre i Det Magiske Univers og håber, at vi skrives ved.

Kærlig hilsen
Lene

Kom, skriv med mig – Følg blot din længsel

På Skriveskolen for Fortællersker er din længsel din adgangsbillet. Du behøver ikke at have særlig skriveerfaring, ja du behøver ikke engang at formode, at du har en forfatter i maven. For skrivelængslen kan rumme så meget andet end bøger. Bøger er et produkt. Men på Skriveskolen for Fortællersker er processen nøglen.

Skrivelængsel kan paradoksalt nok være svært at sætte ord på. Det er som en dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget. Og så fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Du længes efter dig selv, din sjæl

Det du længes efter er dig selv. Din sjæl. Skrivelængslen er et kald. Nogle giver udtryk for sig selv og deres iboende kraft og kreativitet gennem malerier, andre danser, synger eller laver skåle af ler. Der er mange måder at lade sjælen danse på, men har du skrivelængsel er der ingen tvivl.

Der er ord i din jord. Din sjæl fortæller dig gennem længsel, at du så fint kan give udtryk for dig selv og dit sjælelige univers, din længsel og dine drømme ved at skrive. Din sjæl ønsker at lade sig fortælle.

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Skriv intuitivt og find din skrivestemme

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme.

I pagt med årstiderne og i kærlighed til processen

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces.

Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. 

Du vil opleve, at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Til det skaber jeg rum. Til de fortællinger åbner jeg min skrivestue og laver onlineforløb, så du kan øve dig og gennem ordene danse med det, der er. Uden dom og bedømmelse. De første kreative spirer skal leve, vokse og gro, ingen får lov til at rykke op dem med rod før tid.

Kreative og magiske rum

Jeg er intuitiv skrivecoach og din guide ind i Fortællerskens univers. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle dig. Ord for ord.

Intuitivt fra sjæl og hjerte

På Skriveskolen for Fortællersker, som lige nu udelukkende er et online univers i min sfære,
lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser mere end 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Er det din tur nu?

Skal du være med? Er det din tur til at træde gennem porten og indtage dit magiske univers gennem ord og fortællinger? Din tur til at folde længslen og lytte til sjælens sang, mens du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte?

Så book din skriverejse på et af de Fortællerske hold, som starter til efteråret. Lige herunder finder du en liste og et link til invitation og detaljer. På alle Fortællerske holdene er dér lige nu ravnerabat at hente og der er som altid et begrænset antal pladser på hvert hold.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021

DET MAGISKE LANDKORT – HØST
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 900,-

Det Magiske Landkort er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel.

FORTÆLLERSKEN SKRIVEFORLØB – EFTERÅR/VINTER 2021

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. juli
Pris DKK 2150,-

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli
Pris DKK 2550,-

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Vil du have ravnerabat og spare lidt på deltagergebyret, finder du datoen for sidste tilmelding under hvert kursus ovenfor eller ved at klikke videre til kursusbeskrivelsen.


Der er ikke ravnerabat på eSkrivekurser som Det Magiske Landkort Høst.

Hun er dér mellem linjerne

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv.
Den vise kvinde.
Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved.
Du behøver ikke længere at spørge andre.

Spørg hende.
Giv hende plads og rum og hav en intention om,
at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd.
Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads,
når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt.
Vi kan formulere en intention om,
at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme.
Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger,
en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det,
vores sjæl synger om.

Lene Frandsen (c)

Skriveskolen for Fortællersker
Når skrivelængslen kalder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: