Fra torne til tillid

The first step to move forward is to acknowledge where you are.

Der er tidspunkter på rejsen, hvor man omsluttes af grene med torne. Og der er tidspunkter, hvor den hvide hest uden ridder dukker op og spørger, om man vil med på tur.

”Vil du med på tur?”

”Det er umuligt” svarer man, ”eftersom jeg er fanget i et vildnis af torne.”

Hesten vrinsker, hesten ler.

”Jeg kan altså ikke se nogen torne.”

Da opdager man, at noget er sket i løbet af natten. Mørket har været tæt. Grene og torne er forsvundet og man står ude i det fri i kanten af skoven. Man føler sig lidt dum.

”Jeg kan forsikre dig om, at de var der lige før”. Jeg tager tre skridt frem og et til siden. På himlen kommer lyset til syne, dagen er grå med lovende pletter af noget, der kunne forandre sig til blåt. Våde blade ligger som et patchworktæppe i gyldne farver og luften er tyk af fugt.

Each ser på mig.

”Det tvivler jeg ikke på. Det er en del af rejsen. Der er tidspunkter, hvor du må vente, indtil din vej er klar til dig. Og hvis du overhører signalerne og bare maser frem, vil din modstand skabe tykninger af torne. Du er vel klar over, at Merkur er i retrograd lige nu? Det er sjældent et tidspunkt, hvor man får grønt lys og bare kan springe derudaf. Det er en tid, hvor man venter.”

”Men eftersom torne og viltre grene er forsvundet på magisk vis og du synes forbavsende rolig, vil jeg gentage mit spørgsmål.

”Vil du med på tur?”

Jeg nikker og tager imod invitationen. Snart sidder jeg rank på hendes ryg og i glidende trav bevæger vi os væk fra det sted, hvor jeg var fanget. Each er kendt med landet her, hun er en guddommelig stifinder. Og nu fragter hun mig videre, mens dagen står op. Væk er nat, mørke og torne.

”Dagens budskab” siger Each, ”for det vil du vel gerne høre? Stol på guddommelig vejledning og respekter rødt lys. Du kender den gode bøn.

Let me trust in the unknown until a clear path is shown.

“Måske lærer du det en dag?”

”Måske” mumler jeg og smager på tanken.

I naturen omkring os har efteråret fået fat. Det våde landskab skifter farve, blade falder, der er kastanjer på vores vej. Endnu engang oplever jeg, hvordan vejen åbner sig og den perfekte frænde dukker op, når det er tid. Fra torne til tillid. Måske lærer jeg det en dag?

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
6. oktober 2021

Merkur i retrograd – tomrum og ventetid

Tomrummet. Tilstanden mellem to faser, lige dér hvor den ene fase er slut, men hvor den anden ikke helt er startet endnu. Hyrdetimen, timen mellem nat og dag. Det tidspunkt på året, hvor vinteren egentlig er slut, men hvor foråret ikke har taget over. Og alle de andre overgange mellem årstider og livsfaser. Tidspunktet, hvor vi mennesker kan blive noget så utålmodige og rastløse og har stor lyst til at kaste os ud i næste fase, selvom det slet ikke er meningen. Tomrummet har nemlig sin særlige gave og er en del af det, der findes i alt. Et mellemrum. Intermezzo. Ingen svar. Intet hastværk.

Har du nogensinde oplevet, at naturen holder vejret? Det er som om alting pludselig står stille. Der er ingen vind, ingen lyde, alt ånder fred. Hvis man stiller sig ud og trækker vejret dybt ned i maven og lader sig gribe af energien, falder man ind i en blød stilhed. Tankerne forstummer, kroppen falder til ro. Tør man blive stående uden at følge pludselige impulser til at bevæge sig videre, handle eller gøre noget, bliver man grebet af noget andet. Et slags tomrum. Det er som at sidde på en bro i fuldstændig harmoni med omgivelserne og blot dvæle ved synet af den flod, som flyder under broen. Stilhed. Væren.

Der er ingenting andet at gøre end at hengive sig og vide, at det tidspunkt, hvor man sammen med naturen tager det næste skridt og træder over grænsen til næste fase, vil komme. Det kommer, når tid er. Ikke før og ikke siden.

Merkur er i retrograd indtil den 18. oktober. Når en planet er i retrograd, kan den ikke give udtryk for sin fulde energi. Der er stagnation og forsinkelse. Vi mærker det især, hvis vi prøver at forcere og kæmper imod. Så bremses vi på den ene eller anden måde.

Vintersjæl – et fordybelsesforløb til dig og din vinter

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Vintersjæl – klik her for fuld invitation og detaljer

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: