Mod nord

Jeg har aldrig rigtig lært dig at kende. Det er som om vi blot passerer hinanden. Der var du, en skygge i natten. Der står du, en klippe når dagen gryr. De store fyrtræer som slanke tårne bag dig. Hulen i klippen, hvor du bor. Sneen som hvide øer i mørket. Det her landskab er ukendt for mig og jeg mærker en impuls til at vende mig om og gå den anden vej. Det har jeg gjort så tit. Jeg når frem til dette sted og så kommer jeg ikke længere, det er som om jeg stivner her.

Flugt byder sig til, et tæppe af uvished sænkes over mig og jeg indfanges af tvivl. Det er bare en drøm, fortæller jeg mig selv, en af dem, man vågner fra. Hans stemme er en dyb brummen i mørket.

”En af dem, du vågner til.”

Det er morgen selvom det er mørkt. Det blå mørke som en bro mellem nat og dag. Man må gå over tærsklen for at komme ind i dagen.

”Det er vinterlys” siger han og for første gang har vi en egentlig samtale. Ja, altså bortset fra, at jeg ikke har sagt noget endnu. Jeg lytter med bankende hjerte. Jeg står her endnu. Tidligere ville jeg være løbet gennem mørket over klipper og gennem sne, men nu går det op for mig, at jeg ikke længere ved, hvor hjem er. Noget er sket og jeg kan ikke lide det, det er ubehageligt og angstfremkaldende. Det her sted. Den frænde.

Hans latter er en dyb brummen.

”Nemlig, jeg er din frænde, en af de mere sjældne eftersom du har modstand mod mig. Længe har jeg ventet, for jeg vidste, at den dag ville komme, hvor du ikke længere havde noget sted at flygte hen. Den dag er nu. Så den første lektion er, at frygten hører med. Det findes ikke uden.

Mørke øjne i brun pels betragter mig. Han signalerer, at jeg skal komme nærmere. Et skridt. To skridt. Tre skridt. Med bankende hjerte og ånde, der laver røgsignaler. Det føles som en ud af kroppen-oplevelse.

”Er du sikker på, at det ikke er en drøm?”

Det er han. Uden at give den tanke mere energi, inviterer han mig til at se mig lidt omkring og lære det nye landskab at kende. Selv sætter han sig roligt ved indgangen til hulen og siger ikke mere.

Flere skridt. Jeg er nu på linje med ham og hjertet hamrer hårdt i mit bryst. Luk mig ind. Ind i varmen under stjernerne. Under sneen er jorden stenet, vi er langt mod nord. Over os lyser stjernerne. Jeg trækker vejret dybt og laver flere røgsignaler.

”Hjælp mig med at finde hjem” hører jeg min stemme bede.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
27. oktober 2021

Snart er det vinter

Fortællingen kom til mig, da jeg skrev mine magiske morgensider. Og som du måske har gættet er Bjørnen frænde. Han gør ikke stor stads af sig, det har han aldrig gjort og det er sandt, jeg ofte er gået udenom hans sfære. Jeg er vendt om. Men i morges landede jeg midt i det landskab, hvor han bor. Et sted mod nord.

Retning og nøglerod

Nord er vinterens retning. Nøgleord er livskraft, næring, regeneration, healing, livets cyklus, visdom baseret på erfaring og levet liv og rodenergi og mørke. Mørket er en del af livets cyklus og om vinteren er det mørkere end ellers. Mørket er større, det griber om sig og som fortællingen også siger, kalder det os hjem.

Det inviterer os til at lytte. Det kalder på os, så vi kan skabe rum og ro. Vi har brug for at restituere, hvile og give plads til det nye, som skal spire, når foråret kommer. Det bor i mørket.

Men hvad hvis vi ikke længere ved, hvor hjem er? Hvad hvis vi er nødt til at drage ud for at finde et nyt sted at kalde hjem. Et sted i os selv, dybt i rødderne måske? Det er fortællingen også et symbol på og min rejse er lige startet. Jeg har længe mærket et tomrum åbne sig og lært af erfaring ved jeg, at tomrummet er forudsætningen for alt nyt. Vi er nødt til at tillade os selv stilhed, tomhed og en pause, hvis nyt skal opstå indefra.

Til det tilbyder vinterens os sit rum. Og så kan det jo være, at man møder Bjørnen, hvis man altså som jeg inviterer fortællingens kraft med på den indre rejse.

Vintersjæl

Jeg har skabt et skriveforløb til dig, som har brug for at gøre det samme. Baseret på min egen erfaring og skriverejse gennem årene i pagt med årshjulet, er Vintersjæl blevet til.

Vintersjæl starter den 1. november omkring tidspunkt for Samhain og det tager dig på en skriverejse gennem vintermånederne. Det er en invitation til fordybelse og til at lytte til sjælens kald. Gennem ord og fortællinger lærer du vinteren og mørket bedre at kende. Du forankrer dig i årstiden, for skriveafsæt og øvelser er komponeret til det formål.

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

NB! Nice to know

 Er Vintersjæl det samme som sidste år

Ja, det er samme Vintersjæl skrivekursus som i 2020, men denne gang vil dér ikke være en ydre cirkel. Vi helliger os det indre rum og fordybelsen.

Kærlig hilsen
Lene

Words themselves can become acts of beauty
that awaken and strengthen our commitment
to living our soul’s desire.

– Oriah Mountain Dreamer –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: