Steder der er svære at elske

Morgenen er lyserød, langsomt ånder horisonten og dagen får liv. Jeg har passeret porten til Det Magiske Univers og bevæger mig op af en bakke for siden at stå på toppen med bankende hjerte og skue ud over landskabet. Det åbner sig i en dal for mine fødder og byder så velkommen til et mere stenet og klippefuldt sted. Det virker bekendt, jeg tøver, for det fortæller mig uden omsvøb, hvor jeg er på min rejse. Det indre spejler det ydre og omvendt. Det kan være ganske magisk, når man er i humør til det. I dag har jeg kun én ting at sige til den sag: Det orker jeg ikke. Ikke igen. Ikke allerede!

Så ser jeg ham på et klippeudspring i disen. Tiden er inde. Med tunge skridt går jeg ned af bakken, holder igen for ikke at få for meget fart på. Jeg vil ikke skynde mig. Lyset ændrer sig, mens jeg med langsomme skridt trasker hen mod ham. Det lyserøde har mistet sin glød og udvandes, men lyset vokser og svage blå nuancer byder sig til. En lyd fanger min opmærksomhed. Hører jeg en lille fugl synge?

”Kom nu nærmere” råber han til mig, ”selvom det er fint at tage den med ro, er det godt at kende forskellen. Din aura oser af modstand.”

”Klipper og stenet vej. Hvad tror du?” Jeg fnyser og glemmer min intention om at være åben og modtagelig. Det er noget opreklameret pjat.

Vædderen ler, for det er selvfølgelig ham, som er min frænde i dag.

”Du ved det godt. På dette stenede sted er der brug for indre styrke og mod til at gå igennem. Det er sted i dig selv, du altid er flygtet fra. Eller har undgået” tilføjer han. ”Et sted som er svært at elske.”

”OK, men så svar mig ærligt.” Jeg tramper i jorden, kan jeg mærke, det gør ondt i min fod. ”Skal man absolut elske alting? Det er blevet en byrde!”

Så er det sagt. Jeg sukker og går et par skridt nærmere. Vi er tæt på hinanden nu.

”Jeg vil gerne være din guide i stenet landskab” svarer han uanfægtet og jeg opdager, hvor imponerende han er. De krogede horn, det faste blik og hovene, som er skabt til klipper og stejle afsatser. Ak, mine fødder har ikke de samme evner.

”Tak” hører jeg mig selv sige, ”det ville da være … dejligt.”

Mere vædderlatter fylder morgenen.

”Du er stærkere end du tror. Men lige nu gør du dig svag og lader al din modstand få stemme. Det forplanter sig og sjælen skrumper som en vindrue, der blev til rosin. Du lader gamle fortællinger tage pippet fra dig. Men nu skal du bare høre.” Han skraber i jorden.

”Du hørte da en fugl synge. Den synger i dit bryst. Sangen handler om en ny begyndelse og frø, der spirer i mørket. Og det er helt sandt. Vejen går gennem mørket og en del af landskabet er fuld af sten og klippede kanter. Snoede veje og steder, der er svære at elske.”

Der var den igen!

”Måske hader du det nu, men du vil lære at elske det senere. Din modstand vil forvandle sig, magi vil ske. Skal vi så gå?”

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
29. oktober 2021

Vædderen

Sidste år ved samme tid mødte jeg også vædderen. Han er en sjælden frænde på min vej, men han dukker som regel op, når jeg har trængt mig selv op i en krog og gamle fortællinger borer deres knoklede fingre ind i mit bryst. Det, jeg troede, jeg var sluppet af med, dukker op igen. En test, vil nogen nok sige. Ja, tests er der nok af. Men vi skal aldrig underkende den magt, de fortællinger har over os, fordi de har været vores sandhed og en del af vores frygt, så længe vi kan mindes.

For mig er det en gave at kunne sætte ord på. At byde fortællingens kraft op til dans og påkalde mig de frænder og hjælpere, som kan støtte mig på etaper, som ikke er så lette endda. Det er min måde at folde det ud på, som ellers kan få så stor magt i det indre. Som kan tryllebinde og holde os fast i frygt og begrænsninger. Og der ér hjælp at hente!

Sidste år ved samme tid inviterede Vædderen mig til at følge Glædens Vej. Og han sagde:

Hørte du mit råd? Det er et af de bedste. Følg glædens vej. Det lyder så let og er så svært, men det er nøglen. Jeg har set, hvordan du tøver, når sjælen bobler af fryd, som om du ikke helt kan være i glæden. Det må du lære nu, for glædens vej er din vej.”

Jeg har holdt et vågent øje med dig og set, hvordan frygten ofte formår at få dig afveje. Lokker, smigrer og viser dig det, du kender så godt. Det er der paradoksalt nok en god portion tryghed i. Men din sjæl får kvalme af den tryghed. Den er et fængsel. Derfor anerkender jeg din beslutning om nu at forlade dalen og komme lidt op i højderne.

Falsk tryghed

Frygten er snu, det må jeg give den. For vi er blevet så vant til dens væsen, at vi tager den fortællinger for gode varer. Den holder os fanget i et bur, hvor vi paradoksalt nok føler os trygge, for her er noget, vi kender. Udenfor buret er alt ubekendt. Uvisheden danser som dis på tidlige morgener.

Hvor går vejen hen, hvis den ikke er betinget af frygt og hvis vi vælger med hjertet?

Det vil jeg finde ud af nu, hvor min efterårsrejse bliver til en vinterrejse. Vi nærmer os tidspunktet for Samhain og porten til vinter.

Vi nærmer os også tidspunktet, hvor Vintersjæl starter.

Vintersjæl

Har du tænkt over, hvordan din vinter skal være? Hvad du ønsker dig af vinterrummet og håber, at mørket skal rumme? Kan du mærke hvad du har brug for? Og har du tænkt over, at du selv kan være med til at forme det rum ved at have en intention om at nære det indre og lytte til sjælens sang?

John O’Donohue siger det således:

We need to remain in rhytm with our inner clay voice and longing.
Yet this voice is no longer audible in the modern world.
– John O’Donohue –

Vi kaldes hjem

Det kan være svært at skabe rum og blive lydhør overfor sjælens stemme og længsel i en travl hverdag. Og det kan være en udfordring at blive glad for vinterens og mørkets gave, hvis vi fortsat skal være i fuld vigør og have ligeså travlt som i den lyse del af året. Nu er dagene korte, mørket kommer tidligt og uanset om vi synes om det eller ej, kalder det os ind. Vi kaldes hjem.

Vinteren er rodenergiens tid. Energien lagres i rødderne og under jorden. Jorden er vinterens element. Ville det ikke være skønt, hvis du i vintermånederne kunne bruge lidt mere tid på dig selv og nære det indre, følge længslens kald og lytte til, hvad din sjæl synger om?

Det er min intention med Vintersjæl

Det er min intention med Vintersjæl, som er et inderligt skriveforløb for kvinder i alle aldre. Her skaber vi hver især rum og finder rum gennem skrivning og fortællinger. Vi høster historiemedicin af den slags, der er så god for sjæl og hjerte.

Vintersjæl starter den 1. november og skriverejsen varer 4 måneder. Der er ikke bestemte dage, du skal skrive, du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din vinterrytme.

Vejen gennem vinteren

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk. Forløbet slutter ved udgangen af februar, hvor marts tager over og det første spæde forår giver sig til kende.

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

NB! Nice to know

 Er Vintersjæl det samme som sidste år

Ja, det er samme Vintersjæl skrivekursus som i 2020, men denne gang vil dér ikke være en ydre cirkel. Vi helliger os det indre rum og fordybelsen.

Har du andre spørgsmål inden tilmelding, så skriver du til mig på skrivehuset@gmail.com. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Lene

Words themselves can become acts of beauty
that awaken and strengthen our commitment
to living our soul’s desire.

– Oriah Mountain Dreamer –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: