Vi har sagt ja

Jeg møder ham de fleste morgener i tusmørket. Han besøger haven og sidder ved rosenbusken, mens jeg går tur med hunden. Når jeg kommer tilbage, hilser vi på hinanden og ofte sker det, at han flyver mod vest. Men jeg så ham, vi så hinanden.

Nogle gange synger han, andre gange er han stille. Men med sin tilstedeværelse minder han mig om noget, der er så let at glemme i travle liv. Fortryllelsen.

Nu er det jo sådan, at jeg har en intention om at leve et fortryllende liv. Jeg ønsker at invitere magien helt ind, at den må danse dybt i mit hjerte og glæde min sjæl. Den er ikke bare noget, man læser om i en bog. Den er ikke fantasi eller forestilling. Den er ægte, levende, den ånder og knitrer i blade og træer. Den danser i landet mellem verdener.

Er det en udfordring? En af de store? Svaret er ja. Men den er hele rejsen værd.

Det minder han mig om, Den Sorte Druide. Det synger han om i sin sang. Når jeg ser ham, så husker jeg og i sekunder stopper jeg op og dvæler ved følelsen af at livet kan være magisk. Men vi må åbne os for det og det kan vi blandt andet gøre via vores intention.

Min intention er at lade min pen vandre dybt i Det Magiske Univers og hengive mig uden modstand. At skrive det, der kommer, det jeg hører, når travle tanker falder til ro. Musikken. I dur eller mol. Det lette og det svære.

Dit kraftpunkt er altid dér hvor du er, ja selv midt i sorgens dybt. Her er dit hjerteblæk.

Med lang bremselængde har jeg taget hul på et nyt kapitel af min rejse i Det Magiske Univers. Omgivet af birketræer står jeg stille i den kølige morgen. Jeg har rejst gennem mørket og hilst på svære steder i min sjæl, set de mønstre og fortællinger, der har dannet ubevidste rammer om mit liv.

Jeg har holdt om min indre pige og været med hende. Jeg sagde ikke, at hun ikke skulle være bange, mens jeg selv rystede af angst. Jeg gav ikke efter for mit eget ubehag. Nej, jeg fortalte hende, at det er OK at være bange. Og at jeg, uanset hvad hun føler og tror, vil holde om hende lige dér og mærke uden at flygte. Jeg vil aldrig gøre hende forkert. Hun er ægte, hun er rigtig, hun er skøn.

Hun faldt til ro. Hvilken befrielse det er, at man har lov til at være sårbar, en der mærker og ser og får livet helt ind under huden. Nu vågner hun, slår øjnene op og ser med glæde og begejstring på den sorte fugl i mørket. Lige dér, hvor dagen gryr. Så ser hun på mig og jeg nikker, mens jeg stryger hende over søvnigt hår.

Vi siger ja. Og så ler vi. Mærker begejstringen danse med vestenvinden og lytter til solsortens sang. Fortryllelsen er vores bånd. Eventyret vores glæde. Med alt hvad det indebærer af op- og nedture, blå mærker og tårer, der får lov at strømme frit. Vi har sagt ja.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
13. januar 2022

Dit kraftpunkt

Hvis du har deltaget på et af mine online skrivekurser eller været med på intuitiv skriveworkshop i min stue, så ved du det. For jeg har sagt det. Mange gange. Vi skriver i livet. Det er essensen af skriverejsen og den intuitive skrivning.

Dit kraftpunkt er altid dér, hvor du er. Der er dit hjerteblæk. Hvad end du mærker modstand, du er i sorg eller fortvivlelse. Dér dypper du pennen, det er fra det sted, dit hjertes fortællinger vokser og gro. I sårbarhedens muld vokser smukke træer.

Jamen, siger du og protesterer, jeg har en drøm om at skrive eventyr, der vækker glæde og begejstring. Så kan jeg da ikke skrive fra det her mudrede sted af modstand og voldsomme følelser. Alting stritter imod det, der egentlig er min intention.

Din intention stammer fra hjertet og det vækker din modstand

Selvfølgelig! For ved du hvad? Du har formuleret en intention, som stammer fra hjertet (og det er vigtigt). Du har gjort det helt rigtige. Det vækker din frygt, din modstand og den indre censor får travlt med at gøre sit arbejde. Fortælle dig, at du er forkert på den og bruge alle de tarvelige kneb, den har brugt det meste af dit liv. Den ved, hvad dér virker.

For du er nemlig på vej ud af din komfortzone. Du har åbnet lågen til dit bur, du er klar til at flyve fra dit fængsel. Du vil gerne skrive eventyr, eventyr, som vækker glæde og begejstring og som også glæder andres hjerter, hvis de altså læser med. Og så. Bum! Bliver modstanden tyk som ærtesuppe.

Dit kraftpunkt er altid dér, hvor du er. Vi skriver i livet. Det er udgangspunktet. Vi skriver det svære, det sørgelige, det modstandsfyldte og vi gøder sårbarhedens jord. Med ord. Og fortællinger.

Sådan starter skriverejsen. Hos Fortællersken.

I går fik jeg den fineste e-mail fra en kvinde, som deltager på Fortællersken III, Pennens Kraft, skrivekurset lige nu. Vi er i gang med den sidste etape. Hun fortæller mig, at hun har genfundet sin skriveglæde. Det sted, hvor den ægte glæde bor. Det kan måske lyde som en lidt vag gave, men sandheden er en helt anden. Den skriveglæde er magisk. Den fører dig på vej, den fastholder dig i din intention og over tid vil den skænke dig mirakler. For eftersom vi skriver i livet, så har skriverejsen og de fortællinger, de eventyr, vi skriver også dybe tråde til vores liv og den måde, vi er i livet på. Vi lærer at danse med magien.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

For skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig. Til det skaber jeg skriveafsæt og øvelser, som du kan arbejde med og skrive ud fra på din måde.

Mange af de skriveafsæt og øvelser, som jeg byder på i Fortællersken forløbene, er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skrivecirklerne inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand. Det, der står i vejen, er vejen.

Skal du med på skriverejse i Fortællersken? Vinteren og forårets program ser ud som følger:

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter/Forår 2022


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 15. januar 2022 – ALLE PLADSER ER BOOKET
Online skrivekursus for kvinder

NYT HOLD KOMMER TIL SEPTEMBER 2022 – tilmeldingslink følger
Du kan forhåndstilmelde dig på skrivehuset@gmail.com


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 1. februar 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er 3 pladser tilbage på holdet


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2022
Online skrivekursus for kvinder

PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2022
Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Jeg har nu afholdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: