I tranelære

”Det er også en del af visdommens væsen” fortæller hun mig. Men jeg har spolet fortællingen lidt frem, lad os starte ved begyndelsen.

Søen er i oprør, men hun er rolig. I dag var jeg helt bevidst om den vej, jeg valgte, min intention som en lysende stjerne i det urolige mørke. Flammen blafrede voldsomt, da jeg gik herhen. Hen til søen, hen til hende. En intention om at lære det, hun kan og svøbe mig i samme gode ro, som hun mestrer. Man ser det på hende, man mærker den straks. Roen. Det vil jeg gerne lære.

Det er rart at være så sikker på, hvad man gerne vil lære. Så sikker, at al tvivl forstummer og modstanden flyver sin vej. Det fortæller jeg hende straks ved min ankomst til søen.

”Jeg ønsker at komme i lære hos dig, Corr, vil du acceptere mig som din elev?”

Hun står som sædvanlig på ét ben i vandet og har tilsyneladende stået sådan hele natten. Under Nymånen i det sorte mørke.

Lyset har sneget sig ind på mig, det kommer bagfra og breder sig uden at spørge om lov. I det samme blæser flammen i min lanterne ud, jeg konstaterer at jeg ikke har brug for den længere. Dagen har indhentet mig og jeg er fremme hos Corr.

”I tranelære?” smiler hun, stemmen hvisker, ord skrives med vind. ”Er det dit ønske?”

Jeg nikker prompte. Vinden er kold og får mine øjne til at løbe i vand.

”Det er mit ønske. Jeg ønsker at komme i tranelære.”

”Er det min ro, du søger?” spørger hun og jeg indser, at jeg nok ikke slipper gennem nåleøjet så let. Er jeg overhovedet egnet? Hende med de store følelser og som kan mærke verdens frygt? Det smitter af og sætter sine spor.

Corr ler helt uden hån.

”Selvfølgelig er du egnet! Og jeg har ventet på dig, ventet på at du skulle blive klar. For det, du anser for at være en ulempe, er den største fordel du har.”

”Hør her. At være i tranelære vil kræve en særlig indsats af dig. Du kan ikke gøre som før og det er ikke nogen nem vej. Du vil stå ansigt til ansigt med de vildeste impulser. Impulser til flugt og overspring. Undskyldninger vil stå i kø for at få din opmærksomhed. Gamle historier vil æde af dit mod”

”Det kræver disciplin og en hjertefølt intention. Her får du brug for din styrke.”

”Jeg er klar” svarer jeg uden at tøve, selvom tvivlen pludselig dirrer i mig. ”Fortæl mig, hvad jeg skal gøre.”

Lidt mere latter danser i sivene ved søens bred.

”Her har vi essensen” siger Corr. ”Du skal ikke gøre, du skal være. Øvelsen kræver i al sin enkelthed at du lærer at kanalisere dine følelsers stærke energi og din ild i øvrigt, for den har du meget af, ind i roen. En slags transmutation. Jeg vil blandt andet invitere dig til at meditere mere, du vil lære om tålmodighed, timing og vedholdenhed. Disciplin er et nøgleord og læringen vil primært være af den praktiske slags. Du kan ikke bare læse om det i en bog og gentage den intellektuelle læring. Forstår du?

Jeg nikker. Hvad har jeg dog kastet mig ud i?

Hun ser granskende på mig, betragter sin nye elev. Hvad mon hun tænker? Fortryder hun, kan hun se, at jeg vakler, græder stille tårer af fortvivlelse i den kolde vind?

Men hendes stemme er mild, da hun siger:

”Der vil være en overraskelse til dig, når vi kommer lidt længere frem i forløbet. For det er ikke alt, jeg har fortalt dig nu. Mere kommer senere. Så sig mig ærlig. Vil du virkelig være min elev?

”Ja tak” råber jeg. ”Det vil jeg hjertens gerne.” Hun beder mig om at komme tilbage i morgen ved samme tid. Vi skilles og jeg går hjem. En kvinde er kommet i tranelære. Hun lyttede til sin intuition.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
2. februar 2022

Photo by Frank Fichtmueller, Dreamstime (c)

Do you have the discipline to be a free spirit?

Sådan spurgte Gabrielle Roth og det er et af de bedste spørgsmål, jeg ved. Jeg bruger det ofte i mit virke som intuitiv skrivecoach, eftersom kvinder deltager i mine forløb med en intention om at skrive fra sjæl og hjerte. Men hvad kræver det? Er intuitiv skrivning så meget anderledes end andre former for skrivning?

Ikke som udgangspunkt. Du er nødt til at møde op og skrive. Mange starter med at spørge mig, hvor meget tid, det kræver, for tid har man sjældent nok af. Det skal helst ikke kræve for meget og tage for lang tid. Bedst ville det være, hvis der fandtes 10 hurtige trin til intuitiv skrivning fra sjæl og hjerte og at der i den proces ville dukke formidable fortællinger op, som var klar til udgivelse.

Det gør der ikke. Ikke uden din dedikation og en vis disciplin. Er du klar til det? Do you have the discipline to be a free spirit?

Tanker og uro – det er normalt

Der er mange tanker og de tanker skaber uro omkring intentionen. Det er som om en lavine af tanker, frygt og modstand sættes i gang.

Den gode nyhed er, at det er helt normalt. For når du formulerer en intention, som stammer fra hjertet og når du begiver dig ud i den første kreative fase, så træder du ud af dit trygge fængsel og ind i vildnisset. Du er på vej ud af din komfortzone.

Det, der står i vejen

Så sker det. Det kan du være forvisset om. Alt det, der står i vejen, dukker op og udfordrer dig big time. Frygten begynder at rumstere og nu skriver jeg noget, som jeg har skrevet før. Men det er vigtigt!

Du formulerer en intention med din skrivning. Du ønsker at skrive fra sjæl og hjerte, du vil så gerne skrive dig fri. Du mærker længslen boble og du fornemmer, at du har et rigt univers af ord og fortællinger i din sjæl. Noget vil gerne skrives gennem dig. Og det er helt sandt, hvad du mærker.

Så sker det. Frygten begynder at rumstere. Puffer til dig og hvisker i dit øre. Efterhånden bliver den stille hvisken til små råb, det føles som sværd, der rammer dig i mellemgulvet. Du kan ikke, skal ikke, du er ikke god nok, har ikke tid nok, du er en fiasko, du har ikke det, ser skal til.

Det er løgn!

For det, min ven, er også et typisk tegn på frygt og det er noget ego-noget.

Andre tegn på frygt i øvrigt, dem får du også lige her:

 • manglende tid
 • manglende …. andre ting som f.eks. penge, evner
 • kritik af andre (give andre skylden for at du ikke får skrevet)
 • overspringshandlinger
 • selvkritik og nedgørelse af det, du skriver
 • sammenligning med andre og efterfølgende dom (jeg er ikke god nok)
 • episoder fra fortiden (gamle historier) som bakker op om “det går jo aldrig, det her”

Derfor er disciplin en essentiel ingrediens, når du allierer dig med fortællingens kraft på den indre rejse. Når du har en intention om at skrive fra sjæl og hjerte og folde andre historier ud end dem, du har hørt på og danset til det meste af dit liv. I dit hjerte bor en anden sandhed. Og det, der står i vejen, er vejen. Vi griber det som en invitation til lærering og skriver os ind.

Vil du gerne lære det? Og har du en intention om at lade din skrivning være spirituelt forankret? Er 2022 året, hvor du ønsker at komme et spadestik dybere og lytter mere til det, der bobler i din sjæl?

Online skrivekursus – skrivning med spirituel forankring

Så kom med på skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft, som starter ved Forårsjævndøgn den 20. marts? Lige nu får du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lærer du mere om spirituel skrivning og prøver kræfter med det selv. Vi arbejder med fortællinger som guider på den indre rejse og skriver intuitivt i pagt med årshjulet. Vi adresserer det, der står i vejen og øver os på at skrive os fri.

I øvrigt vil i Fortællersken III, Pennens Kraft, alliere os med kraftdyr og frænder. Præcist som jeg gør det i fortællingen ovenfor. Her er Tranen min læremester, eftersom jeg ønsker at skabe grobund for mere ro i mit liv. At gøre mindre og være mere.

Kalder det på dig? Så læs med videre.

Fortællersken III – Pennens Kraft, Forår

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Spirituel skrivning i Fortællersken III, Pennens Kraft

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel Bypassing er på ingen måde formålet med spirituel skrivning i Fortællersken III.

Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

Vi søger via pennens kraft at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger fortryller og kan guide os på den indre rejse.

I Fortællersken III har vi tillid til pennens kraft og vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Intuitiv skrivning med spirituel forankring

Vi leger, vi udforsker og øver os på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Vi lytter og har en fælles intention om at bruge fortællingens kraft som guide på den indre rejse.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som kalder på intuitiv skrivning. Og i Fortællersken III vil jeg gøre det på en helt særlig måde.

Skrivebreve, frænder og Kompasbogen

Fortællersken III, Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til Det Magiske Univers. Du inviteres til at skrive dig ind.

I hvert skrivebrev stifter du bekendtskab med et nyt kraftdyr fra den keltiske tradition. Dyret er både fortæller og frænde. Hvert dyr har 3 nøgleord, som du får udleveret til inspiration og invitation.

Samtidig får du som deltager din egen kopi af Kompasbogen. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve. Om du tager imod invitation, er helt op til dig.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken III får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken III, Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 20. marts 2022 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2022
Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: