I tranelære

”Det er også en del af visdommens væsen” fortæller hun mig. Men jeg har spolet fortællingen lidt frem, lad os starte ved begyndelsen.

Søen er i oprør, men hun er rolig. I dag var jeg helt bevidst om den vej, jeg valgte, min intention som en lysende stjerne i det urolige mørke. Flammen blafrede voldsomt, da jeg gik herhen. Hen til søen, hen til hende. En intention om at lære det, hun kan og svøbe mig i samme gode ro, som hun mestrer. Man ser det på hende, man mærker den straks. Roen. Det vil jeg gerne lære.

Det er rart at være så sikker på, hvad man gerne vil lære. Så sikker, at al tvivl forstummer og modstanden flyver sin vej. Det fortæller jeg hende straks ved min ankomst til søen.

”Jeg ønsker at komme i lære hos dig, Corr, vil du acceptere mig som din elev?”

Hun står som sædvanlig på ét ben i vandet og har tilsyneladende stået sådan hele natten. Under Nymånen i det sorte mørke.

Lyset har sneget sig ind på mig, det kommer bagfra og breder sig uden at spørge om lov. I det samme blæser flammen i min lanterne ud, jeg konstaterer at jeg ikke har brug for den længere. Dagen har indhentet mig og jeg er fremme hos Corr.

”I tranelære?” smiler hun, stemmen hvisker, ord skrives med vind. ”Er det dit ønske?”

Jeg nikker prompte. Vinden er kold og får mine øjne til at løbe i vand.

”Det er mit ønske. Jeg ønsker at komme i tranelære.”

”Er det min ro, du søger?” spørger hun og jeg indser, at jeg nok ikke slipper gennem nåleøjet så let. Er jeg overhovedet egnet? Hende med de store følelser og som kan mærke verdens frygt? Det smitter af og sætter sine spor.

Corr ler helt uden hån.

”Selvfølgelig er du egnet! Og jeg har ventet på dig, ventet på at du skulle blive klar. For det, du anser for at være en ulempe, er den største fordel du har.”

”Hør her. At være i tranelære vil kræve en særlig indsats af dig. Du kan ikke gøre som før og det er ikke nogen nem vej. Du vil stå ansigt til ansigt med de vildeste impulser. Impulser til flugt og overspring. Undskyldninger vil stå i kø for at få din opmærksomhed. Gamle historier vil æde af dit mod”

”Det kræver disciplin og en hjertefølt intention. Her får du brug for din styrke.”

”Jeg er klar” svarer jeg uden at tøve, selvom tvivlen pludselig dirrer i mig. ”Fortæl mig, hvad jeg skal gøre.”

Lidt mere latter danser i sivene ved søens bred.

”Her har vi essensen” siger Corr. ”Du skal ikke gøre, du skal være. Øvelsen kræver i al sin enkelthed at du lærer at kanalisere dine følelsers stærke energi og din ild i øvrigt, for den har du meget af, ind i roen. En slags transmutation. Jeg vil blandt andet invitere dig til at meditere mere, du vil lære om tålmodighed, timing og vedholdenhed. Disciplin er et nøgleord og læringen vil primært være af den praktiske slags. Du kan ikke bare læse om det i en bog og gentage den intellektuelle læring. Forstår du?

Jeg nikker. Hvad har jeg dog kastet mig ud i?

Hun ser granskende på mig, betragter sin nye elev. Hvad mon hun tænker? Fortryder hun, kan hun se, at jeg vakler, græder stille tårer af fortvivlelse i den kolde vind?

Men hendes stemme er mild, da hun siger:

”Der vil være en overraskelse til dig, når vi kommer lidt længere frem i forløbet. For det er ikke alt, jeg har fortalt dig nu. Mere kommer senere. Så sig mig ærlig. Vil du virkelig være min elev?

”Ja tak” råber jeg. ”Det vil jeg hjertens gerne.” Hun beder mig om at komme tilbage i morgen ved samme tid. Vi skilles og jeg går hjem. En kvinde er kommet i tranelære. Hun lyttede til sin intuition.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
2. februar 2022

Photo by Frank Fichtmueller, Dreamstime (c)

Do you have the discipline to be a free spirit?

Sådan spurgte Gabrielle Roth og det er et af de bedste spørgsmål, jeg ved. Jeg bruger det ofte i mit virke som intuitiv skrivecoach, eftersom kvinder deltager i mine forløb med en intention om at skrive fra sjæl og hjerte. Men hvad kræver det? Er intuitiv skrivning så meget anderledes end andre former for skrivning?

Ikke som udgangspunkt. Du er nødt til at møde op og skrive. Mange starter med at spørge mig, hvor meget tid, det kræver, for tid har man sjældent nok af. Det skal helst ikke kræve for meget og tage for lang tid. Bedst ville det være, hvis der fandtes 10 hurtige trin til intuitiv skrivning fra sjæl og hjerte og at der i den proces ville dukke formidable fortællinger op, som var klar til udgivelse.

Det gør der ikke. Ikke uden din dedikation og en vis disciplin. Er du klar til det? Do you have the discipline to be a free spirit?

Tanker og uro – det er normalt

Der er mange tanker og de tanker skaber uro omkring intentionen. Det er som om en lavine af tanker, frygt og modstand sættes i gang.

Den gode nyhed er, at det er helt normalt. For når du formulerer en intention, som stammer fra hjertet og når du begiver dig ud i den første kreative fase, så træder du ud af dit trygge fængsel og ind i vildnisset. Du er på vej ud af din komfortzone.

Det, der står i vejen

Så sker det. Det kan du være forvisset om. Alt det, der står i vejen, dukker op og udfordrer dig big time. Frygten begynder at rumstere og nu skriver jeg noget, som jeg har skrevet før. Men det er vigtigt!

Du formulerer en intention med din skrivning. Du ønsker at skrive fra sjæl og hjerte, du vil så gerne skrive dig fri. Du mærker længslen boble og du fornemmer, at du har et rigt univers af ord og fortællinger i din sjæl. Noget vil gerne skrives gennem dig. Og det er helt sandt, hvad du mærker.

Så sker det. Frygten begynder at rumstere. Puffer til dig og hvisker i dit øre. Efterhånden bliver den stille hvisken til små råb, det føles som sværd, der rammer dig i mellemgulvet. Du kan ikke, skal ikke, du er ikke god nok, har ikke tid nok, du er en fiasko, du har ikke det, ser skal til.

Det er løgn!

For det, min ven, er også et typisk tegn på frygt og det er noget ego-noget.

Andre tegn på frygt i øvrigt, dem får du også lige her:

  • manglende tid
  • manglende …. andre ting som f.eks. penge, evner
  • kritik af andre (give andre skylden for at du ikke får skrevet)
  • overspringshandlinger
  • selvkritik og nedgørelse af det, du skriver
  • sammenligning med andre og efterfølgende dom (jeg er ikke god nok)
  • episoder fra fortiden (gamle historier) som bakker op om “det går jo aldrig, det her”

Derfor er disciplin en essentiel ingrediens, når du allierer dig med fortællingens kraft på den indre rejse. Når du har en intention om at skrive fra sjæl og hjerte og folde andre historier ud end dem, du har hørt på og danset til det meste af dit liv. I dit hjerte bor en anden sandhed. Og det, der står i vejen, er vejen. Vi griber det som en invitation til lærering og skriver os ind.

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september 2022
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15. september 2022
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
starter den 1. oktober 2022
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: