Under stjernen ved Imbolc

Jeg ser stjernen, da jeg træder ud af døren og kigger mod øst. Rester af natteblå hænger ved. Mellem skyerne har den fundet sig en sprække og den er det første, jeg ser. Stjernen.

Jeg er hende som vandrer om morgenen og følges med dagens første lys. Min gåtur er en hellig gerning. Du ser mig med hunden på vej ned af indkørslen, jeg følger vejen mod højre og vender nede i landsbyen. Du ser mig, mens jeg går. Du er stjernen.

Jeg er bevidst om tidspunktet, så snart jeg slår øjnene op. Imbolc. En lysfest i den keltiske tradition, et kraftfuldt tidspunkt på årshjulet.

”Hvad betyder Imbolc for dig?” Hun er landet og stiller forsigtigt spørgsmålet på vejen foran mig. Og som bekendt er det, der står i vejen, vejen. Jeg lader det stå lidt, så jeg kan modtage den begejstring, jeg mærker, den er en sjælden gæst i disse dage.

”Eala, vær hilset, hvor er jeg glad for at det er dig i dag. Imbolc Blessings.”

Du sidder stadig som et lysende vidne og betragter os, men da jeg kigger op igen, ser jeg dig fade ud og forsvinde med natten. Dagen er vågnet.

Vi står lidt stille i vinterkulden og konverserer, som to naboer, der tilfældigt har mødt hinanden. Spørgsmålet står stadig på vejen mellem os og den del af mig, som er glad for overspring, udtænker planer om at snige sig udenom og undlade at besvare. For hvad betyder Imbolc egentlig for mig?

Jeg mærker bare, at jeg er træt og at vinteren har sat sine spor. Forsøger jeg at fremtvinge en fortælling, som ikke er klar? Det tænker jeg også på, mens jeg skriver. Men tanker skal man som regel ignorere, for på den intuitive skriverejse dypper vi pennen et helt andet sted. Vi får fat i tråde fra sjælen. Tanker må vige, træde af og gå af vejen.

Og jeg så dig. Stjernen. Du som leder en vandrende kvinde og viser vej.

”Du så den” bekræfter Eala og nu er den i dig. Den ældgamle visdom vokser.” Hun ser granskede på mig for at undersøge, om jeg mon har forstået. Jeg må se forvirret ud, men hun fortsætter ufortrødent:

”Jeg er både ung og gammel afhængig af, hvornår du møder mig. At shapeshifte med årshjulet er min kunst. Men ser du mig under stjernen ved Imbolc, er du velsignet. Og du behøver ikke at besvare spørgsmålet, jeg kender dit svar. Husk på hvem jeg er.”

”Stjernen er hjertets vejviser, din guide på mørke nætter og på rejsens svære etaper. Hold den tæt til kroppen, den er en genfødt sandhed, som har brug for kvinder som dig. Lad den spire i dit skød.”

”Du kan ikke mærke den endnu, den er blot et frø i dig. Og du behøver ikke at foretaget dig noget særligt, du må gerne være vintertræt, du har stadig brug for at regenerere. Der skete det, som skulle ske og det er stadig vinter.”

”Gå langsomt og se tvivlen flagre på stormfulde dage, men vid at den ikke er dig. Lyset er født. Således markerer tidspunktet for Imbolc en hellig tærskel, hvor vinteren møder foråret for første gang. Det er et stille møde, underjordisk, subtilt, men du fornemmer det. Det spirer under jorden, det spirer i dig.”

”Herfra kan du lade dig fragte. Sæt dit kompas på hjertevej, juster din intention. Mærk den som et kys på panden. Du mødte mig under stjernen ved Imbolc. Din vej er velsignet.”

Imbolc Blessings.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
1. februar 2022

Image by Starblue, Dreamstime (c)

Fortællinger for sjælen

Når vi skriver med spirituel forankring og lader fortællinger være som guider på den indre rejse, så sker der noget magisk. Det sker over tid. Det sker i processen. Vi åbner os for noget, som er større end os. Og vi får hjælp og vejledning. Vi sætter ord på og ser, at ordene er med til at åbne døre.

Allerførst åbner fortællingerne døren til Det Magiske Univers. Det kan godt være, at vi skal lede lidt efter døren, at vi skal skrive os fri, men den findes, den dør. Måske er hængslerne lidt rustne, døren knirker, når vi åbner den og rummet er støvet og ubrugt. Det har ligget hen længe. Spindelvæv hænger fra vinduer og i loftet, gulvet er fuld af støv. Men dér står det, det gamle skrivebord, stolen med fåreskind og bogen ligger på bordet. Bogen er din rejsedagbog.

Skrivning med spirituel forankring er en gave til dig i din hverdag. Til dig, som længes efter at være en aktiv del af den naturlige cyklus og være i pagt med årshjulet. De kraftfulde tidspunkter, symbolikken og magien. Alt det, der gør sjælen godt og som får dit hjerte til at falde til ro. Det kan fortællingerne hjælpe med. De skænker dig historiemedicin, de er fortællinger for sjælen.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er tidspunktet for Imbolc (omkring den 1. februar) et gunstigt tidspunkt. Længslen er vågnet og den er et kald.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holder man i den keltiske tradition ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention dybt i os selv og sætter ord på vores drømme. Intentionen stammer fra hjertet, det er vigtigt og den har intet med penge og materielle goder at gøre. Det handler om dig og din værdighed. Den måde, du er i dit liv på som kvinde. Den handler om din sjæl, din længsel og det, der danser i dig. Et kreativt væsen, som er skabt til at skabe.

Imbolc er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc helt perfekt.

Online skrivekursus – skrivning med spirituel forankring

Og måske har du lyst til at komme med på skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft, som starter ved Forårsjævndøgn den 20. marts? Lige nu får du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lærer du mere om spirituel skrivning og prøver kræfter med det selv. Vi arbejder med fortællinger som guider på den indre rejse og skriver intuitivt i pagt med årshjulet. Se mere herunder.

Imbolc Blessings ❤

Fortællersken III – Pennens Kraft, Forår

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Spirituel skrivning i Fortællersken III, Pennens Kraft

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel Bypassing er på ingen måde formålet med spirituel skrivning i Fortællersken III.

Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

Vi søger via pennens kraft at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger fortryller og kan guide os på den indre rejse.

I Fortællersken III har vi tillid til pennens kraft og vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Intuitiv skrivning med spirituel forankring

Vi leger, vi udforsker og øver os på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Vi lytter og har en fælles intention om at bruge fortællingens kraft som guide på den indre rejse.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som kalder på intuitiv skrivning. Og i Fortællersken III vil jeg gøre det på en helt særlig måde.

Skrivebreve, frænder og Kompasbogen

Fortællersken III, Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til Det Magiske Univers. Du inviteres til at skrive dig ind.

I hvert skrivebrev stifter du bekendtskab med et nyt kraftdyr fra den keltiske tradition. Dyret er både fortæller og frænde. Hvert dyr har 3 nøgleord, som du får udleveret til inspiration og invitation.

Samtidig får du som deltager din egen kopi af Kompasbogen. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve. Om du tager imod invitation, er helt op til dig.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken III får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken III, Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 20. marts 2022 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2022
Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: