Den mystiske eng

Jeg skriver i en solstråle, skarpt lys trænger gennem vinduesglas og skygger danser. Det er morgen efter nattestormen. Her stopper ordene, men jeg skriver alligevel det, der ikke er. Dristig i det skarpe lys sandhed bevæger jeg mig ind og tager ikke det tilsyneladende for gode varer.

Jeg lytter til stormens sang, et orkester af mange toner. Mærker både træthed og energi i et sjældent strejf af balance. Vi nærmer os Imbolc og længslen er vågnet.

Dyb latter lyder som en skælven i undergrunden. Landskabet ændrede sig, mens jeg skrev. Jeg står på en vindblæst eng øst for det sted, hvor jeg befandt mig i går og mødte Tranen i søen. Det var inden stormen. Det høje græs danser i vild vind, muldvarpeskud skyder op og gør vejen over engen besværlig. Eller, det siger mine tanker mig, men man skal ikke tro på alt, hvad man tænker. Jeg står stadig i kanten af grøften.

Hvorfor her? Jo ser du, jeg fulgte lyden af dyb latter, den skælvende jord viste vej under mine fødder. Jeg hører mine tanker sige, at det her er et underligt skriv og at jeg hellere skulle lade være. Pak sammen og gå din vej. Forlad skrivebord og sluk dine lys.

Ah, der fik du mig. Næsten. Men nej! Jeg skriver videre. Jeg lytter ikke, adlyder ikke, jeg er blevet så vant til de impulser. De er pile af frygt, men denne gang får de mig ikke. Min intention er en lysende stjerne, jeg følger den i tillid. For som Tranen sagde til mig i går:

Det er elementær tillidslæring.

Er landskabet her da blottet for frænder? Det spørgsmål siger jeg så højt, at jeg overdøver vinden. Ikke en fugl har jeg mødt, ingen rådyr eller harer, ingen katte lusker hjem. Men i samme sekund dukker tre gæs op på himlen, de passerer den mystiske eng fra syd mod nord. Under mig brummer hun muntert:

”Så kom du alligevel!”

”Selvfølgelig” råber jeg til jorden, ligeså kæk som hun er munter. ”Længslen er vågnet og jeg følger dens kald.”

”Det er smukt” svarer hun. ”Jeg ved, at meget vågner i dig på tidspunktet for Imbolc. Det sker hver gang, årshjulet drejer. Lyset er vokset og underjordiske kræfter sat i sving. Men mærk dig mine ord. Det er ikke nu, du skal handle.”

”Pas godt på dine små spirer af energi, brug dem ikke på forhånd, vent lidt endnu. Stadig er det vinter. Værn om det indre, vand og gød din gode jord, men giv dig selv masser af ro og hvile. Vist er længslen vågnet og Imbolc ganske nær, men det er en ærefuld ting at spare på dine kræfter.”

”Den mystiske eng er her også om en måneds tid og da vil du møde nye frænder og hjælpere. De kommer, når det er tid, ikke før, ikke siden. Hvad du skal lave? Læs en god bog, tag et langt bad, gå en tur og sid i meditation i orkanens øje.”

”Smukke skatte simrer i din sjæl. Lad dem simre lidt endnu.”

Lene Frandsen (c)
På skriverejse i det Magiske Univers, 30 januar 2022

Lad ikke din indre censor få det sidste ord

Hvis du deltager på et af mine intuitive skrivekurser, så ved du, at jeg adresserer den indre censor. Du ved, at jeg siger at frygten hører med, at skriverejsen ikke findes uden. For hvis vi ikke lærer at betragte os selv og skille skidt fra guld i den kreative proces, så kommer vi ikke så langt. Frygten får skovlen under os. Og frygten har mange ansigter.

Du formulerer en intention med din skrivning. Du ønsker at skrive fra sjæl og hjerte, du vil så gerne skrive dig fri. Du mærker længslen boble og du fornemmer, at du har et rigt univers af ord og fortællinger i din sjæl. Noget vil gerne skrives gennem dig. Og det er helt sandt, hvad du mærker.

Så sker det. Frygten begynder at rumstere. Puffer til dig og hvisker i dit øre. Efterhånden bliver den stille hvisken til små råb, det føles som sværd, der rammer dig i mellemgulvet. Du kan ikke, skal ikke, du er ikke god nok, har ikke tid nok, du er en fiasko, du har ikke det, ser skal til.

Det er løgn!

For det, mine damer, er også et typisk tegn på frygt og det er noget ego-noget.

Andre tegn på frygt i øvrigt, dem får I også lige her:

 • manglende tid
 • manglende …. andre ting som f.eks. penge, evner
 • kritik af andre (give andre skylden for at du ikke får skrevet)
 • overspringshandlinger
 • selvkritik og nedgørelse af det, du skriver
 • sammenligning med andre og efterfølgende dom (jeg er ikke god nok)
 • episoder fra fortiden (gamle historier) som bakker op om “det går jo aldrig, det her”

Hvorfor giver vi frygten ordet?

Hvorfor er det lige, at vi kommer til at give frygten ordet/magten? Måske har du selv et bud på det? For vi kan jo alle se, at vi gør det. Vi hører den i vores ører fra tid til anden. Den stemme, der fortæller os, at vi ikke er gode nok, ikke ved nok, ikke matcher de andre i kunnen og formåen … alt muligt!

Bedst er det 1. at erkende, at frygten hører med og 2. at skrive alligevel. Bruge det, der står i vejen, som et springbræt og i en cirkel som denne at sige det højt.

Ellers kan frygten blive til en slags skam. Og skam trives så fint i mørket, helt inde i os. Den æder sig ind i sjælen og hvis vi ikke tager den ud i lyset, får den virkelig stor magt. Når den kommer ud i lyset, derimod, når den bliver sagt højt, så skrumper den.

Sammenligning er et typisk tegn på frygt og noget, vi skal passe på med. Som i, nej vi kan ikke forhindre, at tendens til sammenligning dukker op, men vi kan møde den og sige: Nej, jeg nægter at lade mig sammenligne. Og jeg ved godt, at det ikke er så nemt endda.

I øvrigt har Einstein engang sagt:

“Alle er genier, men hvis man dømmer en fisk ud fra dens evne til at klatre i træer, vil den hele sit liv tro, at den er dum. ” 

Din indre fortællerske, din helt egen stemme og lyd

Som fortællerske har du helt din egen stemme og lyd. Også selvom du ikke har fundet den endnu og det gør du kun ved at skrive. Kast dig ud i det og prøv dig frem.

Hvis du er med på et af mine Fortællersken forløb, vil du snart opdage, at øvelse er en del af forløbet. Der er ikke en forkromet facitliste og stort set handler det om, at du får så mange oplevelser som muligt i den kreative proces. Du opdager, at der er mange stationer på skriverejsen. I Fortællersken besøger du de stationer, du skriver dem og får hjælp af fortællingens kraft.

Og du kan godt! Jeg ved det, for jeg har efterhånden haft flere hundrede kvinder på skriverejse og hånden på hjertet: Hvis de deltog, hvis de skrev og tog imod den hjælp, der bød sig til undervejs, så oplevede de det alle sammen. Vi mærker frygten, men vi skriver alligevel. Vi skriver os fri.

Er du klar til at vække din indre fortællerske

Er du klar til at vække din indre fortællerske? Så kan jeg glæde dig med, at jeg har to hold, som starter op i februar og marts. Se mere herunder. Er det eventyret, som kalder, skal du have en af de sidste pladser på Fortællersken II, Eventyret, så er det nu. Vi starter skriverejsen i Fortællersken II på tirsdag. Du kan lige nå at komme med!

Der er kun 2 pladser tilbage på holdet.

Fortællersken II, Eventyret
Online skriveforløb for kvinder
Varighed 4 måneder

En intuitiv eventyrrejse i 4. dele:

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets Arketyper
Hverdagsmagi

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Holdstart 1. februar 2022
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET (klik)

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

Der er i skrivende stund 3 ledige pladser på holdet.

Fortællersken III – Pennens Kraft, Forår

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Spirituel skrivning i Fortællersken III, Pennens Kraft

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel Bypassing er på ingen måde formålet med spirituel skrivning i Fortællersken III.

Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

Vi søger via pennens kraft at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger fortryller og kan guide os på den indre rejse.

I Fortællersken III har vi tillid til pennens kraft og vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Intuitiv skrivning med spirituel forankring

Vi leger, vi udforsker og øver os på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Vi lytter og har en fælles intention om at bruge fortællingens kraft som guide på den indre rejse.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som kalder på intuitiv skrivning. Og i Fortællersken III vil jeg gøre det på en helt særlig måde.

Skrivebreve, frænder og Kompasbogen

Fortællersken III, Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til Det Magiske Univers. Du inviteres til at skrive dig ind.

I hvert skrivebrev stifter du bekendtskab med et nyt kraftdyr fra den keltiske tradition. Dyret er både fortæller og frænde. Hvert dyr har 3 nøgleord, som du får udleveret til inspiration og invitation.

Samtidig får du som deltager din egen kopi af Kompasbogen. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve. Om du tager imod invitation, er helt op til dig.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken III får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken III, Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 20. marts 2022 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2022
Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum – næste hold starter den 1. februar
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: