Tomrum og længsel

Jeg så dem på himlen på træningspladsen, flokken af traner. Det er en uge siden nu, men synet har sat sig fast. Så uventet, så fint. Både hunden og jeg løftede blikket og lod det dvæle. Et forlænget øjeblik af magi.

Nu møder jeg så Corr ved velkendt sø, pludselig er jeg dér bare. Efter fuldmåne og en nat med urolig søvn. Skyggeskrift smyger sig over linjerne, solen er kommet frem.

”Det er forår nu” proklamerer Corr højtideligt. Som så ofte før står han på ét ben i vandet. ”Energien skifter stille. Lad dig glide med og svøb dig i tålmodighed.”

”Jeg befinder mig i et tomrum” svarer jeg, ”men jeg har på fornemmelsen, at det præcist som det skal være, selvom det er begyndt at krible i min sjæl.”

”Forårsfornemmelser”. Corr smiler i fuld accept. ”Kunsten er at ære dit tomrum og ikke følge urolige impulser for at få ting til at ske. Kølige vinde vil blæse og feje landskabet rent. Der er dage, som føles som vinter. Men vent. Du kan ikke forcere.”

Omkring mig i græsset vokser lilla violer. Farverne i skoven bag søen er ved at skifte, det blege brune bliver til grønt. Det sker i rette tempo og jeg resignerer ved tanken. Så siger jeg:

”Tomrummet er anderledes end før.”

”En opgradering” svarer Corr. ”Du vil opleve at tomrummet er dybere og kalder på den hemmelige viden, din sjæl kender til. Du mærker det mest som længsel. Tomrummet er det eneste sted, hvor nyt kan opstå fra bunden som en gryderet, du bygger op. Husk at lade den simre.”

Jeg smiler ved tanken om en trane, der laver mad. Lægger gode ingredienser i en sort gryde. Et bål på en mark, en duft af længsel. Sulten der melder sig. Han fortsætter sin tale:

”Gå langsomt ind i foråret, bevæg dig i tomrummets sfære og lyt til det, der dukker op. Du skal ikke søge det, men lade det finde dig.”

Her fader han ud og søen forsvinder.

”Det er forår nu” siger jeg til mig selv og vender næsten hjemad.

Hvad vil du mig, tomrum? Hvad er dér af nyt til mig? Spørgsmålene stiller jeg forsigtigt i bogen med linjer og ord. Jeg puster skrivelysene ud. En ny dag er i gang.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
21.  marts 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Skriverejsen i Sommersjæl starter den 1. maj 2022 og varer i 4 måneder.

Sommersjæl er et eSkrivekursus til dig, som gerne vil skrive i pagt med årshjulet. Jeg har åbnet for tilmeldinger og tilmelder du dig senest den 10. april 2022, får du ravnerabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitivt

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april 2022
Pris DKK 1200,-

TILMELDING SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

TILMELDING SOMMERSJÆL

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: