Din nye vej

Porten knirker og åbner sig på rustne hængsler. Dagen er stået op. Det samme er den kvinde, der nærmer sig med hastige skridt, hun småfryser i den kolde vind. Og her starter foråret, tænker hun. Ha!

Da hun når helt frem til den røde mur, blafrer porten i vinden. Hængslerne knirker skingert og en stemme i et lettere irriteret tonefald lyder fra den anden side af muren:

”Skynd dig, kom ind og luk døren bag dig.”

Hun undrer sig over hastværket, men gør som der bliver sagt.

”Godt” siger Gåsen, der vraltende kommer hende i møde, ”jeg troede aldrig, at du ville nå frem. Mine instrukser var klare. Du skal lukke kvinden ind og vinteren ude.  Nu er det forår. Men det var vinteren, jeg hørte gennem vinden, stædigt forsøgte den at trænge igennem.”

Gåsen spejder forbi hende og ser den nu lukkede port.

”Jeg tror det lykkedes. Pyha. Vinteren kom ikke med ind.”

Kvinden klør sig i nakken.

”Hvad laver jeg her?” ryger det ud af hende og gåsen ler.

”Du er inde i foråret og klar til at rejse videre med lyset. I dag er en ny begyndelse. Det er Forårsjævndøgn, et tidspunkt med balance. Nøgleordet er genfødsel. Dette er med andre ord en ny start på din rejse og jeg vil i al enkelhed anbefale dig, at du prøver noget nyt.”

”Og hvad skal det så være?” spørger kvinden, som har besluttet sig for at være åben og nysgerrig.

Mere gåselatter fylder den kolde forårsluft.

”Hvis jeg vidste det, ville det jo ikke være nyt, vel? Du må selv gå vejen og genopdage livet. Livet uden filter, knitrende, levende og magisk. Gå i fred og jeg lover dig, du vil møde nye frænder og stifte venskaber for livet. Du vil blive overrasket over al den hjælp, der er til dig på din nye vej.

Kvinden mærker et strejf af frygt, der kommer fra usikkerhed over ikke at vide. Men hun begynder at gå, mens hun mumler sin tak og lægger gås og port bag sig. Ind i foråret med dansende lys over marker, hvor harer leger og nye frø sås. Spændt på, hvem der vil møde hende og hvor vejen vil føre hende hen. Det er Forårsjævndøgn. En ny begyndelse.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
20.  marts 2022 – Forårsjævndøgn

Forårsjævndøgn

Hvert år ved Forårsjævndøgn går solen hen over det følsomme punkt i niogtyve grader Fisk, det sidste tegn i dyrekredsen. I stjernernes verden når vi årets store finale.

Når forårsjævndøgnet indtræffer, bevæger solen sig ind i nul grader Vædder, og livets hjul begynder forfra. Det er en dag fuld af frigørelse, der fører os frem til randen af det nye.

Ved Forårsjævndøgn møder vi den første frænde. Det er Haren. Haren repræsenterer kornånden, de to jævndøgn og den nye begyndelse. Han er fortæller på den 1. del af skriverejsen og inviterer dig til intuitiv skrivning, som du selvfølgelig får en introduktion til.

Vi står på en tærskel og spejder ud i horisonten og ind i foråret. For ifølge den gamle kalender markerer Forårsjævndøgn også den første egentlige forårsdag.

I pagt med årshjulet

Det er kraftfuldt at skrive i pagt med årshjulet. Det gør os nærværende og i mange tilfælde skaber det jordforbindelse. Vi forankrer os i den energi, der er til rådighed og skriver os ind. Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Et par gange om året tilbyder jeg dig eSkrivekurser, hvor du skriver og rejser i pagt med årshjulet. Det er en rejse, du foretager på egen hånd, hvor du svøber dig i fordybelse og hylder dit indre liv. Du skaber balance mellem det indre og ydre og oplever magien i fortællingens kraft.

Det næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er skriverejsen Sommersjæl, som starter den 1. maj. Lige nu er der ravnerabat at hente – gælder ved tilmelding senest den 10. april 2022.

Skriverejsen Sommersjæl
et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april 2022
Pris DKK 1200,-

Tilmelding SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Tilmelding Sommersjæl

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: