Vinden og soluret

Snart sidder vi placeret rundt om soluret med lukkede øjne og fuldt fokus på at lytte til vinden. Et budskab er undervejs. Vil det nå os, er vi i stand til at høre?

Det kan være svært at blive stille nok, tankerne vil gerne bidrage med slidte løsninger. Jeg slipper min irritation over at være urolig og trækker vejret dybt. Ind. Ud. Ind. Ud. Vinden rusker i os, de tre rundt om soluret, gåsen, ulven og kvinden. Den skriger højlydt sin sang.

”Det er fordi du ikke forstår musikken” fortæller en hjælpsom tanke mig. ”Du kan ikke komme ind.”

”Vær sød at lukke mig ind”, mumler jeg til vinden og koncentrerer mig om min vejrtrækning. Ind. Ud. Ind. Ud. Det varer lidt, jeg registrerer de løsslupne tanker og slipper dem igen. Som skyer på himlen. Som toge, der kører til perron og forsvinder igen. Jeg går ikke ombord. Jeg ønsker at hjælpe af hele mit hjerte.

”Kære vind, luk mig ind.”

Så sker det og jeg kan ikke sige dig hvordan. Det er ikke noget, man kan forklare. Men pludselig kan jeg høre det og forstår, at vinden og soluret arbejder sammen. Viseren drejer forsigtigt og giver lyd fra sig som når man stiller et gammeldags æggeur. Jeg åbner øjnene og ser noget, jeg ikke så før. Bogstaverne. Uret har sit eget alfabet.

Jeg rykker tættere på og følger med. Viseren drejer, men stopper kort ud for et bogstav. Gås og ulv sidder stadig med lukkede øjne og ser ingenting. Denne opgave er til mig. Mennesket som kan læse. Stille glæde fylder mig, mens jeg med fuld koncentration holder øje med soluret.

Viseren drejer og stopper. Elleve gange.

F.I.N.D.  S.P.E.J.L.E.T.

Mit hjerte hamrer i brystet. Det lykkedes. Vi skal finde et spejl!

Vinden synger muntert og viseren er holdt op med at dreje. Soluret fortæller nu igen, hvad klokken er. Det er først på eftermiddagen og vi har fået vores ledetråd. Jeg misser med øjnene og ser, at bogstaverne er forsvundet. Vil de tro mig? Gåsen og Ulven?

”I kan godt åbne øjnene” siger jeg til dem. Forvirrede slår de øjnene op og Faola skal til at protestere.

”Hvad? Hvorfor forstyrrer du? Kan du da ikke… ”

”Stop” siger jeg, ”jeg har løst opgaven. Vinden og soluret arbejder sammen. De 11 bogstaver danner ordene: Find spejlet.” Jeg fortæller dem, hvordan det skete og beklager, at bogstaverne igen er forsvundet. De var dér lige før. Men det ser ikke ud til at undre dem. Dyr er vant til magi.

”Det var pokkers” udbryder gåsen og kommer højlydt på benene. Tænk at han kunne være stille så længe. ”Jeg faldt bare i staver til vindens sang, den er poesi for mine ører.”

”Godt gået” nikker Faola og gør tegn til, at vi skal videre. Vinden har gjort sit. Sammen med soluret. Gåsen tager afsked og flyver sin vej, mens vi går tilbage af samme vej, som vi kom. Jeg hilser på de smukke vindblomster, som anemonerne også hedder. Nu forstår jeg hvorfor.

Tak til vind og solur. Vi er nu klar til næste etape af rejsen. Vi skal finde et spejl. Og Faola synes at have en ide. Med hastige skridt går vi tilbage og ind i skoven.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
12. april 2022

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder (du skriver på egen hånd)
starter den 1. maj 2022

Der er påskerabat ved tilmelding senest den 18. april. Skriv blot “påske” i kommentarfeltet ved tilmelding.

KLIK FOR INVITATION OG DETALJER

Fortællerskens Sommerskriveskole
Kursus: Intuitiv Skrivning, Skoven
Online skrivekursus for kvinder (du bliver en del af en skrivecirkel)
Holdstart den 1. juni 2022

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april.

KLIK FOR INVITATION OG DETALJER

Skrivning om sommeren

Vi tror det måske ikke, men afhængig af årstiden, er der forskel på energien, når vi skriver. Mange tænker, at det at sysle med ord og skriverier er et vinterligt anliggende, men sådan forholder det sig slet ikke. Sommerens ord og energiarbejde er ofte undervurderet. Som uglen engang sagde til mig i en fortælling:

“Sommerens lethed kan først rigtig nydes, når man bærer alle årstider i sit skød. Følger sin egen cyklus, rytme og ved, at den vise kvinde aldrig sover. At hun forvandler sig alt efter omstændighederne og at hun altid lever i bedste velgående og i dig selv, selvom du forkaster hende og sender hende bort.

Hun er dér på alle tidspunkter af døgnet og i alle årstider. Hun skifter karakter, energi og ja, hun har mange fortællinger og skikkelser. Hun forvandler og forvandles.”

Skriv udenfor, i skoven og i haven

Jeg har i flere år tilbudt sommerskrivekurser for kvinder og i år introducerer jeg også et online skrivecirkelforløb på Fortællerskens Sommerskriveskole. Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet og under stjernerne, når vi når frem til august.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen. Uanset om du vælger at skrive alene i Sommersjæl eller deltage på kurset Intuitiv Skrivning, Skoven.

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Hjertelig velkommen på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: