Hesten og den gamle eg

”Det er overvældende”, jeg betror mig til Each, som er mit daggrys vidne. ”Jeg føler mig helt ør i forsøget på at fastholde det, jeg lærte og oplevede i de forgangne dage.”

Hun ser på mig med kloge hesteøjne, rolig i skyggen af den gamle eg.

”Mit kraftsjælested” siger jeg med forsigtig glæde i stemmen, men det ved hun selvfølgelig godt.

”Kan du se, hvad du er i færd med at gøre?”

”Gøre? Ja altså, jeg gør mit ypperste for ikke at tabe det igen, jeg prøver virkelig at forstå, så det ikke slipper fra mig og går i glemmebogen.

Hestelatter fylder skoven, skarp og mild på samme tid, fuld af frændig venlighed. Og venlighed er en hellig gral, det lærte jeg i foråret. Et strejf af triumf fylder mig, jeg huskede det! Men som alle de andre frænder er Each tankelæser og hun er ikke sådan at imponere. Der er altid et særligt fokus og det ærer hun til fulde. Hun siger:

”Holdt! Du har ikke besvaret mit spørgsmål, men det har du så alligevel. For lige nu er du i færd med at gøre læringen, ja endda selve oplevelsen, til et intellektuelt anliggende. Det er forventeligt, thi du er menneske. I din iver efter at forstå det, der blev dig skænket, kører hjernen i stilling og dit hoved buldrer af tanker og analyse. Pludselig bliver det en kamp at fastholde. Og alene det, at du forsøger at holde noget fast … det duer bare ikke i Det Magiske Univers.”

En kunstpause, et slag med hovedet for at vifte en flue bort, så fortsætter hun sin tale:

”Det stopper her. Derfor mødte du mig på dit kraftsjælested ved den gamle eg, den ældste af dem alle. Giv mig dine tunge tanker og trætte forsøg på at begribe. I stedet skal du lade dig gribe og det kan kun ske, hvis du sænker tempoet igen og slapper lidt af. Lad det synke ind. Lad det bundfælde sig og finde sin plads i din krop og i dit hjerte.”

”Sæt dig under den gamle eg og lyt uden at forcere. Sov, hvis du falder i søvn, tillad dig selv den hvile og restitution, du har brug for efter en etape som den, du lige har tilbagelagt. Der var meget, jeg kunne fortælle dig om nu, men det er ikke min opgave. Jeg vil suse af med sadeltasken fuld af de tanker, vi nu skal stede til hvile. Det job tager jeg mig af. Du har vel hørt om uddelegering?”

”Du er sød, Each. Tak for det. Jeg sætter stor pris på din hjælp. Men er du sikker på, at der ikke er noget, jeg skal gøre?”

Det svarer hun ikke på, hun vender sig brat og galopperer afsted i retning mod birketræerne i den sydlige del af skoven.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
11. august 2022

Fortællersken II – Eventyret

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2022
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

 1. Heltindens Rejse
 2. Heksens Univers
 3. Eventyrets arketyper
 4. Hverdagsmagi

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af fortællinger og eventyr. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med eventyret som drivkraft og oplever magien i fortællingens kraft.

Fortællersken II er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Der var engang

Der var engang en kvinde. En modig og skriveglad kvinde fuld af længsel efter at folde sin sande sjæl ud og lade dens fortællinger skrive. En kvinde, som helt instinktivt have en forståelse af, at eventyrets kraft kunne hjælpe hende med den intention. At eventyret ville skænke hende helt særlige værktøjer som hun også kunne bruge på sin livsrejse.

Og lige her starter eventyret i Fortællersken II.

Vov at fare vild

I eventyrerne er det vigtigt at lytte til, hvad der kalder på dig. Og som Joseph Campbell, forfatter og professor i mytologi, har lært os handler det om at kaste sig ud i det. Begiv dig af sted, fortab dig og far gerne vild.

“Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer –

En rejse ind i eventyrets verden

Mød dig selv i naturen, gennemgå en transformation, sig farvel til noget eller nogen, gøre et offer, mød en mystisk fremmed og gerne et dyr, som selvfølgelig kan tale og hjælpe dig på din vej.

Gå igennem ild og vand, gennemfør en prøve, overskrid en grænse. Og find det, du søger, om det er en praktisk løsning på et problem eller en forvandling, velsignelse eller krukke med guld. Uanset hvad, bringer du noget med dig tilbage.

Hvad kan eventyret

At fortælle en historie eller et eventyr trænger gennem skjold og barrierer. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Fortællersken II, Eventyret er delt op i 4. kapitler. Her får du inspiration, læring og værktøjer til at skrive dine egne eventyr.

Heltindens Rejse

I Heltindens Rejse kaster du dig ud i det. Du lærer om de 3 faser på Heltindens Rejse og skriver dig ind, mens du sætter din egen heltinde fri. Du lytter til eventyrets hjerteslag og hvordan du kan bruge de store følelser til at guide dit eventyr på vej.

Heksens Univers

I Heksens Univers lærer du heksen at kende på en ny måde. I eventyret er heksen ofte en personificering af det onde.

Men hvad nu hvis det at være heks i virkeligheden er noget positivt og kraftfuldt for en kvinde ikke mindst, når hun bliver ældre. Og hvad nu hvis du kan finde nogle af de kræfter og magiske evner frem i dig selv, som du kan modellere og gøre til dine egne?

Du lærer om eventyrets struktur og hvordan du kan bygge bro mellem sektionerne og føre din fortælling videre. Du får forståelse af eventyrets krisepunkt (point of crisis) og så lærer du heksens Book of Shadows at kende, hvis du da ikke allerede gør det.

Eventyrets arketyper

Eventyr er fulde af arketyper. Det går vi på opdagelse i i 3. del af Fortællersken II.

Her handler det også om skyggen, for vi ved ofte instinktivt, at vi selv rummer alle delene i eventyrerne og er alle de karakterer, vi skriver om. På den måde kan vi få stort udbytte af og blive overrasket over at lære flere (nye) sider af os selv at kende, sider som måske tidligere har gemt sig i skyggen. I Fortællersken II lader vi skyggerne danse.

Det er ikke et studie i arketyper, men du får lejlighed til intuitivt at skrive nogle af arketyperne ind i dine eventyr. Til det får du ledetråde, nøgleord og andre remedier og igen er legen og eventyret den afgørende faktor.

Hverdagsmagi

Sidste kapitel i Fortællersken II handler om hverdagsmagi.

Her får du lejlighed til at afprøve og teste noget af alt det, du har skrevet og lært i de forgangne måneder. Du samler op og får øje på budskaber og ledetråde. Du opdager, hvordan magien findes i hverdagen og leger lidt med, hvordan du helt bevidst kan implementere magien i din hverdag.

Fortællersken II – Eventyret

Selvom der er masser af læring i Fortællersken II, Eventyret, er det stadig en intuitiv skriverejse. VI fremkalder eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Eventyr handler typisk om dyr, hekse, trolde, heltinder i alle afskygninger, vise kvinder og mænd, dronninger, konger, prinser og prinsesser og når du begynder at lege med det og skrive dig ind, vil du opleve at alle skikkelserne bor i dig selv nærmest som indbyggede karakterer.

Resten vil vise sig undervejs og på den måde er Fortællersken II forløbet sit eget eventyr.

Det er vigtigt at vide, at eventyret ikke går uden om livets genvordigheder, problemer og mørke sider. Tværtimod. Eventyret favner det hele og byder både lys og mørke velkommen. Også her skriver vi i livet. Men fordi eventyret ofte er sprængfyldt med symboler, er det let for de fleste at tune ind på deres kraft og bruge den aktivt i fortællinger og historier.

Fantasi og forestillingsevne

Du kan bruge eventyr og fortællinger til at arbejde med din psyke og forstå, hvad som virkelig giver energi og tænder dig. Eventyrerne kan på magisk vis hjælpe dig med at komme af med dårlige vaner, at overkomme forhindringer og springe ud i lyset, som den du er. Du kan med andre ord skrive dig på vej og bruge eventyrets kraft som kime til både skriveglæde, personlig udvikling og magi. Kun fantasien sætter grænser.

Og jeg kan love dig en ting. Din forestillingsevne er en del af gaven og det er blandt andet den, der gør rejsen gennem ord og fortællinger så kraftfuld. At vi kan se det for os skrive os ind, færdes i indre landskaber, mærke, sanse, se og føle. At vi kan sætte ord på og lade ordens kraft og energi lede os på vej. Det gør vi så fint gennem eventyr.

Dit helt eget survival-kit

Fortællersken II – Eventyret vil skænke dig en lidt mere struktureret tilgang til at skrive og skabe fortællinger. Du vil lære at bygge din fortælling op og du vil udvikle dit helt eget survival-kit med skriveværktøjer og remedier, du kan benytte dig af i din skriveproces.

Som deltager i Fortællersken II får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Du får 4 skrivebreve med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration, som udsendes hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessioner.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske i eventyrets verden og deler af viden, visdom og inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af eventyr, proces og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din eventyrlige skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med forskellig symbolik, mytologi og gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg vil bl.a. introducere deltagerene for eventyrkort og symboler, som kan afprøves, bruges og leges med i processen.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer eventyrets kraft ind i cirklen.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Fortællersken II, Eventyret, vil være givende for dig, hvis du

 • har været med i Fortællersken én eller flere gange og gerne vil fortsætte og lære nyt (det er ikke et must, at du har været med i Fortællersken I)
 • har skrivelyst og længsel
 • vil opleve en anderledes tilgang til det at skrive
 • har lyst til at invitere eventyrets kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • længes efter at finde din egen eventyrstemme
 • gerne vil lære at bruge dine egne eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse og blive dit eget eventyr
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • ønsker at invitere intentionens, fortællingens og eventyrets kraft ind i dit liv
 • ønsker inspiration og eventyrlige skriveafsæt til at starte din skriverejse ind i eventyrets verden
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • vil give dig selv en ganske særlig gave
 • er vild med magi og eventyrlige fortællinger
 • har en intention om at genfinde din sjæl gennem eventyr og eventyrets helende kraft

Deling er heling

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter.

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret, forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 15. september 2022
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august 2022
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING – KLIK PÅ LINK

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: