Kragen på taget

Det er diset, da jeg går ud i morgenen, solen gemmer sig under skydynen og jeg nyder den køligere luft efter dagevis med hedebølge. Splittet mellem tanker og hjerte går jeg og for hvert skridt, bliver det lidt lettere at trække vejret og lytte til det, der kan være svært at høre, når sind og træthed taler i munden på hinanden.

Det er kragen på taget af naboens hus, der giver mig den første ledetråd. Skønhed. Vær bevidst om skønheden omkring dig og alt det, der stadig vokser og blomstrer i tørken. Det er magiske ord og det skulle man ikke tro, for de lyder så almindelige. Gør dit, gør dat. Yeah right! Men det er lige dér, at jeg får øje på disens kraft og det slørede billede af landskab og landsby, den har malet.

”Lad dig gribe af det” råber kragen på taget, hvor han stadig sidder og holder øje. ”Og lad for guds skyld ikke din træthed være dit kompas i dag.”

Han taler videre, mens jeg går rundt om hjørnet og videre ud mod markerne på den anden side af landsbyen. Du skal vide, at landsbyen kun består af få huse og for mange blot er den blot en gennemkørsel. Men der bor mennesker og der vokser blomster i deres haver. Der er æbletræer, blommer og hunde bag hegn. Der er åbne vinduer, kaffe på kanden og liv, der leves midt i det, der for nogen blot er en vej.

Høstede marker, halmstubbe og bigballer, gult støv og kornkerner på vejen. Det er scenariet, da hunden og jeg går videre. Her tager trafikken til, bilerne kører stærkt forbi os og jeg dulmer min irritation over, at de ikke sætter farten lidt ned. Men jeg lader vreden fare, den ulmer som gløder på et gammelt bål. Ikke i dag. I dag har jeg fokus på skønhed og på at bade mit liv i kærlighed. Kragen har plantet sine frø. Noget er begyndt at spire. Jeg sender medfølelse til de bilister, der har så travlt, at de ikke ser skønheden og ej heller kvinden, der går morgentur med sin hund.

The times are urgent
so let’s slow down.

Hele tiden har jeg fokus på det, kragen inviterede til. Det kan være svært, når træthed og midlertidigt mismod ikke vil aflevere stafetten. Jeg har prøvet at få den fra dem. Det blev en kamp, som styrkede dem begge. Selv blev jeg bare mere træt.

”Jeg lader stafetten gå, jeg løber ikke med” råber jeg til Gud og fuglene. Og kragen skriger med i det fjerne. Vi er forbundet, vi to. Han er en del af min magiske familie.

Disen følger mig hjem. Jeg fejrer den ved at vande mine krukkeblomster på terrassen og forsikre dem om, at jeg vil elske dem til sidste dråbe. Jeg er mine blomster. Og de er mig.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
17. august 2022

Lad mig lære dig at skrive i livet

Det er det, jeg gerne vil vise dig og lære dig, hvis du er med på mine Fortællersken skrivekurser, der foregår online i det kommende efterår. Jeg vil lære dig at skrive i livet. Og jeg vil vise dig, hvordan skrivningen kan hjælpe med at få fat i alt det, der så let kan fordampe i det, mange kalder den virkelige verden. Men jeg vil vise dig, at der er mere end det. At du er mere end det.

Et magisk univers af ord og fortællinger

Der er en anden verden. Et magisk univers af ord og fortællinger. Et univers fuld af liv og kærlighed.

Men vi må skrive os ind og finde frem til det.

Du lærer at lytte til det, der vil skrives gennem dig

Du øver dig på at skrive intuitivt og lytte til det, der vil skrives gennem dig. Og jeg vil ikke stikke dig blår i øjnene og sige, at det altid er let. Det er det ikke, heller ikke for mig, selvom jeg gjort det i årevis. Jeg skriver mit liv. Den intuitive skrivning er min forbindelse til sjælen, til det magiske univers og til den skønhed og kærlighed, der så let kan drukne i alt det andet.

Fortællersken skrivekurser

Derfor har jeg skabt mine online Fortællersken skrivekurser for kvinder med skrivelængsel.

Alle forløb varer i 4 måneder, hvor du sætter en kreativ proces i gang. Du vil opleve dage med flow og dage med tørke. Du lærer at sanke, simre og undervejs finder du sandsynligvis helt din egen måde at arbejde med ord og fortællinger på. Og det er min intention. At du finder din vej og måde. Det vil jeg støtte dig i, for jeg peger på veje i skrivebjergene, men jeg siger ikke, hvad vej du skal gå.

For hvis du skriver og vælger at tro på, at det, der står i vejen er vejen, så vil du opleve magi og høste ord og fortællinger, som kan løfte og støtte dig på den indre rejse. Ja, du finder såmænd også din skrivestemme efterhånden som du skriver dig ind. Du oplever at blive overrasket over det, der dukker op og taler til dig og med dig, når du skriver. For pennens kraft er stor og den kan blive en værdifuld hjælper og støtte på den indre rejse.

På det første kursus, Fortællersken I, Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og du lærer at lytte og folde ud. Til det har jeg komponeret skriveafsæt og øvelser, der hjælper dig på skrivevej og jeg er selvfølgelig med som intuitiv skrivecoach og underviser, så du kan bruge mig og min viden, erfaring og evne til at se, hvad der gemmer sig mellem linjerne.

Vi har en hemmelig gruppe på Facebook, hvor vi deler af proces og fortællinger. Vi er kærlige vidner til hinandens skriverejse og det, der folder sig ud i processen. Jeg holder rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel og det gør jeg med næb, kløer og kærlighed.

For vi færdes i den første kreative fase, hvor små spirer skal have lov til at vokse og gro. Du lærer, hvordan du kan vande din indre have.

7 kvinder er på vej – er du en af dem?

Fortællersken I starter den 1. september og egentlig er ravnerabatten udløbet, men hør her. Jeg har 7 ledige pladser på holdet og de 7 kvinder skal have rabatten alligevel.

Er den ene kvinde dig? Så kom, tilmeld dig nu, snup din plads og tag med på skriverejsen i Fortællersken I, som starter den 1. september. Der er ikke bestemte dage, du skal skrive – du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Læs mere om forløbet herunder og snup en af de sidste 7 pladser, hvis det kalder på dig. Sæt din indre fortællerske fri, hun kalder via din skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Din intention giver opmærksomhed til det, du ønsker dig

Når du formulerer din intention har det indflydelse på, hvad du skænker din opmærksomhed. Når vi er bevidste omkring vores intention, kanaliserer vi energien derhen, hvor vi ønsker den skal være. Vi understøtter vores drømme og ønsker, dem som stammer fra sjælen, og er med til at give manifestationen brændstof over tid.

Hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte, starter du med at formulere en intention med din skrivning. Og din intention kan meget vel rumme dit ønske om at skrive så intuitivt som muligt og åbne op.

Du får en introduktion til intentionens kraft og formulerer indledningsvis din intention med at deltage i Fortællersken.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. 

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • gerne vil lære at skrive intuitivt
 • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • oplever skriveblokering og har brug for at få løsnet op og sat fri
 • længes efter at finde din egen fortællerstemme (skrivestemme)
 • gerne vil lære at bruge egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • gerne vil give din indre fortællerske ordet
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • gerne vil forankre dig spirituelt i din skrivning
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • vil skænke dig selv en ganske særlig gave

Vi skriver i livet

I Fortællersken skriver vi i livet. Det handler ikke om at sætte livet på standby, tværtimod, det handler om at lære at skabe en god skriverytme og rutine, som giver plads til livet i alle dens facetter.

Her opdager du magien i at skrive i livet. Du er ikke længere blokeret, alt kan skrives og foldes ud. Det, der står i vejen, er vejen. 

Deling er heling – Fortællersken er et skrivecirkelforløb

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Jeg holder rummet med næb, kløer og kærlighed i henhold til Julia Camerons regler om Den Hellige Cirkel.

Tilpasset dit liv og livsrytme

Forløbet er glidende, fleksibelt og kan tilpasses dit liv og livsrytme. Der er ikke bestemte dage, du skal kunne skrive og deltage, du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og rytme

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen, holder jeg et skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Du lærer dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Fortællersken og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser inviterer til ture ud.

 Som deltager af Fortællersken får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning
Nyt hold starter den 1. september 2022

Pris
DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Din pris med ravnerabat (gælder så længe pladser haves) – der er 7 ledige pladser på holdet
DKK 2200,-

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. 

TILMELDING – KLIK HER

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre ellers?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

KLIK HER FOR EN OVERSIGT OVER SAMTLIGE FORTÆLLERSKEN SKRIVEKURSER EFTERÅR 2022

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: