Personlig magi

Det blev en fin fejring og en slags indvielse af vores tid sammen på pensionatet i kapitlet december. Drinks i biblioteket, lækker middag i spisestuen med hvid dug og levende lys. Scarlett holdt tale om rejsende kvinder og livets tærskler. Om døre, der kommer til syne i tågen og åbninger, man ikke så før.

”Vi tror at vi kan tænke os til det og planlægge ned til mindste detalje, men det spærrer kun vejen for os og gør rejsen besværlig. Så er vi fokuserede på vores plan og udfaldet ikke mindst og vi bliver stive i vores dansetrin. Vi hører ikke musikken.”

”Kunsten er at lytte, at mærke energien og bruge sin intuition. Og sin personlige magi, tilføjede hun og skålede i perlende champagne. ”Det er det, I er her for at lære.”

”Personlig magi” røg det ud af munden på mig, jeg havde stadig mit glas i hånden. ”Jeg troede, at jeg var her for at opdage mine urtalenter og dyrke dem som fortællerske. Og så noget om sårbarhed.”

Scarlett lo og stillede glasset fra sig, mens hun lod sit blik glide hen over forsamlingen. Maize, Elva og jeg omkring bordet i vores fine kjoler.

”Sårbarhed, javist, som et udgangspunkt for ærlighed og autencitet. Hvis du gemmer dig bag masker og facade, opstår en falskhed, som magien ikke bryder sig om. Magi er et levende væsen, en særlig kraft. Den fordrer, at du er ærlig og åben. I sårbarhedens muld vokser stærke træer. Din urtalenter er magiske. Du har ikke misforstået noget.”

Scarlett virkede oplagt og dedikeret. Med opsat hår og store sølv kreolerøreringe, der dinglede, når hun talte. Hun gør indtryk på os. Vi lyttede. Hendes undervisning er mere energisk end Gwyneths, men jeg ønsker ikke at sammenligne de to. Jeg er helt klar over, at de har hver deres styrke og at det er en gave at blive undervist af dem begge.

Selvom det var sent, da jeg kom op på mit værelse, satte jeg ved vinduet og skrev. Gardinet var trukket fra, jeg havde udsigt til haven og æbletræet med stjernelys. Jeg kunne se de små snefnug, der dalede fra sort nattehimmel. Et sted i nærheden sang uglen. Mine ord var anderledes nu end om dagen. Mens jeg skrev, kunne jeg mærke, at jeg er klar til det, der nu har åbnet sig for mig.

Jeg besluttede mig for at bruge de kommende dage på at opsummere. Det gør jeg bedst ved at konsultere min rejsedagbog og læse, hvad jeg har skrevet. Jeg ved, at der er mange ord med særlig energi, nøgleord, der vil låse døre op og føre mig på vej gennem mørket. December. Vi rejser mod Vintersolhverv, hvor lyset fødes af mørket og det hele begynder igen. Sårbarhed, skrev jeg, mit hellige udgangspunkt. Trætheden kom snigende og jeg lukkede skrivebogen med et smæld. Så snart mit hoved ramte puden, sov jeg.

Og nu er det morgen igen.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
6. december 2022

Traveling women will inevitably encounter many gateways,
portals and tenuous partings in the shadowy fabric of worlds.
To reach such a threshold is one thing;
to work out a way through is another matter, requiring
determination, daring and some personal act of magic.

– Carolyn Hillyer –

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Hvis du selv har fået lyst til at skrive og lade ord og fortællinger støtte dig på din indre rejse, så kom med på et af mine skriveforløb.

Alene eller i en mindre cirkel af kvinder?

Men først et spørgsmål. Har du lyst til at skrive på egen hånd eller ønsker du at blive en del af en mindre cirkel af kvinder, der løfter og støtter hinanden i skriveprocessen og som er vidner til hinandens udfoldelse?

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Skrivning fra sjæl og hjerte har ingen alder.

Skriveskolen for Fortællersker – Efterår og Vinter 2022/23


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: