Månenedgang

Jeg vågner tidligt i vintermørket og føler mig frisk. Havet kalder og jeg beslutter mig for at gå en tur inden morgenmaden. Jeg sender en kærlig tanke til Gwyneth som ofte var ude, når andre sov. Hvor er hun henne nu?

Det er stadig mørkt, da jeg forlader pensionatet, men æbletræet stråler og der er lys i køkkenvinduet. Værtinden er i gang, jeg kan se hendes skygge bag gardinerne. Det bliver godt at vende tilbage og nyde den gode morgenmad sammen med de andre, men først vil jeg til havet. Jeg kan skimte klitterne i det nu grumsede lys, natten viger for dagen. Solen tøver i december og man ved aldrig, om man får den at se.

Men det jeg ser, undrer mig. Det ligner til forveksling en solnedgang i vest, men det er månen. Orange måne på vej ned mellem skyerne, farven løber ud mellem skyer og skaber et maleri. Det har jeg aldrig set før og jeg standser op for at nyde synet. Sekunder af magi. Månenedgang over havet, himlen er orangerød, så falmer farven og snart er forestillingen forbi. Men jeg var dér, et vidne.

Bagefter føler jeg forvandlet, mine skridt er lettere og noget tungt er forsvundet fra min sfære. Jeg går en temmelig lang tur langs havet, inden jeg vender tilbage til pensionatet. Svanen hilser på mig, da hun flyver forbi i morgenluften. En krage råber hej fra et grantræ. Det er blevet lyst nu, den slags lys man ofte oplever i december, forsigtigt og dæmpet. Energien er langsom, naturen har sat farten ned.

Det gamle æbletræ hilser fornøjet, da jeg kommer ned af havegangen. Jeg vinker tilbage. I hallen tager jeg mit overtøj og mine støvler af og tager mine tykke sokker på. Nu er jeg sulten. Duften fra køkkenet forfører, mine tænder løber i vand, da jeg går ind i spisestuen og tager plads. Som altid brænder ilden i kaminen, der er lys på bordet og kaffen er klar. I dag får vi bagels med laks og flødeost, der er soltørrede tomater og små skiver bacon, man kan toppe med. En skål med blåbær og grapefrugt på et fad. Kaffe i rigelige mængder.

”Så er der serveret” siger værtinden og går tilbage til sit køkken. Har nogen tænkt på at invitere til hende til bords? Selvom jeg for længst har accepteret, at hun er anonym og end ikke har afsløret sit navn, er jeg stadig nysgerrig efter at lære hende bedre at kende. Jeg lufter tanken, men Scarlett ryster på hovedet.

”Det er ikke meningen.”

Da jeg fortæller om månenedgangen sidder de andre som forstenet. Man kan høre en knappenål falde til jorden og brændeknuder knitre.

”Det er et sjældent syn” erklærer Scarlett og ser alvorligt på mig. ”Er du klar over, hvor heldig du er?”

”Heldig?”

”Ja min ven. Den som ser månenedgangen i december har magiske evner. Se på det som en indvielse, en optakt til Vintersolhverv. Bær synet i dit hjerte. De fleste lever et helt liv uden at se en månenedgang, men du fik lov. Det er en gave som forpligter.”

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
7. december 2022

Photo by Kippy Spilker, Dreamstime (c)

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Hvis du selv har fået lyst til at skrive og lade ord og fortællinger støtte dig på din indre rejse, så kom med på et af mine skriveforløb.

Alene eller i en mindre cirkel af kvinder?

Men først et spørgsmål. Har du lyst til at skrive på egen hånd eller ønsker du at blive en del af en mindre cirkel af kvinder, der løfter og støtter hinanden i skriveprocessen og som er vidner til hinandens udfoldelse?

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Skrivning fra sjæl og hjerte har ingen alder.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: