Visdom på dit indre bål

bål2

Det er muligt helt bevidst at bruge fortællinger som kompas og navigation på den indre rejse. Jeg har selv gjort det i årevis og har efterhånden udviklet en klippefast tillid til, at der er en fortælling til mig, når jeg mest af alt trænger det til. Sagt på en måde og med ord, som vækker genklang og giver mig styrke.

Skriv fra sjælen

Når vi lærer at skrive fra sjælen er det, som flyder fra vores pen, altid som ord fra den stille stemme. Det er blide, ærlige og kærlige ord, ord som gør godt og som forstår at behandle både alvorlige, sorgfulde og triste emner på en tålelig måde. Det er som om nogen gerne vil hjælpe os på vores vej. Ved bevidst at opsøge det og gøre os modtagelige, kan vi skabe et kærligt og kreativt rum, hvor vi skriver og skaber fortællinger, der styrker os, giver retning og kaster lys på steder, der ellers henlå i mørke. Måske genopdager vi endda den humoristiske sans, vi forlod et sted på vejen eller finder nye styrker på steder, hvor vi følte os svage og sårbare. Under alle omstændigheder tager vi vores skrivelængsel alvorligt og gør noget med den.

Vi møder op

Og hvordan får man så skrevet de fortællinger, der som fyrtårne kan lede os på vej. Egentlig er det såre simpelt. Vi møder op med en hjertelig intention og gør os modtagelige. Vi sætter pennen på papiret og begynder at skrive. For det er i mødet med vores egen indre ild og kreativitet, at ordene får liv. Det er ikke noget vi kan tænke os til eller mentalt udtænke, vi er nødt til at møde op og begynde et sted. Jeg har oplevet, at det mest af alt handler om min egen indstilling. Hvis jeg er åben, nysgerrig og tør møde det, der rumsterer og gerne vil skrives og formuleres, så skal det nok komme. Før eller siden. Men rummet er vigtigt, vi er nødt til at dedikere os og skabe plads og luft til ordene. Give tid og kærlighed.

Det handler om at begynde

Vi kan bruge forskellige afsæt og lade os fragte via dem. Det kan være billeder eller en sætning i en bog. Personligt bruger jeg ofte forskellige tarotkort, hvis jeg bare vil i gang med at skrive og helt intuitivt finder jeg så vej ind til fortællingen gennem ordene. Jeg skriver mig simpelthen frem til den dør, bag hvilken fortællingen bor. Det er en kraftfuld måde, fordi vi på den måde viser, at vi er dedikerede, vi skriver jo allerede, vi er på vej.

Træk et kort og skriv det, det du ser. Eller slå vilkårligt op i en bog, hvor du på forhånd har sagt sidenummer og linje og tag så den sætning, der dukker op, som afsæt for din fortælling. Sætningen behøver ikke i sig selv at være en del af selve fortællingen, ofte er vi nødt til lige at skrive os varme. Vi kan skrive os frem som om vi var på rejse. Et sted midt i ord og sætninger møder vi pludselig det egentlige, essensen og herfra kan fortællingen tage sin start. Det handler om at begynde.

Opvarmningsøvelsen

Du kan også benytte dig af opvarmningsøvelsen her og få tømt nogle af de tanker, der måske blokerer og mærkes som frygt og modstand. Det gør jeg ofte selv. Nogle gange sker det, at vi via opvarmningen ender midt i en fortælling, vi blot skal skrive videre på. Andre gange er det som vand, vi hælder ud af ørerne og så kan vi bagefter begynde på en frisk fra et nyt sted.

Fortællinger er magiske og vækker den indsigt og visdom, der allerede findes i dig. Men du er nødt til at turde lade det vågne.

Ordene stammer fra en anden af mine fortællinger og de er helt sande. Indsigten, visdommen og svarene findes allerede i os selv, men vi er nødt til at lytte for at kunne høre dem. Vi må møde op og vise, at vi er lydhøre og turde lade det vågne. Og hver eneste gang, vi møder op til et blankt stykke papir, begynder vi igen. Forfra og forfra. Det er sådan, det er. Det kommer ikke af sig selv, det har brug for vores hjælp og et afsæt til at blive skrevet

Det bedste er, at et det er både sjovt og givende at skrive på den måde. Når vi lærer at navigere og skrive fra hjerte og sjæl føles det helt anderledes, end når vi mentalt forsøger at skrive noget frem. Vi bruger meget tid på at tænke og mindre tid på faktisk at skrive. Når vi skriver fra sjælen, lader vi det komme og opdager, at det er pludselig synes legende let. Det flyder som en kilde og det uendelig gør godt.

Vi er nemlig skabt til at skabe.

Læs højt og del

Og hvis vi vælger at læse fortællingerne højt i skrivecirkler, som vi gør det på de intuitive skriveworkshops, jeg holder her i Skrivehuset, opdager vi at fortællingerne ikke alene vækker genklang og berører os selv, de når også andre sjæle og hjerter. Det er som om den slags fortællinger bygger bro og viser os, at vi er forbundet. Det er rørende og magisk at opleve.

Fortællingens Kraft

Du skal være velkommen på efterårets skriveworkshops, der står i fortællingens tegn. Workshoppen hedder ”Fortællingens Kraft” og du kan læse mere om den her. Forhåbentlig finder du et tidspunkt, som passer ind i din kalender og så ses vi.

Start hvor du er

Og ellers. Start fra det, hvor du er. Begynd allerede i dag. Find en sætning, et kort eller et billede. Lad dig inspirere af musik, som taler til din sjæl eller bevæg dig ud i naturen og sank inspiration til det, du mærker som skrivelængsel dybt i dig. Mød så op og skriv. De første ord, de første sætninger er altid de sværeste. Men tør du begynde, vil du snart opdage, at der bor en stærk og kreativ ild dybt i dig, som blot ønsker at blive brugt og konsulteret.

Der er visdom på dit indre bål. Skriv den.

Kærlig hilsen
Lene

bål2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: