At turde lade det vågne

pigerisolnedgang

Fortællinger er magiske og vækker den indsigt og visdom, der allerede findes i dig selv. Men du er nødt til at turde lade det vågne.”

Sådan siger barnet i “Barnet i lyset” – en fortælling, som opstod på min egen skriverejse. Det er efterhånden blevet sådan, at jeg fuldt og fast stoler på, at der vil komme fortællinger til min hjælp og undsætning undervejs. Så jeg gør plads til at modtage dem, skaber et rum og møder op, så de kan opstå. Og det er netop sådan det er, fortællingerne opstår og skriver næsten sig selv, det er ikke noget jeg mentalt udtænker eller planlægger på forhånd. Det er sjældent, at jeg aner, hvad fortællingen vil handle om, når jeg sætter mig ned og skriver.

Næsten som en dans

Jeg har opdaget, at det er sjovt at skrive på den måde. Det er spændende ikke at vide det hele på forhånd, ja det er faktisk både skønt og befriende. Jeg skal blot sætte mig og indstille mig på at lade mig føre, ja nærmest forføre af den tråd, der dukker op, når jeg begynder at skrive. Og når man skriver fra sjælen føles det let, næsten som en dans. Noget i os kender allerede musikken og det gør godt at danse til den. Uden anstrengelse, det sker nærmest af sig selv.

Hvad nu hvis fortællingen blot kræver et magisk afsæt?

De sidste uger har jeg eksperimentet lidt med skriverummet og min egen dedikation. Hvad nu hvis det eneste, fortællingen i virkeligheden kræver, er at mit fremmøde, min dedikation og et afsæt? Noget, som kan sætte gang i de første ord og linjer og som blot kræver, at jeg tør følge den tråd, der opstår? Jeg har benyttet mig af nogle smukke keltiske tarotkort med et helt særligt billedunivers og symboler, som taler til mig. I mange år boede kortene i en smuk æske på en hylde, men en nat drømte jeg om dem og fik at vide, at jeg skulle bruge dem til en skriverejsende, der var i forløb. Så jeg fandt æsken frem og bruge kortene som afsæt i de skriveøvelser og opgaver, jeg gav videre til vedkommende. Men jeg blev selv nysgerrig. Hvad nu hvis jeg samtidig kunne bruge kortene på min egen skriverejse og på den måde lokke fortællinger frem, som ellers ikke ville have set dagens lys og da slet ikke på den måde og i de rammer.

Det er efterhånden blevet til en håndfuld fortællingerne med kortene som afsæt. Fortællingerne kan du læse på min blog Poetiske Paradokser. Men det er ikke bare historier, det er budskaber til mig selv fra min sjæl og måske endda fra Universet? Det er i hvert fald ord og råd, som umiddelbart vækker genklang og som i høj grad hænger sammen med det, jeg ellers beskæftiger mig med.

Intuition og indre styrke

”Jeg vidste, at du ville komme. ”Hun smilede varmt. ”De som skal komme, kommer når det er tid. En kvinde som er dybt forbundet med sin egen sjæl, vil altid søge fuldmånens fortælling og leve i pagt med dens visdom. Hun ved, at hun er gjort af det samme stof og at månes faser påvirker hende på samme måde som tidevandet påvirkes. Hun er vand og vandet har en vældig kraft. At følge den naturlige cyklus og at leve i overensstemmelse med naturens kræfter er en gave men også en forpligtelse. Det kræver at du tør udleve din længsel og søge det kompromisløse, at du ikke bøjer af og svigter din sjæls stille kald. Det kræver at du tør danse til de toner, der bølger dybt i dig og at du står ved den, du er. Blod, sved, tårer. Og sjæl.”

Sådan siger fuldmånen til mig i ”Fortælling ved fuldmåne” og også de ord ramte plet. Jeg er meget optaget af at genfinde min egen indre kvindekraft og styrke, at bruge mig selv og min intuition fuldt ud og i det hele taget at vende alt det, jeg har set som svaghed til styrke. Og fortællingerne, jeg skriver i øjeblikket, er fuldstændig i tråd med det, jeg tumler med og også med det, som jeg ønsker at give videre. Jeg mærker i hvor høj grad fortællingerne er som fyrtårne med deres saft, kraft og visdom. De viser virkelig vej og sætter ord på det, der kun var subtile fornemmelser i min undergrund. Og fortællingerne lærer mig gang på gang, at de allerede findes og gerne vil skrives, men at det blot kræver, at jeg møder op og skaber rum til dem.

Fortællingens Kraft

”Fortællingens Kraft” er således også navnet på efterårets workshop, som jeg har udviklet med min egen fortællererfaring i bagagen. Ideen med workshoppen er at vise, hvordan du kan bruge din egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive, navigere fra sjælen og sætte din indre fortæller fri.

Vi forbinder os

Jeg vil invitere til skriveøvelser, der bl.a. handler om at forbinde sig til sin intuition, kraft og til den verden af visdom, der findes i vores egen sjæl. Vi vil besøge steder i os selv, som vi havde glemt, men hvor små kilder af indre glæde risler og hvor kreativitetens kraft vokser vildt. Vi vil opdage vores sande væsen og skrive på livet løs. Skrive og læse højt, dele med hinanden.

Hensigten er at skabe et rum fuld af kærlighed, hvor de indre fortællinger kan finde afsæt og blomstre. Og jeg lover dig, at vi også skal bruge de smukke keltiske tarotkort, som rummer så mange fortællinger, magi og symbolik.

Hvis du har fået lyst til at vide mere, kan du læse om ”Fortællingens Kraft” her og se, på hvilke datoer jeg afholder workshoppen. Du skal være hjertelig velkommen.

Kvinder med skrivelængsel – intuitiv skriveworkshop den 20. august

Hvis du derimod har lyst til at gå på opdagelse i din skrivelængsel, sådan helt generelt, skrive og opdage, hvad der gemmer sig bag, så er der stadig 3 ledige pladser på den intuitive skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel, som afholdes her den 20. august. Skynd dig at tilmelde dig på skrivehuset@gmail.com, hvis du vil med.

Den kreative proces

Den kreative proces handler mere om overgivelse end om kontrol. At turde give slip. Og måske er det med livet som med kreativiteten. Lykke handler ikke om, hvad vi kan holde fast i, men hvad vi formår at give slip på. På skrivekurserne arbejder vi sideløbende med mindfulness og meditation. Vi lærer at gå ind i os selv og betragte sind og tanker, for hvad de er. Vi finder ud af, at vi kan vælge ikke at identificere os og sætter både os selv og fortællingerne fri.

Vi skal bare turde lade det vågne.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: