Et kærligt valg

hjerteblad i regn

Blessed are the weird people:
Poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours.
For they teach us too see the world through different eyes.
– Jacob Nordby –

Er det egentlig ikke det, det handler om? At være i stand til at se verden med andre øjne, nye øjne, anderledes øjne? At få øje på noget af det, andre skynder sig forbi, noget af det, som måske i virkeligheden er selve glæden i livet? Detaljer, skønhed og skæve vinkler? Verden set gennem dine briller er en unik fortælling. En fortælling om alkymi. Og ingen andre end dig kan fortælle den historie på lige netop din måde.

Det gør godt at skrive

Det gør godt at skrive det. Det sjove, det smukke, det sørgelige og det svære. At skrive kan være en terapeutisk handling, men det er også et eventyr, som vi kan begive os ud på med kærlig nysgerrighed. For hvad findes der bag tankerne og det tilsyneladende? Hvem mon bor på bunden af den kreative brønd, bag frygt, modstand og begrænsninger, hvad findes der af skatte og hengemte hemmeligheder?

På dybt vand – lad dig gribe

Den kreative skriveproces er ikke spor anderledes end en hvilken som helst anden kreativ proces. Det er samme Kilde, vi trækker på og hengiver os til, om vi skriver, maler eller komponerer musik. Det er derfor den indre censor bliver bange. Den bliver skræmt, fordi vi bevæger os ud på dybt vand. Men det dybe vand er i virkeligheden dér, hvor det hele opstår. Det sted, hvor vi endelig slipper kontrollen, lader os fragte og hvor vi møder Kilden. Lige dér opstår magien. Så vi skal derud og nej, vi kan ikke bunde, men vi kan svømme. Samtidig bliver vi grebet af noget, der er større end os. Og vi skal ikke begribe det, vi skal lade os gribe af Kilden og kreativiteten.

Ved at skrive og lade det flyde opdager vi, at vi indeholder meget mere, end vi går og tror. Vi opdager ofte, at vi slet ikke er enige med vores tanker, og når vi skriver løs uden at tænke, helt intuitivt, nærmer vi os noget, der er større end os selv . Vi bliver ét med skabelsen af den historie eller fortælling, der ligesom bare flyder og skrives gennem os.

Skrivelængsel? Kom, lad os skrive sammen

Har du lyst til at træffe et kærligt valg for dig selv og din skrivelængsel, så kom og lad os skrive sammen. Kom, slut dig til skrivecirklen, du er ventet. Jeg afholder endnu 3 intuitive skriveworkshops her i efteråret som følger:

Lørdag d. 31. oktober kl. 10
Torsdag d. 12. november kl. 10
Lørdag den 28. november kl. 10

Der er flere ledige pladser på samtlige workshops og du skal være hjertelig velkommen. Det bliver en magisk, givende og kærlig skrivedag med fordybelse og nærvær. Vi tager imod fortællinger, læser højt og folder ud. En skrivedag, som sætter gang i din skriveproces eller genstarter den fra et nyt sted. Dit helt eget sted.

TheCircle

Læs mere her og tilmeld dig på skrivehuset@gmail.com.

En lille pause, et mellemrum, et kærligt valg

Selv har jeg truffet et kærligt valg, for jeg har brug for en lille pause. Et mellemrum, et suk, stilhed, natur og ingenting.

Jeg drager nu på efterårsferie i det svenske land og sanker inspiration til kommende skriverier. Men mest af alt vil jeg give slip, lade mig fragte gennem oktoberdagene og bare være. Jeg slukker for alt elektronisk udstyr og så går jeg ud i den svenske skov, rundt om den svenske sø og indånder det efterår, som jeg er en del af. Jeg spejler mig i søen og jeg tager en snak med træerne om den naturlige, kreative proces og jeg lytter.

Naturen er min kirke, min religion og det sted, hvor jeg bedst falder til ro og genopdager stilheden i mig selv. Den stilhed, der er så godgørende, kærlig og healende at intet andet kan erstatte den.

Men stilheden er også et bevidst valg. Et kærligt valg.

Kærlige efterårshilsener
Lene

Hvis jeg kan lære
At være
Med ingenting
Kan jeg være
Med alting

hjerteblad i regn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: