Skriverejse i forårets tegn

 

thepath

Kreativiteten vokser med lyset, skrev jeg i indlægget “Jeg gør dig klar til forår” og det er virkelig sandt. Den selvsamme energi, som får foråret til at blomstre og alting til at spire og gro, bor også i os.

Vi er ikke afskrevet fra at tage del i alt det, der snart begynder at spire og vokse frem af jorden, vi er inviteret. Men det er en subtil invitation og noget, vi er nødt til at erfare og sige ja til fra et sted dybt i os selv. Det er en invitation fra sjælen.

Måske mærker du ligesom jeg, at energien bliver lidt større efterhånden som dagene bliver længere og lyset vokser. Det er ikke en markant og sprudlende energi, men nærmere en glidende forandring fra mørke til lys. Det er som om noget i os vågner og forsigtigt kigger frem. Først lidt tøvende men snart mere vovet og eventyrlystent. Det er snart tid til at danse igen, tid til at komme ud og frem med alt det, der har ligget i vinterens mørke muld og samlet kræfter. Nu spirer det, nu gror det. Det er snart.

Forårscirklen

Den kommende skrivecirkel, Forårscirklen, er dedikeret til det magiske tidspunkt på året, hvor alting vågner på ny. Det er forårets energi og lyset, som vi skriver os ind i, når vi den 6. marts begiver os ud på en skrivende rejse. Forårscirklen er forankret i foråret og den helt særlige, spirende energi, der nu opstår efter en lang vinter.

Ud fra månedlige opgaver og afsæt får du lejlighed til at gå på opdagelse i både din skrivelængsel og forårets energi. Vi arbejder med fortællinger som omdrejningspunkt og øver os på at skrive fra sjæl og hjerte. Hjertets fortællinger er som broer og deres kraft går gennem tid og rum. De åbner steder i os, som var lukkede og hjælper os til at finde tilbage til vores vej. Vi vækker skrivelængslen og folder det ud, der har slumret så længe.

Med viljen i hjertet

Og så gør vi det, som ofte kan være svært, hvis vi er alene om vores forehavende. Vi skriver os gennem det, der er. Frygt, modstand og en insisterende indre censor er ikke anledning til at vende om, flygte eller give op. Det er bare endnu et afsæt på vores vej. Endnu en døråbning. På skriverejsen gennem foråret lærer vi os selv at kende og opdager, at intet kan standse os på vores skrivende færd, hvis vi bærer viljen og tilliden i hjertet.

Naturen healer

Naturen healer, for den minder os om at vi som mennesker også er naturen. Vi er jord, vand, ild og luft. Vi er en del af den samme rytme og cyklus, som bevæger månen, lader regnen falde og vinden blæse. Derfor giver det dyb mening og skaber forbindelse, når vi igen hengiver os til årstiderne og skriver fra de steder, hvor vi er forbundet. Du vil opleve, at flere skriveopgaver opfordrer til ”en tur ud”. Vi får så mange gaver, når vi bevidst bruger naturen og søger ud for at sanke og søge inspiration. Der er intet, der kan erstatte en gåtur, selve bevægelsen sætter kreativiteten i gang og forløser noget af det, som har sat sig fast. Kreativiteten bor skam også i kroppen.

Som du måske ved, er Forårscirklen og de andre skrivecirkler, jeg tilbyder, bygget op omkring respekt og tillid. Billedet på cirklen er en have, hvor hver plante har sin plads og sit navn. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør den anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed og du vil på skriverejsen genopdage din egen skønhed og mærke, hvor godt det gør, når du lader den blomstre.

Forårets energi

Jeg glæder mig til at arbejde med forårets energi i skrivecirklen og bevidst udnytte det tidspunkt på året, som er så gunstigt til kreative udfoldelser. Vi vokser med lyset, vi skriver os helt ind i energien og lærer både os selv og foråret bedre at kende. Vi lærer at genkende energien og bruge den bevidst, men vi øver os også i at give slip igen, når den igen er aftagende. Skrivecirklerne er således en helt bevidst måde at arbejde med årets energi på, både i de skrivende, kreative udfoldelser og i vores eget liv.

Forhindringerne får dig til at vokse

I skrivecirklerne og gennem de døråbninger, som jeg tilbyder i form af skriveopgaver og afsæt, lærer du at gå derhen, hvor det er naturligt for dig at være. Du finder efterhånden din egen måde, men du må aldrig tro, at du kan gøre det uden at støde på forhindringer. Forhindringerne får dig til at vokse. Hvis du ikke vender dem ryggen og flygter, kan de være sande gaver i forhold til at vise dig at intet kan stoppe dig. Og har du brug for hjælp, støtte og opmuntring undervejs, kan du blot kalde på mig, din skrivecoach. En kærkommen lejlighed til at plukke af lidt af det, jeg har lært og erfaret undervejs på min egen skriverejse. Se på det som en buffet, hvor du kan smage og tage lidt mere af det, du kan lide og som taler til din sjæl.

Efterhånden vil du mærke, at noget sker. Og måske sandsynligvis genfinder du den skriveglæde, der var engang på samme måde som Lykke fra Vintercirklen gjorde det:

Der er sket noget vidunderligt. Jeg har fået kontakt til min skriveglæde og dermed til en vigtig del af mig selv. Gennem skriveriet fandt jeg nemlig vejen tilbage til noget af det af mig, der var blevet væk. Noget af det der var blevet glemt. Jeg er slet ikke færdig. Jeg er kun lige begyndt. Men jeg er over de første spæde skridt og jeg har skrevet mig igennem en del af min modstand.

Skriverejsen ind i foråret starter den 6. marts og du er hermed inviteret. Start din skriveproces fra et nyt sted og lad forårets spirende energi fragte og bære dig. Lad ordene blomstre.

Kærlig hilsen
Lene


Yderligere information og inspiration finder du her

Forårscirklen
Jeg gør dig klar til forår
Døråbningen

vintergæk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: