Rummet uden svar

“Måske duer jeg slet ikke til at gå denne vej” siger jeg med trist stemme til bien, som sidder på en af sommerblomsterne i krukken.

”Hvilken vej?” spørger hun med sælsom summen.

”Denne usikre og snoede vej med tusindvis af ubekendte. Jeg længes efter mere sikkerhed og vished. Og den slags længsler har en ægte sjælelige globetrotter vel ikke? fisker jeg. ”Næh, jeg burde nok stikke halen mellem benene… ”

”Og give op? Bien suger nektar, mens hun taler, arbejdet gøres. Det har regnet, luften er sprød og frisk. En solstråle stikker forsigtigt hovedet frem, fortryder og vender tilbage til sin sky.

”Jeg ved snart ikke” svarer jeg. ”Det er faktisk som om, der ingen vej er tilbage.”

”Så må du vel fortsætte? siger Bien bare. Sum. Sum.

”Du er ikke til meget hjælp, kære Bi. Burde du ikke opmuntre mig og give mig styrke?”

”Styrke” fnyser hun, så blomsterstøv hvirvles op, ”det har du jo allerede. Du er blot havnet i tomrummet og står som en fange og hiver i tremmerne. De tremmer forsvinder og tomrummet opløses, når det er tid. Lad være med at stå dér. Slip kampen.”

”Det frygtede jeg, at du ville sige. Så er der altså ikke noget at gøre?”

Til det summer hun et højlydt nej og flyver sin vej. Dagen er i gang. En af de dage, hvor tvivlen kommer sejlende båret af regntunge skyer. Hvad er mon næste skridt? Er jeg faret vild? Og er det en af de tilsyneladende vildfarelser, som er nødvendige for at man kan finde lysningen i skoven?

Jeg får selvfølgelig ingen svar, eftersom jeg befinder mig i rummet uden svar. Store tomme flader runger som en bøn i min sjæl.

” Let me rest in the unknown until a clear path is shown”

Magiske morgensider, 30. juni 2020

Cobweb Window

De rette steder

”Det er ikke angivet på noget kort,
det er de rette steder aldrig.”
– Herman Melville – Moby Dick –

De steder, som ikke er angivet på noget kort. Endnu. For i Between Stories, Det Magiske Landkort, sætter vi ord på de steder, der findes i indre landskaber. Steder, som ikke er angivet på kort og hvor som man ikke kan finde via Google Maps eller andre navigationer. Steder på det indre landkort, det magiske landkort som jeg kalder det.

Tomrummet er et af de steder, du vil besøge i skriveforløbet Between Stories, Det Magiske Landkort. Næste hold starter den 7. august. Her går vi på opdagelse i tomrummets landskab og gør vores erfaringer. Der dukker fortællinger op og vi sætter ord på. Tomrummet bliver et sted på det magiske landkort og vi opdager, at dér i den kreative cyklus vitterligt findes tomrum, som først opløses, når det er tid.

Du lærer, hvordan du kan stille kraftfulde spørgsmål undervejs, som du ikke besvarer. Svar vil komme, når det er tid og det sker ofte i processen.

Vi lærer os selv at hvile lidt i uvisheden og erfarer, at den er en bestandig del af livet.

Historiemedicin for sjæl og hjerte

Men hvorfor udforske indre landskaber og gøre det via ord og fortællinger? Fordi vi her høster den historiemedicin, som kan noget ganske særligt.

Historiemedicin er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen en guide, som viser os det næste skridt. Eller som i mit tilfælde i fortællingen i dag: At det ikke er tid til at tage næste skridt endnu.

Nogle gange er forholdet mellem histories indhold og vores liv åbenlyst, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de healende egenskaber og vi mærker det som et stille suk.

Old cottage by the sea

Huset ved havet

Et af steder på mit eget magiske landkort er huset ved havet. Dér befinder jeg mig lige nu. Man kan sige at huset er en forlængelse af tomrummet, men det er samtidig også et sted, hvor jeg søger hen for at få ro og indre næring. I går skrev jeg i min skrivebog:

Jeg forestiller mig, at jeg er vågnet op i huset ved havet og at jeg nu sidder på min terrasse med kaffe og havudsigt. Jeg hører bølgeskvulp og mågeskrig og kan se en vuggende jolle i vandkanten. Og bønnen dukkede op:

Let me rest in the unknown, until a clear path is shown.

Det blev dagens bøn, perfekt til tomrummet og den evigt udfordrende Merkur i retrograd. Huset ved havet er et sted på mit magiske landkort og det spejles i det ydre.

Merkur er i retrograd indtil den 12. juni.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort – Høst

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 7. august 2020

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Cobweb Window

”Det er ikke angivet på noget kort,
det er de rette steder aldrig.”
– Herman Melville – Moby Dick –

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: