Har du tænkt på at skrive

Har du tænkt på at skrive? Så er du ikke alene. Jeg får mange henvendelser fra kvinder, som tænker på at skrive men som af den ene eller anden grund oplever, at det er svært at komme i gang. Der er meget, som står i vejen og jo mere de tænker over det, desto sværere bliver det at træffe en beslutning. Skrivelængslen bliver skubbet foran dig som en trillebør og du stiller den fra dig, så snart endnu en undskyldning dukker op. Og dem er der mange af, undskyldningerne. Drømmen om at skrive udskydes og forbliver ofte en uforløst længsel.

Din skrivelængsel rummer sjælefrø

Den længsel kan gøre ondt, for den rummer et sjælefrø. Skrivelængsel er nemlig sjældent en tilfældighed men et kald fra sjælen. Hvad der bor bag længslen og hvilke ord og fortællinger, der vil komme dig i møde, finder du først ud af, når du faktisk skriver. Men hvis du konstant lader dig bremse af slidte undskyldninger og en evig udskydelse af det, du drømmer om, kommer du aldrig rigtig fra start.

Har du tænkt på at skrive? Jeg kunne også spørge dig, om du har tænkt på at danse, det er fuldstændig det samme. Vi kan ikke danse i tankerne og forestille os, hvordan kroppen vil bevæge sig, hvad der opstår i dansen og hvordan glæden langsomt vil vokse og fylde hver en celle. Vi er nødt til at danse, bevæge os og lade kroppen vise vej. Her bliver vi ét med dansen. Det samme gælder med skrivning.

På Skriveskolen for Fortællersker, som jeg nu har stiftet, skriver vi primært intuitivt og lærer os altså at komme ud af tankerne og ind i krop sjæl. På Fortællersken I, Intuitiv Skrivning (online skrivekursus) får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og vil i løbet af de fire måneder, kurset varer, få en virkelig god erfaring med den kreative proces.

Du vil vitterligt erfare, at tankerne får dig på afveje og at det ikke nytter noget at blive dér. Hvis du vil danse, må du danse. Hvis du vil skrive, må du skrive.

Intuitiv skrivning2

Intuitiv skrivning

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

På Fortællersken I får du rig lejlighed til at øve dig på at bruge din intuition. I livet og i skriveprocessen. Det hele hænger sammen.

Tvivlen er en sabotør

Du har sikkert også oplevet det. Det har de fleste af os, også selvom vi egentlig har en stærk og insisterende intuition, der ikke bare sådan giver op. Det kan være så svært at tage intuition, mavefornemmelser og indre signaler alvorligt. For ikke så snart har vi mærket signalerne, før tvivlen og det kritiske sind tager over.

Tvivlen er en sabotør. Den sætter straks spørgsmålstegn ved alt det, vi netop mærkede fra et dybt sted i os selv og snart danser vi til dens pibe. Og tvivlen strøer om sig med tanker, der kunne lyde som følger:

Er det virkelig sandt, hvad jeg hører og fornemmer?
Er det ikke bare min fantasi, som er på spil?
Er jeg ved at blive skør, ja jeg er ved at blive skør?!
Kan jeg virkelig stole på de fornemmelser, jeg får?
Og budskaberne, er de sande, kan jeg virkelig have tillid til dem?
For tænk, hvis jeg farer vild, hvad vil der så ske? Er jeg så fortabt?
Kan det virkelig være sandt, at jeg har en indre stemme i mig, som kender mig og som ved bedre end både mit intellekt og mine stærke, højrøstede tanker?
Tør jeg lytte?
Tør jeg følge min intuition?

Intuitionen er flydende og forankeret i nuet

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelige. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu. Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition.

Det intuitive sind er en hellig gave og dets rationelle sind dets tro tjener. Vi har skabt et samfund, der ærer tjeneren, men som har glemt gaven.”
– Albert Einstein –

Reading and writing scenes in ancient times: an old book and an

Udenom tankerne

Hvis du har en intention om at skrive intuitiv fra sjæl og hjerte går vejen udenom tankerne. Det handler om at blive nærværende i øjeblikket og lade pennen føre dig på vej. Uden at vide vel at mærke, for det, der gerne vil skrives gennem dig, vil folde dig ud efterhånden som du begiver dig på vej.

Du kan måske forestille dig, at du er en slags pilgrimsrejsende og at du har besluttet dig for en bestemt rute. Her vil du gå. Den vej vil du følge. Men selvom du kan se vejen på et kort og få en god fornemmelse for dens opture og nedture, kan du vitterligt ikke vide, hvad og hvem du vil møde undervejs. Du aner ikke, hvilke gaver, du vil gå eller hvilke oplevelser, du kommer til at få med dig. Du må have tillid til vejen og til, at dine ben kan være dig. På samme måde må du have tillid til pennens kraft og det, der vil folde sig ud undervejs.

Tillid til pennens kraft

Når du på et tidspunkt når et punkt, hvor du ved, at du ikke kan stole på tankerne, men er nødt til at skrive dig ind, er du nået langt. Her udviser du fuldstændig tillid til pennens kraft og det, der pulserer i din sjæl og dit hjerte. Du ved, at det ikke kan nytte noget at diskutere med forstanden.

Jeg skriver mig ofte ind i det magiske rum

Selv skriver jeg mig ofte ind i det magiske rum. Jeg har sjældent en forkromet ide, men starter blot med at bevæge pennen over papiret. Jeg lytter og efterhånden står døren til det magiske rum på klem. Jeg skal blot skubbe blidt til den, så fragtes jeg indenfor og rejser gennem ordene ind i den fortællinger, der er til mig. Jeg starter dér, hvor jeg er. Og er det i en sø af tvivl og modstand, skriver jeg mine svømmetag på vej mod bredden og ind på land. Jeg bevæger mig via ordene, sætningerne former nye veje og på et tidspunkt opdager jeg, at det er sket. Jeg er ikke længere udenfor det magiske rum, jeg er kommet ind.

Skrivningen er nøglen

Det er ikke nok at tænke på at skrive eller at læse om at skrive. Du er nødt til at gøre det. Og jeg kan med sikkerhed sige, at du alligevel ikke kan tænke dig til det, der vil skrives gennem dig og som vil dukke op, når du først er i gang med din skriveproces.

Kunsten er at turde lade det ske og ikke at lade sig bremse af tanker. Skriv i stedet for, sæt ord på. Giv lyd til alt det, der rumsterer og forsøger at holde dig skatmat i din komfortzone.

Tænk ikke. Skriv!

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Når næste hold af Fortællersken Istarter den 15. september bliver det i en ny udgave. Skrivekurset hedder fremover Fortællersken I – Intuitiv Skrivning. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil også opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid. Du får historiemedicin til sjæl og hjerte.

Har du tænkt på at skrive? Så kom med på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som starter den 15. september.

Du får ravnerabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 31. juli.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Logo billede

Skriveskolen for Fortællersker – kurser høst/efterår 2020

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories, Det Magiske Landkort
Online skrivekursus for kvinder på livets tærskler

Nyt hold starter den 7. august 2020

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT – Klik for invitation og detaljer

Fortællersken II - Eventyret
Fortællersken II, Eventyret
Online skrivekursus for kvinder

Nyt hold starter den 1. september

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

En eventyrrejse i 4. dele

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets arketyper
Hverdagsmagi

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET – klik for invitation og detaljer

Fortællersken
Fortællersken I, Intuitiv skrivning
Online skriveforløb for kvinder

Nyt hold starter den 15. september

Fortællersken I, Intuitiv skrivning vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen. Du kommer ud af tankerne og lærer at skrive fra sjæl og hjerte.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING – klik for invitation og detaljer

Logo billede

Skrivelængsel er sjældent en kuriøs tilfældighed
Det er ofte et kald fra sjælen

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: