Et skridt af gangen

Jeg tænker på, hvad Mosekonen fortalte. På de små skridt, vi tager i en ny og ukendt retning i pagt med vores intention og det, der bor i hjertet.

”Man kan ikke snyde hjertet, siger tranen som står på ét ben i søen, hendes spejlbillede er som en vandet mosaik af gråhvide fjer.

”Det er sandt” mumler jeg og går helt hen til søbredden.

Jeg har aldrig kunne snyde mit hjerte. Og tro mig, jeg har forsøgt. Men det gik aldrig, for hjertet græd og livet smertede. Nu færdes jeg primært på hjertevej.

”Det er godt” svarer tankelæseren Trane, som i øvrigt også er god at konsultere, hvis man vil lære noget om tålmodighed og vedholdenhed. Og så er vi tilbage ved de små skridt og det, Mosekonen fortalte. Ydmyge begyndelser kimser vi ofte af, men der er stor kraft i små skridt, et af gangen. Den gode forandring sker over tid. Øjeblikkelige og dramatiske ændringer, dem ønsker vi os egentlig ikke. De kommer ofte med en hage.

”Jeg hørte et smukt vers i går” fortæller jeg Trane, som har min fulde tillid. Roligt står hun og er sit eget spejl. Søen er blank og stille.

”Lad mig da høre”.

Jeg citerer højtideligt.

”At livet det er livet værd
på trods af tvivl og stort besvær
på trods af det, der smerter
og kærligheden er og blir’
og hvad end hele verden sir’
så har den vore hjerter.”
(Jens Rosendal)

Min stemme forstummer og det første blad forlader det gamle træ, som står tæt på søen. Det daler stille gennem luften, snurrer rundt og lander kunstfærdigt på vandoverfladen.

”Sådan” nikker Trane anerkendende, ”det første skridt. Følg blot naturens rytme, så er du godt hjulet på din vej. Og det er fint vers. Kærligheden har vore hjerter.”

Her tager jeg afsked med Trane og går langsomt hjemad, et skridt af gangen. En solsort piler over vejen og forsvinder i krattet, månen er ikke længere fuld.

Magiske morgensider, 4. september 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Skrivelængslen og de små skridt

Flere har skrevet og spurgt, hvad det kræver at være med i Fortællersken I, mit klassiske online skrivekursus for kvinder. Skal man rydde kalenderen og lave sit liv om for at opretholde en god skriveproces?

Svaret er enkelt. Nej!

I Fortællersken lærer du at skrive i livet, for livet kommer altid i vejen. Der er mange forhindringer undervejs og der er mange tilsyneladende gode undskyldninger for, hvorfor du ikke skal følge dit længsel og din sjæls kald. Du vil opdage, hvor let det er at opgive længslen og undlade at lytte til den stille stemme indeni. Det, der hvisker.

Men med øvelse bliver du bedre til at opdage det. Du kan skrive det, beskrive det og efterhånden bliver din pen stærkere. Jeg viser dig gerne hvordan.

En øjenåbner, en gave

Det er en øjenåbner, når vi ser det. Hvordan vi er eminente til at lægge forhindringer ud for os selv og give undskyldningerne grønt lys. De står i kø for at komme til og lægge sjælen øde.

Men længslen er kommet for at blive hørt og ordene er dér for at blive skrevet. Derfor er det en gave at skabe en fleksibel og godgørende skriveproces, som ikke fordrer, at du sætter livet på standby i månedsvis, men som giver dig en fin rytme og måde at skrive i livet på. Uanset, om du skal være med på et af Fortællersken skrivekurserne eller du skriver på egen hånd.

Kald det øvelse. Giv dig selv lov til at øve dig og lær at åbne dig for fortællingens kraft ved at spørge og lade svar lande.

Og jeg kan love dig én ting. Hvert eneste skridt tæller.

Intuitiv skrivning i Fortællersken I

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

På Fortællersken I, online skriveforløb for kvinder, får du rig lejlighed til at øve dig på at bruge din intuition. I livet og i skriveprocessen. Det hele hænger sammen. Du skriver med intuitiv pen og du skriver i livet.

Næste hold starter den 15. september – jeg har 5 ledige pladser. Måske er den ene din?

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.
Der er 6 pladser tilbage på holdet, snup din plads her og nu

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken I vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du lærer at skrive og arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

Pris DKK 2300,-
beløbet er inklusive moms

Forløbet varer 4 måneder og vil give dig god erfaring med den kreative proces i alle dens facetter.

”Du skal aldrig kimse af ydmyge begyndelser, de små skridt, du tager. Strø lidt tålmodighedssukker over din morgengrød og vov at vente. De første skridt på den nye sti, de synes måske ikke af meget og hvis du forventer en øjeblikkelig og dramatisk ændring, bliver du sandsynligvis skuffet. Men vent lidt. For i små begyndelser er der stor kraft og over tid vil du se tilbage og opdage, hvor meget dit liv har ændret sig over tid. Fordi du har ændret dig.”
– Mosekonen –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: