Gås gjorde godt

“Vintersjæl” siger Gåsen på tidlig morgenhimmel. ”Det sted, hvor du virkelig lytter indad og nærer dig selv. Glem hvad andre tænker og tror, du skal hverken forklare eller undskylde. Den tid er forbi. Det, du trænger til for at nære din sjæl, er din ret. Fra fødslen og før endda.”

På vej sydover pryder hun himlen med sin flok, de lander på marken bag haven. Fugtig, kølig morgen, oktober har sat sine spor, luften krydret med svamp og forfald.

”Er dér en klokke, som ringer?” fortsætter hun, Gåsen, jeg spidser ører og løfter blikket. Ingenting. Stilheden synger.

”Måske kirkeklokker?” foreslår jeg ”det er jo søndag.”

Gåsen ler og gåselatter smitter. Det er som at gabe, de andre må gabe med. Så vi ler alle højt og hjerteligt, den slags latter som forløser og gør godt. Egentlig aner jeg ikke, hvorfor vi griner, men det er underordnet. Latteren er rene vitaminer. Så rammes Gåsen af pludseligt alvor og husker, hvad hun kom for.

”Vintersjæl, det sted, hvor du i kærlig fordybelse nærer dig selv. Og det har alt med Loven om Særheder at gøre. Husker du den?

Jeg nikker, men ved også, at jeg mest husker den mentalt, dens ord og betydning har ikke helt sat sig fast i hjertet. Der er lang vej endnu.

”Pyt pyt” smasker Gåsen og tysser på flokken, ”for det har du resten af efteråret og vinteren til. Tag hånd om din vintersjæl og øv dig på at leve og ånde fra hjertet. Elsk dine særheder, stå ved dig selv. Det sarte, det sensitive, det er din styrke. Det vilde, impulsive, lysten til at danse. Du holder dig tilbage, er bange for at være for meget. Det er her, at stress opstår. Når du ikke lever fra sjælen.”

”Åh, som I dog elsker at måle og veje alting, I mennesker, det sætter jer i bås og bag lås og slå. Kvinden bag tremmer. Du er din egen fangevogter.

Vintersjæl, her åbner vi den knirkende låge og opdager, at den slet ikke var låst. Det var en illusion.

”Kom så, Gerda” skræpper flokken og letter foran mig på marken. Direkte mod solen. Jeg misser med øjnene og smiler. Gås gjorde godt.

Magiske morgensider, 11. oktober 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Husker du loven om særheder?

Eller har du som jeg brug for at opsummere. Kom med, vi må tilbage til en fortælling i august, hvor jeg mødte tyren Tarbh.

Han er her stadig på tredje dagen, Tarbh. Og han sagde da også, at den frænde du møder på en måneds første dag, vil komme til at spille en betydelig rolle i den kommende tid. Han synes at have sans for det gode i livet og her hjælper poesien ham til sanseligt fokus. Jeg kan lære meget af Tyren.

Fra eng og egetræ går vi tilbage til stien som fører til hovedvejen, hvor Each venter. Det bliver en varm dag, solen skinner fra skyfri himmel. Vi er tavse nu, jeg tænker på det, han har fortalt mig og på hvordan alting bliver anderledes, når man vælger med hjertet. Her får man brug for sin indre kriger og kunsten at stå ved sig selv og sine særheder.

Nu vandrer tankerne tilbage til sidste på vinteren, hvor jeg besøgte Læsø i stormvejr. Her stiftede jeg for første gang bekendtskab med Loven om Særheder. Jeg har ventet på at få viden om paragrafferne, men først nu dukker begrebet op igen. Jeg beslutter mig for at spørge Tarbh.

”Hør, ved du noget om Loven om Særheder?”

Han ler og ser glad ud ved tanken.

”Selvfølgelig, loven er en forudsætning for, at du kan have det godt med dig selv og leve et ærligt liv. Tør du eje dine særheder og stå ved dig selv?”

Jeg nikker og husker. Ordene som kom til mig samme dag som stormen.

“Du har lov til at være sær. Du skal bære dine særheder med stolthed og stoisk ro, for det er dine særheder, som gør dig unik og til den, du er. Dans dem, syng dem og skriv dem. Vov at være anderledes, vov at være dig. Kun sådan kan du virkelig finde indre ro og blive slyngveninde med lykken. Skam dig ikke længere over følelsen at være anderledes, skjul dig ikke, men bad i vished om, at det er lige dér, din styrke bor.”

Loven om Særheder var stærk på Læsø og nu dukker den op igen på støvet sti i august.

”Er det mon derfor, at du virker så rolig og bærer dig selv så stolt?” spørger jeg Tarbh.

Han nikker.

”Loven proklamerer, at selvkærlighed og accept er en forudsætning for et godt liv. Du kan ikke elske andre og acceptere deres særheder, hvis du ikke elsker dig selv og står ved dine egne særheder. Og det er da også særhederne ved hinanden, vi husker. Det er dem, vi sætter pris på. Det er særhederne, som bærer kimen til magiske fortællinger og som sætter os på hjertevej. Og nu tror jeg du har lært det.”

”Det har jeg, kære Tarbh. Når jeg står ved mine særheder, bliver det meget lettere at vælge med hjertet.”

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2020
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Skriv din vintersjæl

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Vintersjæl, klik her for fuld invitation og detaljer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: